0   13
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

&Zus update #31 hey augustus en allerlei avonturen

augustus

Juli heb ik afgelopen week op een gezellige manier uitgezwaaid en augustus is alweer ingeluid. Hoe ik dat deed? Ik speelde regelmatig Animal Crossing, ik bombardeerde Kenneth tot fietsenmaker en ik ging met stoepkrijt aan de slag! Dit dagboek wordt een mengeling van welkom augustus en een nieuw dagboek.

Welkom augustus

Je neemt jezelf voor om op 1 augustus een nieuw ‘Welkom augustus’ te plaatsen, maar je weet er geen vorm aan te geven. Er volgen 2 dagen van turen naar het beeldscherm, niet bepaald zinvol. Gelukkig vulde ik de eerste 2 dagen van augustus ook met andere dingen en viel vandaag het kwartje dat ik augustus welkom heten ook prima kan combineren met dit dagboek. Ik denk dat de ‘Welkom augustus’ gewoon even niet uit mijn vingers wilde komen, omdat terugblikken op juli een vreemd gevoel in de vingers geeft. Het was een maand die ik vol goede moed begon, waarin ik nieuwe doelen stelde en daar 200% voor ging. De palletbank moest en zou af zijn begin juli. Ik ging vloggen wat ik ontzettend leuk vond. De qualitytime met mijn zusjes vond ik ook super en toen kwam ook nog de aanschaf van de Nintendo Switch. Wat dat aan gaat was juli echt een feestje. Maar als hoog sensitief persoon geniet je van de mooie highs, maar komen de lows ook beter binnen. En die waren ook aanwezig! Het liep niet zoals ik het begin juli voor ogen had, maar inmiddels ziet het er gelukkig alweer beter uit.

De mening van anderen

Augustus is begonnen, dus het is toch tijd om weer wat nieuwe plannen te maken! Zo wil ik deze maand gaan werken aan het effect wat een mening van een ander over mij heeft. Dat moet echt een heel stuk minder worden. Daarnaast moet het zelfvertrouwen een trap onder het woord hebben, want ook dat mag beter. Dus daar wil ik sowieso mee aan de slag. Ik kwam er namelijk afgelopen dinsdag achter dat dit nog niet zo is zoals het zijn moet.

Jewel had zich niet zo heel netjes gedragen op straat en dat vond ik verschrikkelijk. Puur uit angst voor wat anderen wel niet van ons zouden gaan denken. Dat er mensen zijn die een mening hebben over ons dametje is prima. Dat daar ook negatieve meningen bij zijn vind ik lastig. Hoewel ze er echt mogen zijn. Ik heb ze tenslotte ook bij anderen veelal mensen. Maar het idee dat ik er nog meer mensen aan toe kon voegen die haar en mij niet “oké” vinden benam me even de adem. Gelukkig was daar mama die mij even met de benen op de grond zette en me zei dat ik me daar absoluut niet druk om moet maken. Wat zal het mij ook eigenlijk interesseren wie mij of Jewel wel of niet moet? Jewel heeft last van haar hormonen en ik zou ook niet meer zo heel enthousiast zijn als je alweer een hele tijd daar mee rond loopt en je twee dagen eerder al enorm lastig bent gevallen. Dan stel je als hond ook je grenzen.

Mijn zelfvertrouwen verbeteren

Maar ook het zelfvertrouwen zit nog niet helemaal goed. Ik deelde een TikTok filmpje dat ik had gemaakt op mijn Instastories. Ik had er enorme lol aan en bekeek ’s middags wie de story had bekeken. Toen ik zag dat een vriendengroep, bestaande uit hele oude bekenden, alleen die betreffende story had bekeken was ik even van mijn padje. Want daar had ik niet aan gedacht! Achteraf was het eigenlijk ook helemaal niet erg, want mijn doel is om anderen naast te inspireren ook te amuseren. Dus wat is het probleem als ze kei hard om me hebben gelachen?

En zo kom je dus ook weer op het stukje mening van anderen. Echt een punt dat aandacht nodig heeft! Mijn idee om dit op te lossen is meer zichtbaar zijn, meer mezelf laten zien en nog een stapje verder gaan. Terug het filmen op pakken wat ik zo leuk vind en trots zijn op wie ik ben en wat ik tot nu toe heb bereikt. Gewoon doen en mezelf serieus nemen! Als iemand een negatieve mening over Jewel en/of mij heeft is dat de keuze van die persoon, dat moet mij niet interesseren. Daar moet ik mij niet uren druk om maken. Het zij zo!

Ik geloof ook dat dit gewoon te maken heeft met de hoeveelheid denkwerk die ik momenteel doe. De zorgen die ik heb en alles daaromheen. Mijn hoofd zit goed vol en de verwerking is een uitdaging. Dus alles wat er dan extra bovenop komt is gewoon meer water in de denkbeeldige emmer en vroeg of laat moet je die emmer dan toch even legen. Het is langzaam tijd voor vakantie!

Ja, maar ijs eten?

augustus
Genieten!

Gelukkig waren er afgelopen week nog genoeg andere leuke dingen om op terug te kijken! Zo ging ik maandagmiddag met mijn zusjes snuffelen in de stad. We wilden een ijsje gaan eten bij de Hema, maar die bleken in het restaurant geen ijsjes te verkopen. Dus dat werd een soort freakshake meets ijskoffie! En de ijskoffie was ook echt ijskoffie, het was koffie met een lading crushed ijs erin. Olaf gaven we een kindercappucino, een stukje donut en een pakje appelsap, maar toen we naar buiten liepen vroeg hij echt om het ijs. Arm ding! Gelukkig konden we dat goed maken met een Kinder chocoladereepje.

Goede balans tijdens de warmte

Mijn werkweek was afgelopen week goed te doen. Natuurlijk was het warm, maar met flesjes water en een wafel kom je een heel eind. Daarbij zorgde ik voor afwisseling, want ’s middags was ik dan gewoon thuis. Ik schreef een aantal blogposts en ik speelde Animal Crossing op mijn Nintendo. Door de rolluiken viel het binnen qua warmte toch wel mee. Ook speelde Kenneth en ik een middag voor fietsenmaker. Mijn trappers waren kapot, dus ik kocht nieuwe bij de fietsenmaker en die zetten we er zelf op. Het ging me alleen in mijn eentje niet zo lekker af, dus kwam Kenneth helpen. Heel fijn. En vrijdagmiddag kreeg ik even bezoek van mama en papa en daarna gingen wij nog even zelf naar pap en mam.

Het liefst had Jewel iedere dag familie op bezoek!

Mislukte sushi en stoepkrijt

augustus
Het plaatje was leuk!

Dinsdagavond kregen we bezoek van Jill en Kevin. We maakten weer samen sushi, maar dit keer mislukte het. Jill had dumplings gemaakt en die smaakte heerlijk, maar de sushirijst had te kort gekookt, dus de structuur was echt niet lekker. Heel jammer! Maar de volgende keer proberen we het op een iets andere manier opnieuw. Vrijdagavond ging ik aan de slag met stoepkrijt. Ik maakte een tekening op de muur in de achtertuin om er vervolgens foto’s mee te maken. Tja, als je zelf de plekken niet echt kan vinden, dan moet je ze zelf thuis maken. En ergens vond ik het toch goed gelukt! Ik was blij met de foto’s.

augustus
Even creatief zijn met wat je hebt

Calendulan helpt tegen veel!

augustus
Geen bos, dan maar treinen kijken!

In het weekend ontdekte ik bij Jewel een beginnende hotspot tussen haar teentjes. Na overleg met mama en wat gegoogle kwamen we erachter dat onze geliefde calendulan ook daar tegen kon helpen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Met de calendulan, koekjes in de aanslag en een brommende Jewel gingen Kenneth en ik aan de slag. Met tot nu toe zicht op een veel rustigere plek, ik hou een slag om de arm, maar volgens mij helpt het haar wel. Verder was het weekend gevuld met boodschappen doen, een bezoekje van pap en mam, ik die even ging buurten bij papa en mama en natuurlijk Animal Crossing. Want zondag was er voor het eerst vuurwerk op het eiland, dus spraken Mandy, Brenda en ik af om er samen naar te gaan kijken.

En zo heb ik augustus dan toch ook op mijn blog ingeluid. Challenge accepted! Met nog een goed vooruitzicht, want over 3 weken heb ik vakantie! Eindelijk, welverdiend (al zeg ik het zelf), genieten van leuke dingen met een niks moet en alles mag motto. Maar goed, tot die tijd maken we het leukste van het nu en zien we dan weer verder! Afgelopen week was een fijne week met relatief goed nieuws, goede lessen en genoeg highs om de lows te doen vergeten. Ik zeg tijd voor Animal Crossing! Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    augustus 3, 2020 / 6:54 pm

    Kelly, je hebt weer een hele week beschreven, dit doe ik je niet na. Het is allemaal uit het leven gegrepen. Al bij al was het toch een leuke week en iedereen komt ook minder leuke dingen tegen. Probeer zo veel mogelijk te genieten en maak je niet druk meer om iets wat eens minder was. Dat is ballast, leef je eigen leven, “je mag er zijn” .
    Een fijne avond nog en liefs van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: