20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #29 palletbank klaar, dierenarts en zesletterwoord

palletbank

Het was een week van heb ik jou daar. Ik had het druk met het afmaken van onze palletbank. Beitsen is een woord dat ik eigenlijk even niet meer wil zien. Er moest urine naar de dierenarts en ik kreeg van dichtbij weer te maken met het zesletterwoord.

Een gezellige en goed gevulde maandag

palletbank
Moe maar voldaan van het poetsen

Maandagochtend stond in het teken van poetsen, poetsen, poetsen! Ik probeer zo goed en zo kwaad als het kan alles zoveel mogelijk bij te houden. En maandag besloot ik daar opnieuw mijn best voor te doen. In de middag sprak ik af om met Mandy, Jill en Olaf even naar de stad te gaan. Snuffelen, ijsje eten en even wat nodig was halen. Rond 4 uur waren we terug bij Mandy waar Olaf zo lief met poes Cilla begon te knuffelen. Een smeltmoment!

Zo lief!

Daarna bracht ik Jill thuis, dronk ik daar nog wat en rond kwart voor 6 vloog ik naar pap en mam om wat op te halen. Je leest het al, ik was wat achter de feiten aan het lopen. Normaal geen ramp, maar doordat Kenneth vroeg op moest niet heel handig. Ik haalde voor het gemak Burger King en na het eten zetten we weer een palletbank in elkaar.

palletbank
En dat is palletbank 2

Aan het werk!

palletbank
Wat een werk!

De dagen erna stonden vrijwel allemaal vol met beitsen en werken. Dinsdag deed ik er nog wat huishoudelijk werk bij boven. Want als beneden gedaan is moet boven natuurlijk ook gebeuren. Van woensdag weet ik het fijne niet meer, maar ik vermoed dat ik nog net niet high was van de beits.

Here we go again

Donderdag was weer een dagje wel. ’s Ochtends filmde ik mijn ochtendroutine. Een leuk klusje waarvan ik het eindresultaat nog moet afwerken. Vol goede moed ging ik aan het werk, wat nog best een uitdaging was met mijn regenpak aan. En ’s middags belde ik de dierenarts op, omdat ik mijn twijfels had over Jewel. Ze verloor nog wat donkere druppels en had vrij licht tandvlees. Dus werd afgesproken dat ik vrijdagochtend haar ochtendurine mocht brengen. Aan het eind van de dag stond er nog een tandartsafspraak op de planning, maar er was niemand. Heel vervelend.. Kuch, kuch. Hierdoor konden we wel even naar pap en mam!

En maar mopperen op vrouwtje

Een pittige vrijdag

Gaan we lopen?

Vrijdag was een hele spannende dag. Ik heb met een baksteen in mijn maag rond gerend. Ik was dolgelukkig dat ik de ochtendurine van Jewel had op kunnen vangen. En na het wegbrengen was het wachten op de uitslag. Rond half 5 heb ik zelf maar de dierenarts gebeld, die kon stellen dat Jewel weer last heeft van een split heat (gespleten loopsheid). Maar er zaten ook wat kristallen in haar urine, dus daarvoor mogen we volgende maand nog een bakje urine brengen om te kijken hoe het dan uit ziet.

Naast de gespannenheid om Jewel was ik ook enorm gespannen om een onwijs dierbare. Die kreeg namelijk de uitslag van een biopt dat was genomen. Aan het eind van de middag, eigenlijk niet lang na mijn telefoontje met de dierenarts kregen we bericht. Helaas was dat geen goed nieuws. En ik kan je zeggen dat je als 25 jarige soms even niet goed weet hoe je daar het beste mee om kan gaan. Positief blijven is het belangrijkste. Ondersteunen waar mogelijk. En het allemaal stap voor stap bekijken. Het komt goed.

’s Avonds zijn we nog even wezen buurten bij mam en toevallig was een vriendin van haar ook daar. Even gezellig kletsen is altijd fijn. En toen Jewel echt even haar rondje wilde maken buiten kwamen we ook nog in de achtertuin van papa en mama terecht. Molly maakte namelijk zelf even de gangdeur open, waardoor ze toch echt even moesten spelen. Zo leuk!

Alleen maar rennen, of ja beitsen

Helemaal op en toe aan weekend.

Zaterdag gingen we weer verder met allerlei plannen. Ik moest werken en daarna heb ik vooral heel veel rond gerend. Ik deed de afwas, reed naar Belfeld om een bezoekje te brengen aan de Intertoys en de Jumbo. Vervolgens kon ik door met beitsen, maar toen was de beits op. Dus reed ik naar de Praxis in Roermond voor beits en schroeven, ik dropte een doos Bonzo’s bij papa en mama en at er een stukje fruitslof gemaakt door Jill.

palletbank
Homemade door Jill!

Terug thuis was het al lang tijd om te koken, ondertussen nog een kant van een pallet beitsen en daarna eten. Vervolgens was de afwas aan de beurt, maar de andere kant van de pallet om te beitsen ook. Daarna riepen de planten heel zielig “Water!”.. Ik kan je zeggen dat het b woord mij lichtelijk de neus uit kwam. 10 uur ’s avonds zat ik eindelijk rustig op de bank. Ik kon geen boe of bah meer zeggen.

De palletbank is af!

palletbank
Palletbank in de avond

En toen was het zondag! Zondagochtend was het zoals altijd tijd voor de boodschappen. Maar niet voor dat ik de laatste pallet aan de ene kant voor de laatste keer had gebeitst en ik de boel had gestofzuigd en gedweild. Terug thuis kreeg de andere kant van de pallet het laatste laagje beits en toen was het eindelijk klaar! Kenneth zette de laatste palletbank in elkaar en ik gooide de kussens van boven door het raam naar beneden. Project palletbank eindelijk klaar! Yes!

palletbank
Ik lig hier prima!

Tijd om er lang van te genieten had ik niet, we ruimden binnen nog even op, ik deed nog een afwas om me vervolgens even te douchen en om te kleden. Sjors, Sandra en Suze kwamen namelijk naar ons toe om samen te gaan wokken bij ons vaste wok adres. En dat was gezellig! Daarna kletsten we nog even bij ons thuis op de palletbank bij en hadden Suze en Jewel wat tijd om elkaar te leren kennen. Heel leuk om te zien. Toen ze weer weg waren maakte ik de laatste ronde met Jewel en vervolgens ging ik aan de slag op de iPad. Ik had via TikTok een leuke tutorial ontdekt hoe je onderstaand kon maken! Voor ik het wist was het 11 uur en de week weer om.

Best grappig toch?

Zesletterwoord gedicht

Mij helpt schrijven bij het omgaan met bepaalde gebeurtenissen en emoties. Dat we vrijdag slecht nieuws hebben gehad is op z’n zachtst gezegd niet makkelijk. En daarom schreef ik vanmorgen dit gedicht. Voel je vrij om het te delen met mensen die het nodig hebben. Als hart onder de riem! Want die steek ik bij deze iedereen toe die met dit zesletterwoord te maken krijgt of heeft gekregen.

zesletterwoord kanker gedicht

Kanker is een ziekte die ik al mijn hele leven met mij mee neem, tenslotte zijn zowel een oma als een opa er aan overleden. Alleen komt het nu ik 25 ben allemaal net wat duidelijker binnen. Dan is het fijn als je het op de een of andere manier toch kan delen. Het komt goed, dat weet ik zeker.

Zo en dat was het weer voor deze week. Ik ben benieuwd wat we deze week gaan meemaken. In ieder geval een gezellige verjaardag van Jill vrijdag en de rest vullen we nog in. Genieten van de palletbank en schrijven staat in ieder geval op mijn wensenlijstje. Hoe was jouw week en wat ben jij van plan te doen deze week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  juli 21, 2020 / 8:40 am

  Ja Kelly, deze tijd is erg moeilijk, maar het is belangrijk om ook te beseffen, dat er al veel vooruitgang geboekt is t.a.v. kanker en vooral de laatste jaren. Je weet hoe ik het kan verzachten, door naar de Bakheide te gaan en nu denk ik ook aan diegene, je benoemt het zelf gelukkig ook “hou moed, want het komt goed”. Je had een drukke week, maar heb af en toe ook je ontspanning, wat toch belangrijk voor je is. Heel veel sterkte, ook voor de hele familie! Liefs oma xxx

 2. simplynspecialcom
  juli 22, 2020 / 11:00 am

  Wat een drukke, maar ook spannende week zo te lezen 🙁 Denk je wel aan jezelf en dat je op tijd even je momentje pakt?

  Ik vind de palletbanken erg leuk geworden zeg! Fijn dat het nu klaar is en je ervan kan gaan genieten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: