2   29
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #25 de bestrating van de tuin

bestrating

De 1100ste blogpost op Bij Zus die gepubliceerd wordt wijd ik aan een week die goed gevuld was, maar niet door werk. We gingen aan de slag met de bestrating van de tuin. Ik ging spontaan ontbijten op de camping en Papa werd 59!

De beurs vergeten

Maandagochtend begonnen Kenneth en ik de dag vrijwel tegelijk. Toen Kenneth klaar was met aankleden kon ik aansluiten en hij beneden zijn routine doen. Jewel en ik zwaaiden hem uit en iets in mij zei dat hij zijn beurs was vergeten. Ik keek alle logische plekken na, maar ik zag geen beurs, dus ik dacht dat het wel goed zat. Jewel en ik stapten de deur uit, kwamen toevallig Susan met Bearke tegen en zo stonden we dus even voor het huis.

Kenneth belde, mijn eerste gedachte was “Die bel ik dadelijk wel terug!”, maar toch wilde ik hem zeggen dat ik dat zou doen. Dus dat deed ik. Hij zei me dat hij terug naar huis moest komen, want hij was zijn beurs vergeten. Dju, had ik toch gelijk! Ik zei hem zijn beurs te komen brengen en rende het huis in op jacht naar de beurs. Uiteindelijk bleek die op een lege pot huzarensalade te liggen op het aanrecht. Logisch dat ik hem niet had gezien!

Spontaan ontbijten op de camping

Jewel en ik sprongen de auto in op weg naar Baarlo! Eenmaal daar konden we Kenneth blij maken met zijn beurs. Onderweg had ik me bedacht dat, nu ik toch al onderweg was richting Venlo, ik net zo goed even kon gaan buurten op de camping bij pap en mam. Dus daar reed ik heen. Ik wist niet zeker of ze wakker waren, want mam had wel al wat geappt, maar ze had ook weer terug kunnen gaan slapen.

En zo reed ik spontaan richting de camping en appte ik haar of ze wakker was. Dat bleek zo te zijn! Alleen was ze inderdaad terug onder de wol gekropen en kon ik haar niet zien. Dus toen ze keek of ik op de camping was, omdat ik bovenstaande foto had gestuurd, zag ze me staan! Jewel maakte pap wakker op bed en zo zaten we gezellig rond half 9 met z’n vieren buiten haha. Ik bleef er spontaan mee ontbijten en zo was de maandag en de week weer heel gezellig begonnen!

’s Middags moest ik even langs Groenlijf en moest ik nog wat afgeven bij Jill. Dus ’s middags buurtte ik gezellig bij papa en mama. Een leuke afwisseling!

Blij tijdens de avondwandeling

Een mysterie opgelost

Vrouwtje, ik rij wel naar huis

De werkweek zag er rooskleurig uit! Ik vind het werk wat ik doe heerlijk, maar een weekje weer het gewone rooster vond ik best lekker. Eindelijk tijd om adem te halen! Dinsdag had ik dan ook een korte werkdag. ’s Middags wilde ik foto’s gaan maken van Jewel, maar ik wist eigenlijk niet goed waar. Jill tipte mij het idee om in een klein gehucht hier vlakbij te gaan lopen. Het ziet er magisch uit, maar uiteindelijk zijn de foto’s niet gelukt. Wat wel is gelukt is het weer een nieuw stukje ontdekken van de andere kant van het dorp. Een weg waarbij ik me afvroeg waar die op uit kwam en nu is dat mysterie opgelost!

De nieuwe tegels werden geleverd

Kenneth had woensdag vrij en dat was niet zomaar! We wilden namelijk weer een aantal stappen aan de tuin uitvoeren. Zo werden ’s ochtends de stenen geleverd! Helaas niet allemaal, want er was wat mis gegaan tijdens het laden. Gelukkig losten ze dat vrijdag op door de pallet na te leveren. Toen ik ’s middags thuis kwam was Kenneth al weer bezig met het beitsen van een pallet. Ondertussen haalde pap de laatste stoeptegels uit de tuin. Ik kon gelijk aan de slag met harken en het verkleinen van een tuinperkje. Want we waren tot de conclusie gekomen dat die keuze meer mogelijkheden zou geven met de palletbank.

bestrating
Met Jut en Jul op pad

Na de lunch met mam gingen pap, Kenneth en ik naar de Praxis voor de laatste benodigdheden om aan de slag te kunnen met de bestrating. Ook nam ik er papa’s verjaardagscadeau mee: een nieuwe gereedschapskist! Terug thuis ging ik verder met het beitsen van de pallets en voor ik het wist was het alweer 6 uur voorbij. Pap en mam gingen terug naar de camping en ik besloot toch nog wraps te maken. Waar ik best trots op was, omdat ik normaal denk ik toch iets had laten bezorgen.

Rustdag

bestrating
Even een flinke bui!

Donderdag stond er voor de verandering even niks op de planning. Het was de enige dag dat ik 2 wijken had en daar heb ik me ook wel even mee geamuseerd. Terug thuis besloot ik mijn rust te pakken en aan de slag te gaan met schrijven. Ik schreef een ‘Ons avondeten’ voor de vrijdag! En ik downloadde het spel Garden Escapes op de tablet. Een spel dat me qua graphics doet denken aan Hay Day, maar qua spel weer wat weg heeft van Candy Crush. Erg leuk! ’s Avonds besloten de weergoden dat het weer tijd was voor een buitje en dat hebben we geweten! De zandbak werd een modderpoel! Daar was Jewel niet zo heel blij mee en ze moest al enorm wennen aan het zand.

Papa’s 59e verjaardag

Jewel zag de foto voor papa niet zo zitten.

Vrijdag 19 juni was Papa zijn 59e verjaardag! Na het werk ging ik een flink stuk lopen met Jewel, ze speelde nog even gezellig op het veldje met een andere hond en daarna reed ik richting Roermond. Het was een fijne verjaardag met heerlijke rijstevlaai! Ik knuffelde en speelde met Olaf en Opa schreef een belangrijke quote voor mij op. “Kennis is macht, karakter is meer!”. Een quote die mij op veel vlakken al heeft geholpen. Ik wil hem graag laten tatoeëren, maar dan wel in Opa zijn handschrift. De tekst is binnen, maar de tatoeage zal nog wel even duren. ’s Avonds kwam onze stratenmaker Luuk al langs om een begin te maken aan de bestrating.

Genieten tijdens de avondwandeling.

De dag van de bestrating

Eindelijk weekend!

De zaterdag begon voor ons alle 3 vroeg! Rond half 9 was Luuk er om verder te gaan in de tuin. Ik ging nog even op pad voor een dalwijk en daarna was het ook voor mij weekend. Ik bevond me op allerlei plaatsen. Binnen, buiten, de winkel, etc. Pap en mam kwamen nog langs en ook opa stond iets na de middag op de oprit. Heel leuk!

bestrating
Papa op zijn fiets.

Aan het eind van de middag zag ik ineens een bekende wielrenner langs fietsen: PAPA! Ik wist niet hoe snel ik richting oprit moest, ik gleed al bijna uit over het zand dat we ondertussen toch nog in de woonkamer hadden gesjokt. Het gaf me een déjà vu naar vroeger. Toen was ik dolgelukkig dat papa mij kwam halen van de peuterspeelzaal. Ik bleef haken aan de rand van de zandbak en viel bam op mijn hoofd. Papa vergeet het nooit meer en ik herinner het me vaag. Dit was als het ware de volwassen versie na een fysiotherapiesessie om mezelf op te vangen. Het liep nu goed af. Ik was in ieder geval blij dat hij kwam kijken.

bestrating
Bearke kwam langs gelopen, dus haalde ik Jewel even naar buiten om samen te spelen.

Tapas, spelletjes en een vervelende val

Pizzawafels! Binnenkort een mini recept op de blog.

Eind van de middag kwamen Jill en Kevin. We hadden afgesproken om weer een spelletjesavond te doen. Jill en ik gingen aan de slag met het maken van een soort tapas, terwijl ze achterom nog druk bezig waren met leggen. Hij is er tot kwart over 8 mee bezig geweest en toen was het op de afwerking na klaar. Jill had nog een nieuw bordspel meegenomen Sushi Go. Super tof! Binnenkort deel ik er een artikel over met meer informatie.

Sushi Go!

Toen Kevin en Jill naar huis wilden gaan ging het even goed mis. Er stond een pallet op de oprit, maar die kon je door de schaduw van een auto haast niet zien. Ik zag hem al niet en dat wil zeggen dat Jill hem helemaal niet ziet. Ze viel op haar knieën met als gevolg veel pijn en schaafwondjes. Ik stuurde haar terug naar binnen om gelijk goed te koelen, haar knieën hebben namelijk al een hoop te verduren gehad en iedere val maakt het er niet beter op. Na het koelen smeerden we er Arnicaforce op van VSM, Calendulan op de andere schaafjes en met 2 paracetamols liet ik haar mee gaan naar Kevin. Zij had pijn en ik was misselijk van de pijn die zij had. Zo sneu!

De bestrating klaar en Vaderdag bij opa en oma

2 dikke vriendinnen

Ik had van de val niet lekker geslapen en voelde me enorm schuldig. Niet dat het nut had, want ik kon er weinig aan doen dat die pallet juist daar stond, maar toch. Ik belde mama om te vertellen wat er gebeurd was, maar ik had geen rust. Ondertussen was het kwart voor 9 en was Luuk ook weer bij ons om de afwerking te doen van de bestrating. Ik besloot Jewel samen met een pak poffertjes, dat we zaterdagavond niet hadden warm gemaakt, naar papa en mama mee te nemen. Jewel, zodat ze er even uit was en weer Molly had gezien. De poffertjes voor Jill. Het loste het niet op, maar zo had ik voor mijn gevoel toch iets gedaan. Ik dronk er een kop thee en at nog een stukje kruimelvlaai, kletste een eind weg en rond 11 uur reed ik weer naar huis.

Tante Kejjy, kom je mee onder de tafel met de bal spelen?!

’s Middags ging ik namelijk ook weer mee, maar dan richting opa en oma voor Vaderdag. Papa en mama kwamen nog even kijken hoe het met de tuin ging. Heel leuk! En daarna wandelde ik met mama naar opa en oma, terwijl papa de auto mee nam. Mandy en Olaf waren er ook en zo belandde ik met Olaf onder de tafel. We speelden met een balletje en daarna gingen we in de woonkamer spelen met de auto’s. Wat een lief mannetje ook! Rond 4 uur was ik weer thuis en een halfuur later was Luuk eindelijk klaar. Met een prachtige tuin als resultaat! En zo was er ook weer een nieuwe week om.

bestrating
Een sneak peak van hoe de bestrating is geworden. Alleen is de tuin hier nog niet helemaal af.

De tijd vloog voorbij. Het gevoel van echt weekend te hebben gehad ontbrak aan alle kanten, maar het resultaat mag er wezen! De bestrating is af, nu de rest van de tuin nog. Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    juni 26, 2020 / 12:15 pm

    Als je dat allemaal beschrijft, dan maak je de week nog een keer mee, Kelly. Jullie hebben nu een heel mooie bestrating. Het lijkt allemaal ruimer. Weer mooie foto’s, nu weet ik ook hoe het er bij jullie uitziet. Nu is er bijna weer een week om, misschien wat meer relaxter, dat moet ook na zo’n drukke week. Alleen de hitte deze week, was minder. Maar de zomer is pas begonnen. Alvast een heel fijn weekend en geniet er samen van! Liefs oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: