2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #3 missie verjaardagscadeautjes

missie

De week begon ontzettend leuk! We gingen op missie voor verjaardagscadeautjes. Verder was het een week van veel werken, niet zo zeer op straat, maar wel thuis. En we sloten de week af in winter wonderland en met het bakken van lekkers. Lees je mee?

Een dagje buurten in Roermond

missie

De dag begon al vroeg voor mij maandag. Ik had afgesproken om gezellig in Roermond te gaan buurten, maar ik wilde voor die tijd nog het dagboek van de week ervoor online hebben. Rond half 9 was ik klaar en was het tijd voor Jewel en mij om te gaan. Eenmaal daar moest mama nog wandelen met Molly, dus liepen Jewel en ik even mee. Heerlijk om in Roermond te lopen. Dat blijft, hoe mooi ik het hier ook vind, toch echt thuis komen. Eenmaal terug kletsten we gezellig bij en ondertussen keek ik met Olaf even naar Pippi Langkous. Zo bijzonder en leuk dat hij nu kijkt wat wij vroeger ook keken. Mede mogelijk gemaakt door Jill, want die was er mee begonnen.

Op missie voor Opa

missie

Ondertussen liep er nog een hele leuke missie. Opa had bonnen van de Praxis meegegeven om voor zijn verjaardag spullen te halen die hij graag wilde hebben. Nu bleek dat ze bij ons in de buurt geen cadeaubonnen accepteerden. En zo kwamen we uit in Budel! Mandy belde en regelde per mail de bestelling. En na de lunch gingen we met mijn auto op missie. Mandy achter het stuur, ik ernaast en Olaf ging gezellig mee achterin. Een heel avontuur, maar ontzettend leuk! Uiteindelijk hadden we op een zaag na de boel compleet. En dat laatste bestelde mama later via Bol en zo slaagden we toch voor opa’s verjaardag. Missie geslaagd en wij weer een leuke herinnering rijker.

Duplo trein bouwen

missie

Toen we terug waren uit Budel vroeg Olaf me of ik met de trein wilde spelen en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Mandy en ik bouwden samen de baan en Olaf inspecteerde ondertussen met zijn trein hoever die kon. Uiteindelijk wisten we een hele toffe baan te maken! Ik speelde nog een tijdje mee en tegen half 5 moest ik weer naar huis. Kenneth was namelijk laat klaar en er kon vanaf half 6 een pakketje komen. Dat naar huis rijden had nog even wat voeten in aarde, want ik was mijn autosleutel kwijt.. Uiteindelijk vond ik hem in de auto van papa, want daar had ik het autostoeltje terug in gezet. Heel logisch eigenlijk, maar daar moest wel eerst even de benedenverdieping voor op de kop worden gezet. Ach, eind goed al goed! We hebben enorm gelachen.

Een rustige werkweek en mini vlogs maken

Maandagavond bedacht ik me dat dinsdag toch echt de dag was. Ik ging vloggen. Niet weer talloze discussies met mezelf, nee, gewoon doen! En dat heb ik dan ook de rest van de week gedaan. Het ging met vallen en opstaan, maar het lukte. Ik deelde de filmpjes via Instagram, maar bedacht me later dat dit eigenlijk niet de enige plek kon zijn. Youtube vond ik niet geschikt, omdat ze allemaal verticaal gefilmd zijn. Maar ze op Facebook uploaden was nog niet zo’n gek idee. Dus uiteindelijk heb ik het in de loop van de week verspreid over Instagram, Facebook en hier op de blog.

Qua werk was het een redelijk rustige week! Ik had dinsdag en woensdag één wijk en de dagen erna had ik er elke dag 2. Zo maak je nog wat uurtjes en dat is ook fijn. Het is jammer dat ik in mijn mini vlogs eigenlijk niks kan delen over wat ik zoal doe. Hoe dat dan echt gaat met laden, bezorgen en alle kleine dingen die er bij komen kijken. Wellicht dat ik binnenkort eens kan kijken of ik hier verandering in kan brengen.

Liefde gaat door de maag

missie

Op de zaterdag na was ik eigenlijk de hele week gewoon thuis aan het werk na het bezorgen. Ik had het druk met nadenken over welke content ik wilde maken en delen. En dat bezorgde me uren achter de computer. Heel leuk om te doen, maar als er toch net even niks uit je vingers lijkt te komen ook enorm frustrerend. Maar hey, geduld en blijven schrijven doet soms wonderen! Kenneth verraste mij donderdagmiddag met een ‘liefde gaat door de maag’ momentje. Hij nam namelijk, onderweg naar huis, een iced frappé caramel en kipnuggets voor mij mee. Heerlijk! En dan vooral die frappé, want die had ik al een hele tijd niet meer gehad. Vrijdag besloot ik ’s middags even met Jewel naar de bossen te rijden. Even samen erop uit! In november was ze nog best gespannen als we samen daar gingen wandelen, nu viel het me eigenlijk reuze mee. Alleen toen ze door had dat ik weer richting auto liep wilde ze een sprintje trekken. Mal beestje!

Een heerlijke zaterdag gevuld met van alles

En toen was het alweer bijna weekend! Zaterdagmorgen was ik al vroeg buiten. Eerst lopen met Jewel en kwart voor 8 op de fiets naar opa en oma. Ik had namelijk met oma afgesproken om, voor dat ik moest werken, de boodschappen te gaan doen. Een van mijn favoriete momenten om de week! Het is zoveel gezelliger als je samen die dingen doet. Niet dat we heel langzaam onze boodschappen doen en we overal staan te kletsen. Nee, we pakken wat we nodig hebben voor, in mijn geval, een week en dan gaan we ook weer. We rijden er alleen samen heen, dan zet ik dat van mij af bij Kenneth en dan breng ik oma, met boodschappen en auto weer naar huis. Het is vooral het tafereel dat ik er zo gezellig aan vind. En we lachen ons wat af met het inladen van de auto. Past het of past het niet?! Geweldig!

Oppassen op Molly en Mambo

missie

Toen we terug waren maakte opa voor mij een kopje thee, babbelden we nog even en daarna ging ik door naar het depot. Ik was precies op tijd, want toen ik arriveerde kwam de bestelbus ook net aan. Rond 1 uur was ik klaar en begon voor mij het weekend. Na een lunch wilde ik bijna gaan lopen toen mama mij appte of mijn aanbod nog geldig was. Ik had haar namelijk gezegd dat als er niemand was om bij Molly en Mambo te blijven ik dat met veel plezier wilde doen. Zij gingen namelijk missie verjaardagscadeautjes afronden. Dus in plaats van een wandeling met Jewel nam ik haar mee naar Roermond. Zo kon zij lekker spelen met Mol en had ik even tijd voor mezelf. Ik had namelijk een werkboek gekocht voor Instagram, maar nog geen moment genomen om er in te beginnen. Dus dat was het perfecte moment! En Jewel en Molly amuseerde zich prima met spelen en missie huis bewaken.

Rommelen in de keuken

Half 6 reed ik weer terug naar huis en begon ik aan een leuke challenge. In het eetdagboek van vorige week deelde ik friet pulled chicken. Een van mijn favoriete gerechten als we bestellen in Roermond. Maar goed, ik wist dus niet precies wat er allemaal in zat tot ik de laatste keer nog eens extra mijn best deed de boel te analyseren. En zo geschiedde dat ik zaterdagavond mijn versie aan het brouwen was. Ontzettend leuk om te doen en de smaak was top. Nu wil ik hem alleen nog finetunen en dan komt het recept zo snel mogelijk online!

Wandelen in winter wonderland

Zondag opende ik mijn ogen en besloot ik mijn telefoon even te checken. Ik zag een nieuwsbericht dat het had gesneeuwd en ik kon het haast niet geloven. Dus hup het bed uit, rolluik een stukje omhoog en ja hoor, sneeuw! Ik kleedde me vlug aan, maakte me klaar voor de dag en nam Jewel mee achterom. De drap vond ze helemaal niks, dus ik hield m’n hart vast voor de rest van de wandeling op straat. Ze liep eigenlijk wel oké tot ze de echte sneeuw onder haar pootjes kreeg. Ze begon te hupsen als een konijn over de velden heen. Ik nam haar mee richting het veldje, of ja, zij nam mij mee. Ik liet haar los en weg was ze! Rennen, springen, met haar neus de sneeuw omhoog gooien en vangen. Ze vond het prachtig en ik kreeg haar eigenlijk niet meer mee naar huis. Het was geweldig om te zien!

Koekjes bakken en huishoudelijke klusjes

Uiteindelijk kon ik haar aanlijnen, omdat ze was afgeleid door een andere hond. We maakten onze wandeling af en terug thuis was het tijd voor ontbijt. Na het ontbijt stond de badkamer poetsen op de planning. Wat heb ik daar een hekel aan! Maar goed, muziekje op en aan de slag. Uiteindelijk was ik een uurtje later klaar! Kenneth had, heel lief, een lunch voor ons gemaakt. Een wrap met van alles erin. Dat is zijn specialiteit! Na de lunch ruimde ik boven de laatste schoonmaakspullen op, zette ik de eerste was aan en was het weer tijd om te lopen. Terug thuis kon ik de kleding was ophangen en de eerste witte was aan zetten. Top! Ik bakte ondertussen koekjes met een mix die ik van Jill had gekregen. Super lekker en extra leuk met een fotocamera koekjesvorm. Vervolgens was het tijd voor witte was 2 en de rest van de dag heb ik besteed achter de computer.

Al met al was het een prima week! Ik heb me goed geamuseerd en hij was ook zo om. Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    januari 27, 2021 / 8:35 am

    Een heel mooi beschreven week en wat een prachtige foto’s! Je bent en blijft een bezig bijtje, zit in de familie! Prachtig dat jullie zo gezorgd hebben voor de verjaardag van opa. Een fijne dag, Kelly met een dikke knuffel van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: