2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #34 geluk, vakantie inluiden en zondag bakdag

bakdag

Vroeger had ik regelmatig een bakdag of hielp ik mijn zusje met bakken. Maar sinds ik samen woon doe ik het eigenlijk niet zo heel veel meer. Jammer, want ik hou echt van bakken. Tijd voor een zondag bakdag en een week vol chaos.

Geluk met fijne collega’s

Blij met mijjn broekrok van oma

De laatste week voor de vakantie luidde ik in met 3 collega’s. Ze hadden gevraagd of ik zin had om mee te gaan naar Hückelhoven en daar zei ik geen nee tegen. Papa en Jill kwamen rond de middag naar Jewel en zo kon ik met een gerust hart en een mondkapje op een rondje door deze leuke plaats maken. We snuffelden in verschillende winkels, ik scoorde een fijne momjeans bij C&A en als lunch aten we een heerlijk ijsje op het terras. Een hele gezellige ochtend/middag waar ik enorm van genoot. Het is zo fijn om een groepje collega’s te hebben waar je het stuk voor stuk goed mee kan vinden. Een verademing.

bakdag
Een lekkere aardbei straciatella coupe

De rest van de werkweek liep ik licht op mijn tandvlees. Oh wat was ik moe! Op het werk viel het qua drukte gelukkig mee, maar ik was gewoon te moe aan het worden. Echt tijd voor even niets. Gelukkig kon ik nu wel nog even bijkletsen met een fijne collega die terug kwam van vakantie. Dus ergens was het ook fijn nog een weekje te moeten werken.

Een bizar drukke dag

bakdag
Wakker worden met Jewel. Voor onze ochtendroutine kun je kijken op The Dog Pen.

Dinsdag was toch wel even de klapper van de week. Ik had ’s ochtends een afspraak waarvoor ik richting Roermond moest. Kwart over 9 wilde ik mijn auto starten, maar hij gaf voor de zoveelste keer geen respons. Accu leeg! Papa en mama hadden allebei al iets en toen bedacht ik me dat oma me op het hart had gedrukt dat als de auto kapot was en ik ergens heen moest ik hun mocht bellen. Zo gezegd, zo gedaan en zo zat ik om half 10 in hun auto richting Roermond.

Vervolgens hopte ik in de auto van pap en mam om naar het volgende te gaan, toen weer terug en daarna weer door in een andere auto naar de afspraak. Eenmaal terug dronk ik nog even wat met mam, at ik spontaan nog een beschuitje met aardbeien mee bij papa en mama en toen weer gauw terug naar opa en oma.

Toen ik de auto eenmaal had geparkeerd en de sleutel had afgegeven kon ik door naar Jewel. Kwart op 2 was ik thuis. Eerst een boterham smeren en vervolgens lopen en lunchen in 1. Vervolgens zat ik om kwart op 3 weer op de fiets richting depot. Onderweg kwam ik nog een bezorger tegen die een pakketje had proberen af te geven. Die kon ik zo nog even mee pakken. En toen kwam Ik net voor een grote bui aan op het depot, wat een geluk! Na de stortbui kon ik bijna precies tussen de buien door bezorgen. Om thuis op de bank te ploffen met een pizza die we hadden besteld. Rust! Want wat was dat een dag zeg..

Een maand na Jewel’s eerste urineonderzoek

Waar blijft Bearke nou..

Maandag was het een maand geleden dat ik Jewel haar urine had weggebracht. Omdat ze geen medicijnen had gehad mocht ik de urine nu ook op woensdag brengen. Ze wilden namelijk na een maand checken of er nog kristallen in zaten. Dat was gelukkig niet het geval! Wel had ze wat rommel erbij zitten, maar dat kon nog komen door de loopsheid. Ze gaf er niks voor en dus vroeg ik of ik ook iets preventies kon geven. Dus nu geef ik haar iedere dag een cranberry tablet in de hoop dat dat helpt. Het was in ieder geval redelijk positief nieuws.

Vakantie inluiden

De rest van de week was heel rustig gelukkig. Donderdagmiddag ging ik met Jewel naar Roermond. Even buurten bij papa en mama en bij pap en mam. Vrijdagochtend zag ik een vrolijk dansje voorbij komen en besloot ik hem na te maken. De reacties erop waren zo leuk! Vrijdagmiddag zou ik thuis zijn, maar ging ik aan het einde van de middag toch nog even naar Roermond. Ik printte voor Jill verkeersborden uit, zodat ze die op kan plakken en gaan leren. Die gaf ik even af en daarna deed ik nog een rondje Action en Appie. Pap bracht voor het werk de aanhangwagen en die vulde we ’s avonds gelijk met alle spullen die we kwijt wilden.

Ze is zo schattig! Hier vroeg ik of ze me ging negeren, omdat ik met de telefoon op haar gericht stond om een foto te maken.
bakdag
Knagen op een stokje op het veldje. Haar nieuwe hobby!

Zaterdagochtend kwam pap terug om de aanhanger op te halen en samen met Kenneth de boel bij het milieupark te lossen. Ik ging ondertussen mijn laatste rondje voor de vakantie bezorgen. Oh wat was ik blij toen ik de app afsloot en de vakantie officieel begon! Ik haalde wat boodschappen en daarna heb ik me een middag verveeld. En dat was goed, soms moet je je ook even vervelen. ’s Avonds liep ik nog even een rondje mee, net te laten voor de golden hour, maar alsnog gaf het best mooie foto’s.

bakdag
Wauw!

Zondag bakdag

Zondag was ook een rustige dag. Ik haalde ’s ochtends de boodschappen bij de Plus en mocht daar de medewerkers nog gelukkig maken. Er was landelijke storing op de aanbiedingen, die deden het niet bij het afrekenen. Drie keer raadden wat ik vooral in mijn karretje had liggen.. Aanbiedingen! Ik had met ze te doen.

Na de boodschappen begon ik aan mijn zondag bakdag. Ik ging aan de slag met het maken van een aardbeienslof. Jill had een tijdje terug ook zo’n slof gemaakt en ik was enthousiast, dus wilde ik het ook eens proberen. Daarbij had ik ook eigenlijk iets te vieren! Naast de vakantie besloot ik ook weer aan de slag te gaan met Bij Zus in de keuken. En dat gaf dus een kleine fotoshoot en weer een filmpje. Ik had er lol aan!

Pap en mam kwamen op de terugweg nog even kijken naar wat Kenneth aan het brouwen was in de garage. Dus dat kwam goed uit, wan t zo konden ze ook een stukje proeven. Na het bezoekje wilde ik eigenlijk bloggen, maar mijn laptop is de geest aan het geven. De computer was bezet en zo kon ik dus eigenlijk alleen met de iPad aan de slag. Niet echt ideaal. Dus keek ik even voor mij uit en toen bedacht ik me dat ik wel even naar Roermond wilde. Alleen zou ik dan rond kwart voor 5 uur daar zijn en dat was wat laat. Ik besloot gewoon even gezellig te bellen! En zo waren we voor ik er erg in had ook weer 3 kwartier verder.

Genieten van golden hour

Na het bellen ging ik aan de slag met het maken van Surinaamse roti. De afwas volgde en vervolgens kroop ik even achter de computer, terwijl Kenneth ging wandelen. Ik zag de zonsondergang vanaf het bureau en dacht ‘kip ik heb je!, ik ga met de fiets naar de maas en pak even het golden hour mee’. Dus gewapend met mijn telefoon ging ik die kant uit. En dat was een geslaagde zet. Ik heb genoten en zal binnenkort een foto artikel delen!

De week leek langer te duren dan ooit te voren, maar we zijn er doorheen. Vakantie! En die zijn we goed begonnen met een bakdag, het golden hour en ik kan je zeggen.. Vandaag was ook geweldig! Dat lees je volgende week.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    augustus 25, 2020 / 8:42 am

    Mooi om te lezen en al bij al was de week ook goed. Je zag de vakantie dichterbij komen. Een geniet ervan! Mooie foto’s! Een fijne dag, groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: