0   31
20   43
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

&Zus update #32 Jewel en ik hadden ons buitengesloten

buitengesloten

Toen ik van de week aan het bezorgen was riep er iemand naar mij “Fris he?!”.  Gekscherend riep ik terug heel fris, al wetende dat we allebei hetzelfde dachten. Buiten de warmte hadden Jewel en ik ons buitengesloten, zag ik Jill rijden en probeerden we het hoofd koel te houden.

Buurten bij Mandy en Olaf

Aan het begin van de week was het gelukkig allemaal nog goed te doen. Mijn maandagplanning was zo goed als leeg. Ik had boven nog wat huishoudelijke klusjes, maar dat besloot ik voor de middag te bewaren. Ik had meer zin om even bij Mandy en Olaf te gaan buurten, dus ik zat iets voor 10 in de auto. Even kletsen, spelen en nog wat handige tips zien voor in Animal Crossing. Heel gezellig!

Olaf kwam naast me op de bank autofilmpjes kijken en besloot zijn rug naar mij te draaien en zijn voorhoofdje op de leuning te leggen om zijn filmpjes te kijken. Ik kriebelde hem op z’n rug tot hij zich omdraaide en riep “Tante Kejjy Stop!”. En ik moest daar zo om lachen! Ik ben blij dat die kleine man nu al aangeeft wat hij wel en niet fijn vind.

Jewel en mij buitengesloten

buitengesloten
Het gezicht dat je trekt als je jezelf buitengesloten hebt en dankbaar bent voor een reservesleutel in de buurt.

Woensdag was een compleet contrast met dinsdag. Dinsdag was heel rustig. De depotbezorging was laat en na het werk kwam ik niet veel verder dan een kleine wandeling met Jewel en de bank. Helemaal prima! Maar woensdagochtend begon het al gelijk goed. Jewel had Bearke vanuit het raam gespot en wilde niets liever dan naar hem toe. Nouja, vooruit, lijn aan de halsband en naar buiten. En daar ging het mis. Ik stap naar buiten, laat de deur in het slot vallen en toen viel het kwartje dat zowel mijn sleutel als telefoon binnen lagen. Ik had me buitengesloten.. Dat werd nadat ze kort hadden gespeeld een wandeling richting opa en oma voor de reservesleutel. Opa was al beneden en kon mij de sleutel geven. Heel erg fijn!

Terug thuis had ik, zoals ik al had verwacht, 5 gemiste oproepen van Kenneth. Tenslotte zal je altijd net zien dat ze je op zo’n moment moeten hebben.. Zijn nieuwe bureaustoel kwam aan en dat was precies wanneer ik zou gaan werken. Na wat denken besloot ik te wachten tot de stoel er was en dan te gaan werken. De goede keuze, want er was nog niks geleverd op het depot.

Jill achter het stuur

buitengesloten
Zo ontzettend trots!

Onderweg kreeg ik een appje van Mariska of ik in Reuver liep. Dus ik stuurde haar vlug een appje terug met waar ik uit hing, want ik wist dat Jill rijles had. En ik had stiekem hoop dat ze even langs zouden rijden. Precies toen ik weer op de doorgaande weg was in mijn wijk kwamen ze langs gereden. Zo leuk! Ze stopten even voor een babbel en daarna gingen we allebei verder. Ik stuiterde een heel eind weg en was apetrots. Zo geweldig leuk. Nadat ik thuis even op adem was gekomen ging ik richting opa en oma om de sleutel terug te brengen. Heel belangrijk! Zo konden we ook weer even bijkletsen en ben ik verzekerd van een sleutel als we ons weer buitengesloten hebben.

Niet vooruit te branden

Na woensdag begon het echt goed warm te worden en merkte ik dat er steeds minder lukte. Ik betrapte me erop dat ik ’s middags vooral bezig was met me ergeren op wat niet lukte. Dat ik te duf was om nog wat te schrijven, filmpjes keek, probeerde er het beste van te maken, maar uiteindelijk vooral zat te wachten. Wachten tot Kenneth thuis kwam en er iets van leven in mij wakker werd, zodat ik toch nog iets kon doen en dat ik niet veel later kon beginnen met koken. Koken was zeg maar het punt geworden waar ik het meest naar uit keek. Dan wist ik tenminste wat ik moest doen en dan kwamen er weer meer creatieve ideeën naar boven.

Van de bank, naar de grond, naar een stoel. Maar vooral een tikje verbaasd over hoe ik verkleurd ben in de zon.

Zwevende parasol scoren en bezoek

Ik voelde even wat Zeeland in Limburg

Zaterdag was de post gelukkig vroeg binnen en was er ook niet heel veel. Tegen half 1 was ik thuis en kon ik tegels in de tuin opruimen en even bijkomen. Kenneth ging een paar boodschappen halen en na de lunch had ik een leuk klusje voor de boeg. Ik ging richting Casa in Roermond voor een zwevende parasol en ik had de laatste te pakken. Top! Ik zal hem binnenkort showen in de tuinblog die ik nog komt. Na de winkel reed ik even naar papa en mama om wat te drinken en tegen vieren was het weer tijd om naar huis te gaan. We kregen namelijk ’s avonds bezoek van pap, mam, Toine en Angelien. En dat was gezellig! Frietje gegeten, bij gekletst en buiten afgekoeld. Een prima avond.

Wielrenner op bezoek en opruimen

buitengesloten
Mijn papa! Ik hoop dat we een keer tijd vrij kunnen maken om in het zuiden eens wat foto’s te maken. Lijkt me zo leuk! Deze foto maakte Kenneth trouwens..

De laatste dag van de week besteedde ik vooral thuis. Ik deed de weekboodschappen met een kleine onderbreking. Papa was namelijk met de racefiets even bij ons gestopt en gelukkig had ik net de boodschappen bij de Lidl ingeladen. Papa kennende blijft hij nooit heel lang, dus ik ging vlug naar huis om nog even te kunnen kletsen. Dat was gezellig! Toen papa weg was reed ik nog even richting de Plus voor de laatste dingen van mijn weekboodschappenlijstje.

De warme zondag goed besteden.

’s Middags ruimde ik een kast op, zodat ik mijn bureau leeg kon ruimen. Die gaat namelijk in onze vakantie terug naar boven, zodat we weer wat meer bewegingsruimte hebben. Daarna wilde ik gaan schrijven, maar mijn laptop raakte oververhit, dus het werd Animal Crossing op de Switch. Ook prima! ’s Avonds liep ik sinds lange tijd weer eens alleen de avondwandeling en daarna belandde ik achter de grote computer om OneNote te ontdekken. Een goede zet die me terug bracht naar notities van 2017. Heel leuk om te zien!

En toen was de week weer voorbij! Het was vooral gevarieerd en lekker chaotisch. Of beter gezegd, Kellyiaans. Een vleugje van dit en een vleugje van dat, typisch zo vlak voor de vakantie. Hoe was jouw week? In ieder geval wens ik je een frisse week met een peanut butter banana milkshake of ijskoffie en eventueel een zwembad. Hou het koel!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  augustus 10, 2020 / 5:45 pm

  Het is weer leuk om te lezen, dat je goed door die hete week gerold bent. Het is toch gen weer om grote plannen te maken. Nu een pas op de plaats en na deze hittegolf gaan we vanzelf de nodige werkjes weer doen. Toch mooi, dat je graag kookt met deze warmte. Maar als je een goeie afzuiger hebt, dan is het ook wel te doen. Nu gewoon blijven eten en meer drinken. Wat een leuke foto van Molly! Ook de foto van papa Emil op zijn fiets is heel mooi. Je mag van ons de sleutel nog eens vergeten! Een fijne avond voor jullie, groetjes oma xxx

 2. augustus 11, 2020 / 1:36 pm

  Leuk om te lezen! Pff met deze hitte wil het bloggen dus echt niet haha. Zo blij dat ik een goede voorraad aan artikels heb geschreven. 🙂

  Liefs
  X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: