2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #24 Vaderdag verrassing en een grote zandbak

Vaderdag verrassing

Vorige week stond eigenlijk vooral in het teken van de Vaderdag verrassing die we organiseerden. Verder had ik het druk met bezorgen en moest de auto voor een kleine beurt. We vierden Mandy’s 24e verjaardag en hadden we vanaf zondagmiddag een grote zandbak in de achtertuin. Lees je mee?

De auto op kleine beurt

Ik heb een grote, grote hekel aan met de auto naar de garage moeten. Tot nu toe had ik namelijk iedere keer wel iets aan mijn auto wat vrijwel niet te betalen was. Maar met de komst van het peertje *klopt op hout* lijkt het mee te vallen. We zijn 2 weken geleden keurig door de keuring gekomen en gelukkig viel de kleine beurt afgelopen maandag ook reuze mee. Wat een rust gaf dat!

Uhhh Kenneth.. Je sok ruikt niet fris..

In de tussentijd dat we wachtten op mijn auto waren we bij papa en mama gebleven. Gezellig kletsen en lachen om Molly met haar boevenstreken. Toen mijn auto klaar was bracht ik Kenneth weer naar huis en reed ik terug naar Roermond. Ik had namelijk samen met Mandy en Jill afgesproken de boodschappen voor onze Vaderdag verrassing te gaan doen. Een pittige klus met bezoekjes aan verschillende winkels, maar uiteindelijk slaagden we voor alles wat we nodig hadden.

Vrouwtje, kom nou spelen!

Dinsdag had ik weer een goedgevulde werkdag voor de boeg. Een piek en een dal wijk. Kenneth was niet veel later dan mij thuis en dat was handig want zijn auto was nu ook klaar bij de garage. Tijd om hem op te halen, even te buurten bij pap en mam en vervolgens nog een pitstop te maken bij de boer voor fruit.

Hieperdepiep hoera! Krijg ik nu mijn koekje?

’s Avonds besloot ik alvast een foto te maken van Jewel voor de verjaardagsvlaggetjes. Mandy werd namelijk woensdag 24 en traditiegetrouw maak ik dan een foto van Jewel met de vlaggetjes. Inmiddels weet ze gewoon dat als ik met vlaggetjes en een koekje kom dat ze dan even moet poseren voor me. En na de foto’s plofte ik op de bank met mijn Kinder Bueno die ik van Kenneth kreeg.

Vaderdag verrassing
Genieten!

Die Kinder Bueno kreeg ik niet zomaar. We haalden dus fruit bij de boer, maar we wisten niet dat we niet konden pinnen. Kenneth haalde daarom even een pakje kauwgom en voor mij een bueno aan de overkant bij het tankstation. Altijd goed!

Mandy’s 24e verjaardag vieren en Jewel wassen

Knappe fluf, in het groen langs de Maas.

Woensdag was het 10 juni! Een belangrijke dag in de geschiedenis van deze zus. Op die datum in 1996 werd ik namelijk voor het eerst zus. Mandy werd 24 en dat moest natuurlijk gevierd worden!

Na het werk ging ik een flink stuk lopen met Jewel langs de Maas, zodat ze daarna weer een tijdje alleen kon zijn. We maakten een grote wandeling langs de Maas en Jewel besloot deze van dichtbij te bekijken. Zo komt ze langzamer zeker steeds dichter bij water. En nu heb ik het idee dat als we een keer met Molly naar zee gaan en Molly het water in gaat, zij ook mee gaat!

Het is toch best interessant!
Vaderdag verrassing
Heerlijke rijstevlaai van Hannen uit Herten

Kenneth bleek uiteindelijk ook op tijd klaar te zijn, dus konden we samen naar Mandy toe. Super leuk! Mandy had namelijk van Kenneth gehoord dat hij het waarschijnlijk niet redde. Het was een gezellige middag! Spelen in de achtertuin met Olaf, wat kletsen en genieten van bovenstaand stukje rijstevlaai! Vroeger was ik niet zo’n fan van de rijstevlaai door de structuur. Maar nu vind ik hem heerlijk! Zo leuk hoe dat kan veranderen.

Me and my duckie

’s Avonds besloot bovenstaand spook, a.k.a Jewel, zich in een vies ruikend goedje te wrijven tijdens het wandelen. Een geur alsof de boer zijn land aan het bemesten was. In eerste instantie dacht ik dat Kenneth overdreef toen ze binnenkwamen van het wandelen en hij het voorval vertelde. Maar toen mijn neus langzaam bekwam van een hooikoorts bui rook ik het “lachgas” ook. Ik belde mama en kon direct shampoo komen halen en zo geschiedde. We wasten haar met behulp van een gieter met lauw water en zo konden we de geur gelukkig laten verdwijnen. Wat een hilarisch fiasco!

Pittige werkdagen

Een wit motje. Ik had deze nog nooit gezien!

Donderdag en vrijdag gebeurde er niet veel. Ik had iedere dag een piek wijk en een dal wijk. En terug thuis was ik dan zo moe dat ik na een wandeling met Jewel op de bank ging zitten er niet meer vanaf kwam. Voor ik het wist was het dan ook weer etenstijd en tijd voor de standaard dingen ’s avonds.

Een spooky lucht op vrijdagavond. Er kwam een flinke onweersbui over!

“Wat wil je dat ik daar hier op straat aan doe?”

Rustig wakker worden met mijn ontbijtje en Youtube filmpjes

Zaterdag begon de dag goed! Na het wandelen met Jewel nam ik haar mee naar de Bakker Bart een straat verderop. In de auto. En dat klinkt stom, maar haar buiten aan iets vast maken vond ik voor nu te gevaarlijk. Haar even alleen los thuis laten vond ik niet handig, want Kenneth sliep nog. En haar terug in de bench doen vond ik ook niet fijn. Dus bleef zij in de auto zitten en rende ik even de Bakker Bart binnen voor stokbroden, broodjes en 2 meergranen croissantjes. En zo zat ik voor het eerst sinds tijden op een werkdag met een broodje en croissantje te ontbijten. Ook lekker!

Mijn werkdag verliep ten opzichte van de ochtend net iets minder. Er was genoeg te doen, ik kon mezelf nog net op een gekke manier opvangen en een vervelende val voorkomen. Het liep gewoon allemaal even niet. Ondertussen belde Kenneth mij ook nog op of ik na het werk ook aluminiumfolie mee kon nemen en toen hij later belde dat de asperges niet meer in de koelkast pasten kon ik alleen nog maar snauwen. Hij kreeg een “Wat wil je dat ik er hier op straat aan doe?” naar zijn hoofd toegeworpen en daar voelde ik mij achteraf heel rot onder. Laten we het er maar op houden dat ik een tikkeltje oververhit was. Maar goed, dat heb ik goed gemaakt. En hij heeft de asperges met ham gelaten voor wat het was en het ons last minute laten maken.

Hmmm!

Bij de winkel vond ik naast de aluminiumfolie ook de ijskoffie die je hierboven ziet. Hij is van Globemilk en daar heb ik al eerder ijskoffie van geprobeerd. Echt een aanrader! Binnenkort ga ik een test doen tussen de soorten ijskoffie die ze nu verkopen bij onze supermarkt. Word leuk!

De Vaderdag verrassing: een barbecue!

Vaderdag verrassing
Een overview van de Vaderdag verrassing

Rond 2 uur was ik thuis en rond kwart over 3 kwamen Mandy, Olaf, Jill en Kevin binnen en was het tijd om de laatste voorbereidingen uit te voeren. Huzarensalade opmaken, de asperges afwerken, salade maken, zoetzure komkommer en ga zo maar door. Mandy scoorde nog even 2 kaarten en ome Kevin en ome Kenneth hielden met een scheef oog Olaf in de gaten.

De stoeptegels moesten afgelopen weekend uit de tuin worden gehaald en daarmee lokten we papa en pap zaterdag naar ons toe. Papa moesten we al vertellen dat we een verrassing hadden, omdat hij anders logischerwijs Molly en Mambo niet mee nam. Maar alsnog had hij niks in de gaten. En pap wisten nergens vanaf! Zo konden we ze dus verrassen met een gezellige en geslaagde barbecue. En volgens mij waren ze er allebei blij mee! Het was in ieder geval een top middag/avond met fijne gesprekken.

Vaderdag verrassing
Blije Molly

De hondjes vermaakten zich gelukkig ook opperbest. Terwijl Mambo zich af en toe verplaatste en vooral genoot van het even ergens anders zijn waren onze 2 jongsten vooral héél druk met lol trappen en snuffelen. En waar Jewel al weet dat ze niks van het aanrecht mag pakken, zijn we het Molly nog aan het leren. Met als resultaat dat er een eitje weg was en ik ze samen betrapten bij restjes cake op het aanrecht. Het mooiste vond ik, en achteraf had ik daar echt een foto van moeten maken.., Molly was druk bezig met de restjes cake te snoepen en Jewel stond er bij te wachten tot ze ook wat kreeg. En daarna wierp ze een blik naar mij met een “ja, maar ik dan?” snoetje.

Vaderdag verrassing
Heerlijk!

Die restjes cake waren trouwens van het overheerlijke toetje dat Jill voor ons maakte. Een recept dat ze had gezien op Pinterest. Plakjes gegrilde cake met gegrilde ananas en een dot slagroom. Heel smaakvol, niet te machtig en een leuk einde van het barbecueën.

Vaderdag verrassing
Ik smolt helemaal weg

En onze lieve Olaf had ook een top middag! Stoepkrijten tegen de muur, zijn brandweerwagen die hij ’s ochtends had gekregen van opi en omi, mocht in het honden zwembad en natuurlijk werd er ook met het water en het zand gespeeld. Om op een gegeven moment over te gaan op andere vrachtwagens, autootjes en een boekje over de avonturen van Thomas de Trein lezen met ome Kenneth. Kon ik die kleine man maar clonen.

En nu gingen de stoeptegels echt!

Zondag was het opnieuw vroeg dag! Hij begon met allerlei telefoontjes. Eerst belde ik mama, daarna Mandy mij en vervolgens belde ik opa! Mijn vraag voor opa was of ik de steekwagen mocht lenen, en dat mocht, dus wandelde ik gauw naar hem toe. Samen pompten we de bandjes op, wat ergens humor was, want we hadden allebei last van kortademigheid. Maar met teamwork kwamen we er wel en ik leende ook de riek, want opa gaf de tip dat we ze daarmee makkelijk eruit konden tillen.

Vaderdag verrassing
Links papa, opa en Jewel, rechts een niet al te enthousiaste Jewel. Logisch met die kater van de dag ervoor!

Om 11 uur waren de hulptroepen er allemaal en gingen ze aan de slag. Papa, pap en Kenneth de tuin in met een toeziend oog van Jewel. Mam en ik gingen langs de supermarkt voor de weekboodschappen en lunch. Op een uurtje tijd hadden ze de helft al in de container liggen. En rond 1 uur hadden ze op 5 rijen stoeptegels na alles weg. Onze tuin was nu een grote zandbak en gek genoeg was Jewel er niet zo blij mee. Ik denk dat het zand iets te veel kriebelt.

Ik had Opa ’s ochtends verteld dat als hij zin had om even te komen kijken hij meer dan welkom was. Des te leuker was het dan ook dat hij echt even kwam kijken. Hij had graag willen helpen met sjouwen, maar nu heeft hij ons kunnen helpen met de steekwagen en de riek. Super fijn!

Vaderdag verrassing
Jill in haar element en rechts Jut en Jul

Jill en Kevin kwamen ons ook nog helpen, maar de eerste hulptroepen waren eerder klaar dan gedacht. Geen probleem, want nu kon Kevin nog helpen met de pallets. En Jill amuseerde zich met het maken van de pastasalade. We hadden namelijk nog best veel over van de barbecue, dus hadden we zaterdagavond gezegd wie zin heeft mag morgen weer komen eten. Papa was ondertussen terug naar mama en de hondjes. En pap en mam waren even naar huis, maar die kwamen aan het eind van de middag terug om ook nog mee te barbecueën. We hebben nog een tijdje gekletst en toen was de zondag ook alweer bijna voorbij.

Ik ben blij dat de Vaderdag verrassing geslaagd is en we weer nieuwe stappen hebben gezet naar een nog gezelligere tuin. Hopelijk is er deze week wat meer ruimte voor dingen als schrijven en creatief bezig zijn! Maar we gaan het zien. Alles 1 voor 1. Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    juni 17, 2020 / 12:31 pm

    Over jullie “wel en wee” , word ik op de hoogte gehouden door “mijn Zus”. Meestal spannend om te lezen. Knap Kelly, hoe je het allemaal onthoudt en naar “mijn Zus” brengt. Nu kunnen jullie helemaal geen plensbuien gebruiken, we zullen duimen. Het is ook zo: als jullie het krijgen, dan krijgen wij het ook. Een heel fijne dag, knuffel van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: