2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #26 de week van de schroef

schroef

Een bezoekje aan de Primark met Mandy en Olaf, een schroef in mijn band, mijn bagagedrager gedeeltelijk los en Kenneth die mij verraste met een Oreo Mc Flurry. Enkele van de highs en little lows die afgelopen week tijdens de hitte plaats vonden. Lees je met me mee?

Met Mandy en Olaf naar de Primark

Een voorbeeld van een foto die naar Jill ging. De Harry Potter tassen.

De maandag was een hele gezellige dag. Na een ochtend thuis te hebben gerommeld haalde ik bij papa, mama en Jill het autostoeltje van Olaf op. Ik ging namelijk samen met Mandy en Olaf naar de Primark in Venlo. Eindelijk weer even snuffelen en wat leuke kleren scoren. Maar bovenal wat quality time! Het was de bedoeling dat het een mama, tantes en Olaf middag was, maar doordat Jill viel over de pallet stenen de zaterdag ervoor kon ze niet in real life mee. We namen haar mee via de app en Facetime wat het net zo gezellig maakte. We hebben leuke kleding gescoord, lekker een hamburger met frietjes gegeten bij de Mc Donalds en nog een aantal andere winkels bezocht.

Op de terugweg haalden we door de drive nog een milkshake en 9 Mc Nuggets. En dat laatste was niet voor ons, die waren voor Jill! Aangezien ze niet mee kon besloten we de Mc Donalds naar haar te brengen samen met de spullen die ze via de app had gevraagd mee te nemen. Ideaal! Zo waren we toch een beetje samen. Uiteindelijk was ik pas kwart voor 5 thuis. Gelukkig was Kenneth iets eerder, maar richting Jewel voelde ik me toch wel een beetje schuldig.

Een schroef in mijn band

Kenneth had iets minder leuk nieuws toen ik thuis kwam. Mijn band was namelijk leeggelopen terwijl die op de parkeerplaats bij zijn werk stond. Ze hadden hem gelukkig kunnen vullen en hij was er mee thuis gekomen, maar vreemd was het wel. Toen ik besloot zelf eens een kijkje te gaan nemen bij de band zag ik een schroef in de band. De kriebels voor nieuwe kosten kwamen alweer in mij op, maar dat loste het niet op. We hielden de band in de gaten en nu liep hij gelukkig niet meer leeg. Een tikkeltje vreemd, maar goed, die schroef was reden genoeg om dinsdag een bezoekje te moeten brengen aan de bandenboer!

Schroef van de bagagedrager kwijt

schroef
Links de schroef die er nog op zat en rechts de schroef die ontbrak.

Dinsdag begon de dag naast de band nog eens extra interessant. Ik kwam er vlak voor het werk achter dat er een schroef van de bagagedrager weg was. Kortom hij leunde nu op een stukje ijzer en een schroef. Niet de ideale situatie bij de post. Ik stuurde papa een appje met de vraag of ik het zelf kon maken en dat kon. Hij zou kijken of hij nog een schroefje had liggen en anders moesten we even verder kijken. Ik besloot de reserve fiets van het depot te nemen voor de halve wijk waarmee ik begon. Na een uur had ik alles bezorgd en fietste ik terug.

Onderweg kwam ik een collega tegen, maar ik herkende de fiets niet, tot we dichterbij elkaar kwamen en ik zag dat het mijn fiets was! Dat werd draaien, mijn collega roepen en vervolgens de fiets ruilen. Hij meende dat de reservefiets naar de fietsenmaker was en dat mijn fiets de vervangende was. Ik ginnegapte dat hij er wel wat van weg had tegenwoordig, maar dat dat niet het geval was. Na even te hebben gelachen ging ik met mijn eigen fiets nog een dal wijk bezorgen en toen gauw naar huis.

Naar de bandenboer

Door de warmte kon ik niet met Jewel gaan wandelen en besloot ik haar mee te nemen naar pap en mam. Pap ging namelijk met me mee naar de bandenboer en dan kon Jewel in mijn ogen eigenlijk wel even mee. Jewel mocht bij mam blijven terwijl wij naar de bandenboer gingen, heel fijn! En daar was het antwoord simpel, de band kon worden gepropt. Daar was ik blij mee! Ik zag namelijk al allerlei andere scenario’s voorbij komen. Daarna reden we terug, bleef ik nog even wat drinken bij ze en vervolgens liep ik naar de papa en mama.

Een makkelijk maaltje met Zweedse balletjes van de Lidl

Ik had papa niet meer gesproken, dus ik besloot even te vragen of hij al een schroef had gevonden. Jewel was dolgelukkig dat we nog even gingen buurten, want nu kon ze nog even spelen met Molly! En dat hebben ze gedaan.. Ze hadden het maar wat druk met heen en weer rennen en spelen. Papa had een paar schroeven voor me en daarmee reed ik naar huis. Uiteindelijk bleek er geen echt goed te passen, dus besloot ik de dag erna voor het werk naar de fietsenmaker te fietsen.

Voor het eerst een boekreview geschreven

schroef
Vrouwtje, ik heb het warm.. Ik verveel me!

Woensdagochtend stond ik rond half 10 op de stoep bij de fietsenmaker. In de winkel raadde zijn vrouw me aan even achterom de garage in te lopen, daar was hij zelf aan het werk en dan kon hij even kijken. Ik zou alleen even moeten wachten, want er waren nog 2 mensen voor mij. Ik liep naar achter en vroeg of hij nog een schroef had die ontbrak. Hij kwam gelijk kijken, ging de schroef en maakte hem gelijk. Ik mocht even voor, zodat ik voor het heetste van de dag klaar kon zijn met werken. Een super service!

Koekjes achter het boek om een leuke foto te maken.

Ik was gelukkig weer redelijk op tijd thuis! Ik had namelijk nog een andere taak voor de boeg. Een paar weken geleden had ik het boek ‘Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt’ ontvangen om te reviewen. Mijn eerste boekreview van een uiteindelijk vrij pittig boek, dus dat was nog een uitdaging. Zoeken naar de informatie die je deelt en natuurlijk ook de manier waarop je je bevindingen en mening verwoordt. Mocht je het resultaat willen lezen, de review vind je hier *klik*!

Verrast met een Oreo Mc Flurry

schroef
Een vroege snuffel op het veldje
schroef
Mevrouw durft eindelijk door de tunnel!

Donderdag en vrijdag waren niet echt spectaculaire dagen. Het was goed warm en we hadden genoeg post om te bezorgen. Gelukkig was er af en toe een verkoelend briesje en is het uiteindelijk allemaal weer gelukt! Donderdagochtend maakte ik met mijn Canon Eos M10 en de afstandsbediening op mijn telefoon wat foto’s waar ik heel enthousiast over was. En vrijdagmiddag verraste Kenneth mij met een heerlijke Oreo Mc Flurry. Door het warme weer was het een mix geworden van milkshake en softijs, maar met een rietje en de lepel heb ik genoten! Heel af en toe neemt hij zoiets mee na het werk en het zijn nog steeds een van mijn favoriete verrassingen!

Hmmm!

Palletkussens halen met papa

Het weekend begon zaterdagmiddag weer gezellig! Ik had met papa afgesproken om samen even de palletkussens te gaan halen voor onze palletbank. Dus reed ik een uurtje na thuiskomst richting Roermond. Eerst even bijkletsen met een glaasje sinas en een stukje kruimelvlaai en vervolgens met 2 auto’s richting Leen Bakker. We wisten namelijk niet of de kussens in één auto zouden passen, dus namen we het zekere voor het onzekere en gingen we met 2.

schroef
Drama queen! Het duurde haar te lang voor Kenneth met haar ging lopen.

Toen we de kussens kregen bleek alles gewoon in papa zijn auto te passen, heel fijn! Eenmaal thuis haalden we alles uit de auto, dronk papa nog een kopje koffie en daarna liet ik hem onze bedoeling nog even zien. En zo ontstond eigenlijk een spontane brainstormsessie. Eerst over de hoogte en vervolgens over de eventuele wieltjes eronder. Papa had wieltjes met rem bij de Action gekocht en die waren heel fijn. Kenneth en ik waren gelijk om, we wilden toch wieltjes onder de pallets en zo besloten we zondag even bij de Action te gaan kijken. Papa ging naar huis en ik besloot er met de laptop en iPad een creatieve avond van te maken.

Winnie the Pooh notitieboek en Miracle Morning

Helemaal trots en happy!

Zondag besloot ik mijn nieuwe Winnie the Pooh shirt van de Primark aan te doen. Het shirt was alleen wat te groot, dus besloot ik hem op een leuke manier te stylen, waardoor ik hem wel zo kon dragen. En ik had voor het eerst sinds tijden zin om met make-up een ander lookje te maken. Dus zo gezegd, zo gedaan en ik voelde me even een ander mens haha. Ik maakte wat foto’s, wandelde met Jewel en daarna kon ik richting boodschappenwinkel voor de weekboodschappen!

schroef
De snoet die je trekt als vrouwtje zegt dat je een beauty bent..

Na de brunch en een fijne wandeling met Jewel gingen Kenneth en ik richting Roermond. We pikten Jill op en gingen richting Action. De wieltjes hadden ze niet meer, maar wel andere handige huishoudelijke dingen en.. een Winnie the Pooh notitieboek. Dat kon ik niet laten liggen! En het boek met verschillende soorten kaartjes, stickers en papiertjes ook niet. Vervolgens reden we door naar de Praxis voor beits en om te kijken wat we daar kwijt zouden zijn voor wieltjes. De beits hadden ze niet en voor de wieltjes vroegen ze iets teveel van het goede. We brachten Jill terug, Kenneth vond online andere wieltjes  en we kletsten nog even bij!

Te leuk!

Terug thuis maakte ik ratatouille met een verspakket van de Lidl, zorgde ik voor de plantjes en Kenneth’s broodtrommel (volgende week een hilarisch verhaal daarover) en vervolgens plofte ik op de bank. Glaasje ijskoffie, klein bakje chips en eindelijk weer Papadag op tv! Ondertussen nog Instagram bijgewerkt. En ik kocht het e-book Miracle Morning waar ik gelijk mee aan de slag ging.

Ik ben heel benieuwd, tot nu toe ben ik enthousiast!
https://www.tiktok.com/@bijzus/video/6843489836184145158?lang=nl
Mocht je nog even willen lachen, bij deze een dansje op mijn favoriete zomerhit!

En dat brengt ons op maandagmiddag! Dankjewel als je tot hier hebt gelezen of hebt gescrollt! Voor mijn gevoel was het de week van de schroef. Maar we hebben het allemaal weer gered. Hoe was jouw week? Had je ook last van schroeven in banden of andere malle scenario’s?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    juni 30, 2020 / 12:07 pm

    dat was weer een heel verhaal Kelly, leuk beschreven en weer van alles mee gemaakt, maar het meest leuke dingen.
    Zo’n fietsenmaker als Geert Niessen is geweldig. Het is te hopen dat hij nog lang zijn werkjes blijft doen. Altijd vriendelijk en bereidt om je zo vlug mogelijk te helpen (goud waard). Een fijne dag Kelly, knuffel van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: