2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #28 beitsen, cadeautjes en samen wandelen

beitsen

Waar ik aan het begin van het schrijven van dit dagboek dacht weinig te vertellen te hebben is dit dagboek toch weer goed gevuld. Ik klets je bij over het beitsen van pallets, het kopen van allerlei cadeautjes en Kenneth en ik gingen weer eens samen Jewel uitlaten.

Ontbijten in Brüggen

De week begon goed! Na mijn ochtendroutine die net iets eerder begon dan normaal ging ik op de fiets richting de andere kant van het dorp. Ik had namelijk afgesproken met een aantal anderen om op de fiets naar Brüggen te gaan om daar te ontbijten bij Törschanke Brüggen. Een ritje van 11 km, maar die was prima te doen. Het was heerlijk weer en het was gezellig, dus we waren er zo! Daarnaast keek ik mijn ogen uit in het Brachter Wald. Een mooi natuurgebied en je ziet er nog oude dingen van toen er een Engelse basis lag.

beitsen

Er was een heerlijk buffet dat ontzettend goed geregeld was. Je moest je handen ontsmetten bij aankomst en bij het buffet moest je een mondkapje op hebben en ook voor aanvang je handen ontsmetten. Het voelde veilig en dat was fijn. De keuze wat betreft het ontbijt was enorm. Verschillende Duitse broodjes, honing, jam, Nutella (!), verschillende soorten vlees, kaas, wat rauwkost, ei, roerbak ei, spek, Duitse frikandellen, chocolade vla, yoghurt, kwark, fruit. Het leek niet op te houden en alles wat ik heb gehad was heerlijk. Ik heb me voorgenomen om met Kenneth in onze vakantie een keer die kant uit te fietsen.

Uhh.. Vrouwtje.. Die aardbei? Laat maar, ik heb liever koekjes.

Beitsen en cadeautjes scoren

Het Brachter Wald, een prachtig gebied om ook eens doorheen te lopen. En dat wist ik, maar hoe ik er kwam wist ik niet tot maandag. Een mooie ontdekking!

Mijn middagen waren afgelopen week ook goed gevuld. Ik ging natuurlijk iedere middag met Jewel eruit en ik moest pallets beitsen. Nadat ik me meerdere malen had gestoord aan het feit hoe vol de garage stond met pallets kon ik niet anders dan verder gaan met beitsen waar we al waren begonnen. Dus ik besloot beter mijn best te doen en er echt mee aan de slag te gaan. Maar stiekem neemt beitsen heel veel tijd in beslag en daarnaast had ik ook nog wat andere dingen af te vinken.

beitsen
Foto van de ochtendwandeling. Even wakker worden!
beitsen
Dit kan ik niet laten staan..

Zo moest ik woensdagmiddag even medicijnen halen en haalde ik donderdagmiddag een cadeau voor ons nichtje Raychel en een kleinigheidje voor neefje Bryan. Oh en laat ik er dan ook maar bij vertellen dat ik een veel te leuk emmersetje vond van Bing, dus die gaf ik even af bij Mandy voor Olaf. Ik had ook nog de eer een soort kraampakketje voor kittens te maken, dus daar zat ook even wat puzzelwerk in. En zo had ik tussen de bedrijven door een klein beetje tijd voor blogs schrijven en videobewerking. Toen realiseerde ik me eigenlijk pas wat voor een must dat schrijven en videos bewerken is, ik wil het graag, soms voelt het als een moetje, maar je gaat het ook echt missen.

Beauty!

Vrijdag liep mijn dag volledig anders dan gepland, maar dat maakte niet uit. ’s Middags amuseerde ik mij met het inpakken van het kittenkraampakket dat ik aan mijn zusjes mee zou geven om aan mijn neef en zijn vriendin te geven. ’s Avonds waren Kenneth, Jewel en ik bij mam. Ik had bananensoezen gekocht, want soms is het goed om even los te gaan. En ik liep nog even een stuk mee met papa, mama en Molly. Ook erg leuk! Jewel lijkt veel meer zelfvertrouwen te hebben zodra ze met Molly is. Heel mooi om te zien en nog mooier hoe gek ze op elkaar zijn.

Samen wandelen

beitsen
Off to work!

Het weekend begon al vroeg! Ik liep samen met een nieuwe collega mijn wijken, dus dat vloog eruit alsof het niks was. En zo konden we lekker op tijd beginnen aan het weekend. Ik haalde lekkere broodjes en daarna gingen Kenneth en ik samen (!) met Jewel lopen. Een flink stuk, want daarna zou Jewel even alleen blijven. Toen we net thuis vertrokken kwamen we opa tegen, dat vond ik fijn! Even een babbel over van alles en daarna door.

De step!

Na de wandeling gingen we naar de verjaardag van Raychel en die was heel gezellig. We hadden haar een Peppa Pig driewiel step gekocht en ik had zelf een soort Peppa Pig inpakpapier gemaakt. Haar reactie was zo mooi. Ze kwam gelijk enthousiast naar ons toe. En toen daarna de step in elkaar gezet moest worden besloot ik uiteindelijk dat klusje te klaren. Gelukkig met hulp van pap, want die extra paar handen en wijsheid waren best handig. Raychel was er in ieder geval blij mee! Dat was het belangrijkste!

En ’s avonds gingen Kenneth en ik weer samen lopen met Jewel. De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Ik genoot ervan. Nog een fijn temperatuurtje, de avond zon en een grote wandeling. Heerlijk!

5 jaar bloggen

Zondagochtend ging ik met papa en mama mee naar opa en oma. Ik was er alweer even niet meer geweest, dus het was fijn om weer even bij te kletsen en te lachen. Oma helpen met What’s App, ginnegappen over de nieuwtjes in de Weekend, dat waren weer wat fijne momenten. Terug thuis kon ik als ik zin had gelijk weer mee de buitenlucht op met Kenneth en Jewel, dus dat deed ik. Maar goed ook, we lieten Jewel weer even rennen op het veldje en dat gaf bovenstaand gouden plaatje. Wat is ze toch leuk als ze zo rond rent!

beitsen
Blij met de eerste bank!

Na de wandeling ging ik de weekboodschappen doen en zette Kenneth de eerste palletbank in elkaar. Pap en mam kwamen nog even koffie drinken en ik ging weer verder met beitsen, want na het zien van de eerste bank had ik de smaak te pakken. Het moet AF! Dus daar heb ik mijn best nog even voor gedaan. Het hele avontuur van deze bank maken leg ik helemaal uit in een los artikel, so stay tuned!

tijdmachine

Zondagavond heb ik mijn tijd besteed aan een heel belangrijk artikel! Het was zondag namelijk de dag dat ik alweer 5 jaar deze uit de hand gelopen hobby heb. En daar moest ik natuurlijk even een artikel aan wijden door met jullie via een tijdmachine terug in de tijd te stappen. Best nog een klus, want ik heb zoveel geschreven, zoveel gedeeld en hoe krijg je dat dan in een redelijke tijdlijn verwerkt. Uiteindelijk is het gelukt en is het een leuk artikel geworden die je echt even mee neemt door de tijd.

Het dagboek is een stuk langer geworden dan ik dacht, maar jullie zijn weer helemaal bij. Ik hoop dat ik je in het volgende dagboek kan vertellen dat het beitsen klaar is. Hoe gaat het met jou, heb je al vakantie of moet je ook nog een paar weken?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    juli 16, 2020 / 8:55 am

    Het is weer een leuk stukje dagboek, ongemerkt ben je toch wel met iets bezig, wat over enkele jaren waardevol is. En de zelf gemaakte bank bevalt goed, dan heb je er ook zin in om verder te gaan met de buitenmeubels.
    De foto’s zijn ook weer leuk, vooral de eerste met je echte eigen krullen, lang niet meer gezien. Een fijne dag Kelly en de groetjes van opa en oma………xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: