20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #30 Met de flow de week door

flow

Aan het begin van afgelopen week verheugde ik mij op de 18e verjaardag van Jill en voor ik het wist was de week om en de verjaardag ook. Cadeautjes, de belasting, wandelen, de verjaardag etc. Ik had een week gepland voor mijn blog, maar het werd een go with the flow

Even met de flow mee

Mijn emmer liep nu een ruime week geleden helemaal over door alles waar ik mee bezig was. Het ging jammer genoeg voor geen meter en ik besloot dat afgelopen week anders zou zijn. Ik maakte geen planning en besloot met de flow mee te gaan. Waar ik behoefte aan had, daar besteedde ik aandacht aan. En waar ik voor mijn bedrijf “verplichtingen” had vervulde ik die. Echt een week van niks moet en alles mag. Soms moet je even een stapje terug doen en gelukkig werd ik daar ook aan herinnerd!

Een fijne maandag

flow
Samen is zoveel gezelliger als alleen!

Maandagochtend had ik niet zoveel zin om alleen in de auto te stappen en de dingen te gaan doen die ik moest. Ik besloot Jewel mee te nemen. We gingen samen een beetje benzine bij tanken, ik haalde vlug bij Groenlijf (een winkel met natuurproducten) wat ik nodig had en daarna stopten we nog even bij mama, Jill en Molly. Ze hebben twee uurtjes samen gespeeld en ik heb even lekker kunnen kletsen. En daarna reden we weer naar huis! Een heerlijke ochtend.

’s Middags ging ik richting Duitsland om de auto vol te tanken, want dat scheelde een hele hoop. En ik moest naar de DM voor cadeautjes voor Jill en wat andere verzorgingsproducten. Het was nog een hele ervaring. Door die mondkapjes lijkt afstand houden niet meer nodig met als gevolg dat mensen gewoon om je heen lopen. Ik hield er voor corona al niet van, maar nu vond ik het helemaal niks. Maar goed, ik slaagde waar ik voor kwam, dus het was allemaal niet voor niks.

Snuffelen op het Retailpark

Het tweede kwartaal loopt langzaam op zijn einde en dan ben ik net als iedere andere ondernemer genoodzaakt mijn administratie te doen. Dat doe ik altijd met hulp van papa. Onze Molly besloot even te komen buurten bij de laptop. Ze is echt zo leuk! En verder ging ik dinsdagmiddag ook even met Jill naar het Retailpark. Het werd een pitstop bij de Action en Big Bazaar, maar ook even snuffelen in de Mediamarkt en een klein praatje met Mandy. Kenneth was toch al vroeg thuis, dus kon ik in alle rust even mijn ding doen.

Oog in oog met een hert

Woensdag was verre van mijn dag. Ik had het totaal niet zitten na het werk. Soms heb je gewoon dat je even boos of verdrietig bent. En als je er dan niet mee overweg kan is het best lastig. Gelukkig moesten Jewel en ik nog lopen, dus reed ik met haar naar het Brachter Wald. Even oefenen met de fietsers waar ze zo bang voor is en kijken of we de hertjes zagen. Dat eerste ging niet heel lekker, maar dat tweede was helemaal uitdagend.

De zon scheen goed, dus ik had al een voorgevoel dat ze in de bossen zouden zitten. Alleen had ik er niet op gerekend dat ze vlak bij het pad zouden staan.. Met als gevolg dat ik eigenlijk oog in oog stond met een hert. Er zat alleen een zandheuveltje tussen die zo hoog was dat ik alleen zijn kop zag. De eerste gedachte was “Wauw, gaaf, foto!”, de tweede gedachte was “LOPEN KEL, LOPEN!”. Ik verplaatste me van het grindpad naar het stukje gras ernaast en besloot goed door te lopen. Die foto, die komt ooit nog wel, nu was het even safety first. Eenmaal terug ging het gelukkig weer een stuk beter. Tja, je moet soms wat mee maken haha.

Samen sushi maken

Dit was zo leuk om te doen!

Bij mijn zusjes en ik heerst een verjaardagskriebel. Zo enthousiast en vooral heel nieuwsgierig zijn dat je niet kan wachten op de dag dat je echt jarig bent. Jill was vrijdag jarig, dus die had donderdag licht  last van die kriebel. Gelukkig hadden we afgesproken met Jill en Kevin om sushi te gaan eten. Dit keer niet uit, maar zelfgemaakt. In ‘Ons avondeten #12’ leg ik je precies uit wat we hebben gemaakt. Maar het was meer dan geslaagd!

sushi
Genieten!

Na de sushi deden Jill en ik samen de afwas terwijl we keken naar een nieuwe aflevering van ‘Een huis vol in quarantaine’. Toen die klaar was reden we samen naar de ijssalon voor een toetje en zo hadden we meer dan de helft bespaard als wanneer we uit waren gaan eten. Humor! Plus, we hadden weer eens staan rommelen in de keuken wat we allebei super leuk vinden. Na het toetje reed ik achter Kevin en Jill aan naar papa en mama om de sta tafels te brengen voor Jill’s verjaardag vrijdag.

De verjaardag van Jill

flow
De gebruikelijke verjaardagsfoto haha

Vrijdag was dan eindelijk Jill’s verjaardag. Ik had mezelf er ook enorm op verheugd, omdat we dan weer eens samen zouden zijn. Gezelligheid, samen frietjes eten en lol hebben. Ook was ik enorm nieuwsgierig naar het cadeautje wat ze van papa en mama kreeg. Mandy en ik mochten het namelijk ook niet weten en achteraf was het maar goed ook. Dat had ik uit enthousiasme nooit voor me kunnen houden. Ze kreeg namelijk rijlessen! Bij dezelfde rijschoolhouder als Mandy, dus ook weer bij Mariska. Super leuk! In de tussentijd dat Jill gespannen zat te wachten en vervolgens lekker een rondje reed was ik aan het knallen om de post bezorgd te krijgen. Ik wilde zo snel mogelijk naar Roermond. Het was pittig, maar uiteindelijk was ik rond 20 voor 2 thuis en zat ik kwart op 2 aan de taart bij papa en mama.

Het was een geslaagde verjaardag! Ik heb genoten. Gezellig babbelen, Kenneth gek maken over een toffe gameconsole, Jewel en Molly die zich amuseerde en tijd met Olaf! Zo gingen Kenneth en ik even met hem naar het speeltuintje toen de frietjes werden gehaald. Hij wist perfect wat hij wilde. Van de glijbaan, op de schommel, zitten op de wiebelplank, klimmen op het klimrek en op de verschillende soorten wipwaps die er stonden. En dan realiseer je je dat het maar wat bijzonder is hoe het leven loopt. Vroeger speelden Kenneth en ik nog als kleintjes in de speeltuin en nu liep hij rondjes met Jewel eromheen en ging ik met Olaf alle toestellen af. Tijd vliegt!

Een rustige zaterdag

KAPOT van al het spelen met Molly

Uiteindelijk was ik door alle gezelligheid en praatjes pas na 12 uur thuis en dat heb ik zaterdag toch even gevoeld. Het was een dag van gapen en rustig aan. Ik bezorgden mijn wijken, haalde broodjes met mam bij de Lidl en daarna hielp ik nog een handje met het bouwen van een tuinkussens opbergbox. Zo’n box voor palletkussens is namelijk ontzettend duur en die kun je prima zelf maken. En zo gingen buurman en buurman (Kenneth en pap) aan de slag. Het resultaat was top! De kussens zijn fijn opgeborgen en Jill zal nog een toffe schildering op de bak maken.  

Buurman pap met buurman Kenneth in de box

Een zondag a la Kelly

En toen was het zondag. Een dag die ik naast vrijdagmiddag/avond graag in een boekje zou willen stoppen. Zondag was het iets later dag en had ik een drukke dag voor de boeg. Ik wilde om 10 uur precies bij de winkel staan en zo snel mogelijk mijn boodschappen hebben gedaan. Om iets voor 11 wilde ik namelijk op het Retailpark zijn. Kenneth en ik hadden besloten dat ik de Nintendo Switch ging halen en Mandy had voor mij geregeld dat hij klaar lag. ’s Middags kon ik hem niet halen, dus werd het om openingstijd! En dat lukte. Als aapjes in een kooi zaten ze te wachten tot ze open gingen. Ik was een wervelwind die van de infobalie naar de kassa ging en weer naar buiten.

Na het installeren en even te hebben gespeeld moest ik om 1 uur Jewel en mij klaar maken voor een wandeling met de dogdancers. We gingen in Swalmen een rondje door het bos maken en daarna belandden we bij De Bosrand waar we genoten van een Dame Blanche en een glas cola. Dat was genieten. Na de wandeling reden Jewel en ik naar pap en mam waar Kenneth en ome Ton en tante Ans ook waren. Even gezellig bijkletsen! Dat was gezellig. Kenneth en ik aten nog een bakje wok mee bij pap en mam. Ik liep nog een rondje met mam en daarna ging ik, met een pitstop bij papa en mama richting huis.

Het met de flow meegaan heeft me goed geholpen afgelopen week! Hoe was jouw week? Neem jij ook wel eens een week van go with the flow?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    juli 29, 2020 / 12:00 pm

    Die week kwam jou goed van pas en als de gelegenheid er is moet je ook kiezen wat voor jou het prettigst is. Je hebt je werk en voor de rest moet het geen “must” zijn. Geniet van je jonge leven. Er kwamen weer mooie foto’s voorbij. Een fijne dag Kelly, morgen is het al weer donderdag! Groetjes en een knuffel van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: