2   29
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #37 Van een fiets naar twee fietsen

Fiets

Het begin van een nieuwe week starten we met een dagboek van de oude week. Het was de week van de fiets voor mij. Kapot, nieuw, opknappen, alles kwam voorbij. Daarnaast was het de eerste werkweek na de vakantie en Jewel en ik gingen mee naar een hondenplons! 

Weer even langzaam opstarten 

fiets

Na de vakantie heb ik altijd wat opstartproblemen. Zo ook maandag, het wilde nog even niet. En dan kun je 2 dingen doen; verdrietig op de bank blijven zitten of je op proberen te pakken en wat te gaan doen. Uiteindelijk deed ik het laatste. Ik ging met Jewel aan de wandel en daarna dook ik achter de computer om het dagboek te schrijven. Kenneth was heel op tijd klaar, dus ik kon Jewel bij hem laten en zelf even met nog wat overgebleven cake naar Roermond rijden. In eerste instantie met het idee om het alleen af te geven, maar uiteindelijk bleef ik hangen en was ik nog pas na 5 uur thuis. Maar goed, het was fijn en gezellig. 

Een groot pakket uit Engeland

fiets

Ondertussen was er nog een groot pakket binnengekomen uit Engeland. Kenneth had via een vriend op de Playstation wat dingen besteld als chips en cakejes. Dingen die we dit jaar moeten missen. Uiteindelijk werd het een gigantische doos met wat we hadden gevraagd voor ons en Jill en nog wat verrassingen. Super leuk. En Jill kwam dat van haar ‘s avonds nog even met Kevin ophalen, heel gezellig.

Van een fiets naar 2 verschillende fietsen.

Een spaak kapot

Dinsdagmorgen had ik er weer zin in. Ik was er klaar voor en ging weer van start met het dagelijkse riedeltje. Toen ik mijn fiets uit de garage haalde ontdekte ik dat er een spaak los zat. Ik heb even gebaald, gedubd en overlegd met papa wat ik er mee kon doen. Uiteindelijk besloot ik de fiets voor het kleine beetje dat ik had te gebruiken en deze woensdag weg te brengen. Dat leek me het handigst, aangezien ik dan gewoon naar mijn vaste fietsenmaker kon. 

Op jacht naar een 2e fiets

Fiets

Dinsdagmiddag besloot ik een oproepje op Facebook te plaatsen voor een Postcodeloterij fiets. Veel collega’s hebben zo’n soort fiets voor het werk en ik had het idee dat dit voor mij ook fijner kon zijn. Dus het werd duimen dat ik er een kon vinden, maar met de hulp van 26 deelacties had ik goed vertrouwen. Ondertussen bracht ik woensdag mijn fiets weg en werden er zelfs 2 spaken gemaakt. Heel fijn, zo kon ik zeker weer op pad. Woensdagavond zag mama dat ze een reactie had op haar deelactie. Iemand had er een staan en die kon ik voor een fijne prijs overnemen. Donderdagmiddag wilde ik een afspraak maken en een dik uur later stond ik met pap op het adres.  We namen de fiets mee en daarna kon ik aan de slag met het opknappen! 

De fiets opknappen

Fiets
De postfiets

Donderdagavond ging ik aan de slag met het poetsen van de fiets. En toen kwam ik erachter dat er toch nog wel wat dingen waren die vervangen moesten worden. En zo geschiedde dat ik vrijdag op pad ging voor een nieuw zadel, nieuwe handvatten en verf om de roestvlekken mee op te knappen. Toen ik alles binnen had konden we aan de slag met het echte werk. Papa hielp me zaterdagmiddag met alles vervangen en zondagmorgen pakte ik de roestvlekken nog aan met de verf. En toen was de fiets klaar voor gebruik!

Fiets
Mijn “oude” fiets

Mijn “oude fiets”, beter gezegd, boodschappen/zondagse fiets gaf ik nog een poetsbeurt en ik monteerde mijn rieten mand terug op de fiets. En toen waren we echt klaar. Ik was er blij mee!

De kleine highlights van de werkweek

Een nieuwe wijk

Hoewel het grootste gedeelte van de week in het teken stond van mijn fiets maakte ik ook nog wat andere dingen mee! Zo mocht ik redelijk onverwachts aan de slag in een voor mij onbekende wijk van het dorp. Een grote wijk met over de 500 afgiftepunten. Een uitdaging die eigenlijk best goed verliep en ook leuk was. 

Knuffelen met Mambo

Woensdagavond moest ik even naar mam om riemen op te halen voor Kenneth en daarna besloot ik nog even te stoppen bij papa en mama. Echter waren die niet thuis, omdat ze met Molly naar de cursus waren. Jill en Kevin waren er ook niet, maar een ondeugend oud cockertje was er wel! Ik ging even knuffelen met Mambo en volgens mij kon ze dat wel waarderen. Uiteindelijk heb ik een minuut of 20 op de grond gezeten en met haar geknuffeld. Ik vind het maar knap dat ze nog steeds rond hobbelt, want we hebben al heel vaak gedacht dat ze er snel niet meer zou zijn. Ik plaatste er een foto van op de groepsapp, maar die hadden papa en mama niet gezien, dus was het een grote verrassing toen ze me op de grond zagen zitten in de keuken. Extra leuk dus!

Samen Engels ontbijt maken

fiets

Zaterdag had Kenneth Jill en Kevin uitgenodigd om Engels ontbijt te komen eten. Super leuk! Uiteindelijk werd het een hele dag met ze. Terwijl ik werken was gingen zij even naar Venlo. In Venlo zit namelijk een winkel met Engelse producten en die verkopen ook bacon en sausages. De smaak daarvan is toch nog altijd beter dan die van bijvoorbeeld de bacon die je krijgt in de Engelse week van de Lidl. Na de middag gingen we aan de slag met de voorbereidingen ervan en maakten we met z’n vieren het Engels ontbijt klaar. Toen de heren terug waren van de avondwandeling met Jewel speelden we samen nog Rayman op de Switch. Daar hebben we grote lol mee gehad en rond half 12 gingen Jill en Kevin weer naar huis. 

Hondenplons 2020

Zondag stond de jaarlijkse hondenplons van de hondenschool op de planning. Papa en ik zouden in eerste instantie niet gaan, maar omdat er genoeg gelegenheid was om te spelen besloten we het toch te doen. En dat was uiteindelijk een geslaagde zet!

Papa was van gedachte veranderd en ging toch het water in. Eerst met Molly alleen. Mama, Jewel en ik stonden langs de kant te kijken. Toen ik in de gaten kreeg dat Molly graag Jewel bij zich had besloot ik richting het zwembad te lopen en daar nam papa Jewels lijn over en nam haar ook mee het water in. Jewels koppetje sprak boekdelen. Ze vond het he-le-maal niks. Papa spetterde met wat water in haar richting, maar echt leuk vond ze het niet. Toch hebben we gewoon doorgezet. En dat resulteerde dus in dat ik uiteindelijk ook nog in het water ben geweest. Het was hilarisch. Jill en Kevin kwamen ook nog kijken en dat was handig, want zo hadden we verschillende handen als een van de twee een soort van weg glipte. 

Na een uurtje van water in en uit en op het gras snuffelen gingen we richting huis. Ik reed nog even mee naar papa en mama waar ik wat dronk en ergens na vijf reden Jewel en ik naar huis. Kenneth was al begonnen met het snijden van de groente voor de shakshuka, dus we waren zo klaar met koken. Ideaal! De rest van de avond hebben we nog wat opgeruimd en gerommeld en voor dat we er erg in hadden was het weekend samen om. 

Uiteindelijk was het een leuke week met allerlei avonturen. Deze week staat er naast een vrij rustige werkweek nog niet zo gek veel gepland. Eind van de week ga ik met opa, oma, Mandy en Olaf op jacht naar een cadeau voor Olaf’s verjaardag. Dus daar heb ik zin in! En verder zien we wel hoe het loopt. De maandag was in ieder geval lekker gevarieerd! Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    september 15, 2020 / 8:46 am

    Dat was weer een mooi weekje, zoals meestal “vol verrassingen”! Veel plezier met je mooie postfiets, verstandig gedaan, want die kan er wel tegen. En Jewel is de plons al weer vergeten? Heel gelukkig dat hij weer thuis was……
    Wij zijn ook benieuwd wat we vrijdag tegen komen voor Olaf en hoe het menneke reageert! Een fijne dag Kelly, groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: