20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #3 een achtervolging door oma en eindelijk rolluiken

&Zus update #3 een achtervolging door oma en eindelijk rolluiken

Week 3 was een hele volle week met heel veel ups en downs. Van hele pijnlijke ogen tot een achtervolging door oma (hilarisch!) en ik vinkte een ding van mijn bucketlist af. Maar ook balen van een bange Jewel en de rolluiken die eindelijk werden geplaatst. Lees je mee?

Onze rolluiken eindelijk geplaatst

rolluiken
De before

De week begon met een hele hoop drukte in huis. Na weken te hebben moeten wachten werden eindelijk onze rolluiken geplaatst. We waren er al ruim een jaar mee bezig, maar echt een offerte laten maken heeft tot eind september geduurd. En vervolgens was het 6 weken wachttijd, maar dat werd dus net iets langer. Pap was gelukkig hier om mij en Jewel te helpen indien nodig. Het was eigenlijk vooral om wat back-up te hebben wanneer Jewel het moeilijk zou vinden. Maar het ging hartstikke goed!

Wat moeten jullie hier?

De rolluiken waren rond 2 uur allemaal geplaatst en toen kon het genieten beginnen. Dank jullie wel pap en mam! Hoewel, Jewel en ik gingen met pap mee richting Roermond. Eerst lopen met mam en daarna met Jill en mam naar de Action.

rolluiken
Het eindresultaat!

We waren precies op tijd terug om Mandy en Olaf nog uit te zwaaien en daardoor vergat ik een stoepje. Daar reed ik zo overheen. Oeps! Olaf zorgt ervoor dat tante Kelly niet meer helder kan denken haha. Maar de auto was nog heel en we hebben ze inderdaad uit kunnen zwaaien.

Jaarlijkse controle bij de dierenarts

rolluiken
Een toevalstreffer na een flinke gaap, maar zo voelde ze zich wel haha.

Jewel heeft haar jaarlijkse check-up ook weer gehad! De dierenarts begon met het controleren van haar tandjes. Iets waar Jewel niet heel enthousiast van werd. Ze knorde wat en was het er duidelijk niet mee eens. De dierenarts werd er wat voorzichtiger van, dus liet ik haar tanden zien. Vervolgens waren de oren aan de beurt en ook daar gaf Jewel haar grenzen aan. Dus kreeg ze een muilkorfje om. Logisch, veiligheid boven alles, maar voor mijn puppenmoeder hart toch even een kleine steek.  Daarna benoemden we alles wat ze ging doen en kreeg ze haar spuit en neusspray. Klaar!

Een positief momentje was dat Kenneth weer eens wat lekkers meenam. Doen we zelden, dus dit was leuk!

Mijn dag was het al niet, dus toen ik thuis kwam kwamen de waterlanders al vrij snel. Verdrietig was ik vooral. En dat heb ik afgelopen week nog eens gehad. Dus het was vooral een week van tranen haha.

Een bindvliesontsteking aan beide ogen

rolluiken
Ogen alsof ik uren heb lopen huilen

Maar niet alleen tranen van verdriet. Mijn ogen waren of heel droog of er kwam vocht uit. Jeuk en pijn, daar heb ik af en aan een hele week mee rondgelopen. Maar, omdat ik de dokter niet te vroeg wilde bellen probeerde ik zelf eerst nog wat dingen uit. Bed verschonen om de stof van de rolluiken te doen verdwijnen. Starten met de allergietabletten, want ik had ook al een hommel gezien, dus misschien was het wel hooikoorts.. Maar de ellende bleef, dus gisteren had ik een afspraak bij de dokter. Wat blijkt.. Een bindvliesontsteking, dus speciale oogdruppels mee en dan moet het over gaan!

Een ding van de bucketlist afgevinkt

Een hoogtepunt van afgelopen week was toch wel dat we eindelijk mijn Starbucks foto zijn gaan maken! Donderdagmiddag twijfelde ik of ik ging sporten of even met Jill op pad ging. Uiteindelijk koos ik voor het tweede, aangezien mijn werkweek fysiek best wel pittig was en qualitytime met Jill belangrijker is haha. Dus, we liepen een rondje door het outlet en we haalden een lekkere crepe. Om vervolgens voor mij bij de Starbucks een warme chocomel te scoren. Ik klom de soort van kade/dam op en Jill maakte een aantal foto’s van mij. En ook nog een paar op het bankje bij de Starbucks. Yes, bucketlist dingetje afgevinkt! Uit mijn comfortzone en uiteraard kwam er net op dat moment een heel aantal auto’s voorbij gereden. Maar tegenwoordig kijkt niemand meer raar op van dat soort momenten. Wij ook niet toen we een hap namen van onze crepe en vlak voor ons een mini fotoshoot werd gehouden door 2 meiden.

Na ons fotomomentje reden we weer terug en kon ik nog even knuffelen met Olaf. Kenneth was op weg naar huis, dus dat gaf mij de kans om net iets langer te blijven. Zo fijn!

De eerste voetbalwedstrijd na de winterstop

rolluiken
Eindelijk weekend

De eerste wedstrijd van het jaar was ook een feit! Ik ging vlak na het werk al naar Roermond toe, want dat vond ik gezellig en ik zou ook mee eten bij papa en mama. Ze hadden erwtensoep gemaakt, super lekker! En daarbij aten we dan broodjes. Papa is tegenwoordig ook bezig met het zelf bakken van brood, dus daar heb ik ook een snee van geprobeerd. En nu wil ik graag ook een broodmachine. Kortom, het smaakte allemaal naar meer!

Zo gezellig!

Fortuna Sittard speelde de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Vitesse. De wedstrijd was spannend, maar het resultaat was niet zoals gewenst. Het werd namelijk 1-3. Een tikje teleurgesteld, maar goed, we zien het vandaag (21-1-2020) wel weer, dan spelen ze namelijk voor de beker.

Een achtervolging door oma

Zondagse brunch met een zelfgemaakte smoothie!

Zondagmiddag ging ik met Jewel richting het bos en het platteland. We waren de velden in en in de verte zag ik iemand lopen. Witte jas, pet op, sjaal om, in ieder geval goed ingepakt. En ik kon in de verte ook zien dat het een vrouw was, maar ik wist niet of ze een hond bij zich had dus ik besloot door te lopen. Vervolgens kreeg ik in de gaten dat ze geen hond bij zich had, dus was ik toch een beetje voorzichtiger. Ook omdat je niet weet of die persoon bang is voor honden.

rolluiken
Goed moe van een flinke wandeling!

Maar goed, ik besloot de pas er in te houden en richting maas te wandelen. Dan zou ze wel niet meer achter me zitten. Maar dat zat ze dus toch en ze zwaaide.. En toen viel het kwartje héél langzaam. Ik riep voorzichtig “Oma?!”. En ja hoor, dat was oma! Eerst denk je achtervolgd te worden en vervolgens is het je oma haha. Dit is zo’n gevalletje dat een hilarische herinnering is geworden. We hebben samen nog een heel stuk gewandeld en daarna hebben we Jewel bij Kenneth afgezet. Ik ging nog even mee naar opa en oma voor een kopje thee en een stukje taart. Lekker! En zo kreeg de zondag een hele spontane wending!

Het was dus een week met heel veel soorten gevoelens en gedachtes en ditjes en datjes! Ik ben onwijs blij met onze rolluiken en dat ik al een ding bucketlist dingetje heb kunnen afvinken. Maar het toppunt is toch de achtervolging hoor. Deze week is redelijk gevuld, maar wel met alleen maar hele leuke dingen. Ik heb er zin in! Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  januari 21, 2020 / 8:37 am

  Een mooi beschreven week, inderdaad ups and downs, but end good, all good. De rolluiken maken jullie woning ook gezelliger van aanzien. Het was ook gezellig om met jou en Jewel te lopen en wij hebben ook een leuke middag gehad. Nu is het erg koud, kleed je maar warm. Fijne dag, Kelly. Groetjes oma xxx

 2. Roos Smeets
  januari 21, 2020 / 10:45 am

  Weer een top verhaal Kelly. Zo mooi hoe je alles wat je meemaakt kunt verwoorden .

 3. Toos Delsing-Kock
  januari 21, 2020 / 9:22 pm

  Een leuk verhaal weer Kelly wat heb jij toch een oma die je zo maar achter na zit. Ha,ha,ha. Als je nog eens wat aan je ogen hebt wel wat eerder naar de huisarts gaan hier heb je er maar twee van en die zijn niet te vervangen. Hier is de rolluik van de voorkamer versleten [+/- 35 jaar oud] en de vorige week de monteur er bij gehad en nu komt er een nieuwe te hangen en ook gelijk word er een nu op John’s slaapkamer gemonteerd vandaag de offerte gekregen en ze waren besteld en over 5 á 6 week worden ze gemonteerd. Ik hoop dat wij dan niet zo lang er op hoeven te wachten dan dat jullie het hebben gedaan. Kelly nog een hele fijne spontane week en tot de volgende keer Groet Toos XXX

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: