2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #39 nieuwe wandelschoenen en dogdancers training

wandelschoenen

Vinden jullie het ook ineens zo somber buiten? Logisch na een prachtige nazomer. Maar gelukkig heeft ook deze tijd heeft zijn charmes. Afgelopen week was het druk op het werk, haalde ik een Little People garage op, scoorde ik wandelschoenen en kon ik even ontspannen met de dogdancers.

Een digitale werkdag

Nog even bijslapen na een druk weekend

Als je een geweldig weekend hebt gehad is er altijd die maandag met een kleine kater. Gelukkig viel het mee, want ik had mijn handen vol aan alles op digitaal papier krijgen. Daarnaast had ik wat klusjes te doen voor The Dog Pen en daar ging stiekem best wel wat tijd in zitten. Maar ik genoot er van, want het was heerlijk werk om te doen. Voor ik het wist was het alweer lunchtijd en niet veel later besloot ik even naar de Meinweg te rijden.

Rondje door de Meinweg

wandelschoenen
Heel indrukwekkend om te zien hoeveel schade de brand teweeg heeft gebracht.

Ik wilde een foto met een bordje “Losloopgebied” vervangen voor een zelfgemaakte en dus rechten vrije foto. Op de Meinweg zijn verschillende stukken losloopgebied, dus besloot ik die kant uit te rijden voor een middagwandeling. De foto had ik al te pakken al voor ik had geparkeerd. Ideaal! Daarna wandelde ik met Jewel door het gebied wat voor een groot gedeelte afgebrand is. Het was namelijk een stuk dat we vroeger met mijn ouders en onze cockertjes vaker liepen. Het was indrukwekkend om te zien en ergens ook mooi, want je zag dat stukje bij beetje de natuur haar plekje terugnam. Idemdito voor de rails die door het bos loopt. Vroeger kon je er overheen lopen, nu was het voor een groot gedeelte verwilderd. Heel apart.

wandelschoenen

Van een hobbelkoe naar een Little People garage

Terug thuis maakte ik het artikel af en daarna ging ik verder aan Bij Zus. Aan het huishouden kwam ik niet toe, maar gelukkig rent dat niet weg! Rond 8 uur ’s avonds moest ik in Belfeld een Little People garage bij mensen ophalen. Die hadden mama en Jill op de kop getikt voor bij hun, zodat Olaf weer wat nieuwe dingen heeft om mee te spelen. Ik had er enorme lol aan. 3 jaar geleden kreeg ik van mijn mentor een hobbelkoe en nam ik die in de auto mee. Nu vervoerde ik geen koe maar een garage. Tijden veranderen heel snel haha!

Weer eens een drukke werkweek

Uiteraard bracht ik de garage dinsdag naar het werk langs. Mijn werkdag viel gelukkig nog mee en Kenneth was al heel vroeg weer thuis. Dus dat kwam perfect uit. Hij kwam binnen en ik liep weer naar buiten. Voor die tijd had ik nog even wat aan het huishouden gedaan, Jewel’s eerste herfstfoto gemaakt en heerlijke chocolate chip cookies gebakken. Lekker productief!

Ze waren net zo lekker als dat ze er uit zien.

Woensdag was een lange werkdag. Ik had het geluk dat ik een wijk op de planning had en geen 2, maar dat nam niet weg dat het aanpoten was. Op het moment hebben we een landelijke verspreiding en dat neemt heel veel tijd in beslag. Een klus waarbij je midden in het proces denkt “Help!” en achteraf, “Hoppa dat hebben we weer mooi gedaan!”. Geluk bij een ongeluk had ik donderdags vrij. Donderdag was ik vrij om mee te gaan naar een afspraak en dat was maar goed ook. Ondanks dat ik niet veel meer over en hoe en wat kan vertellen kan ik wel zeggen dat deze dag voor een gevoelsmens heel intens was. Daarnaast was ik vrij laat thuis, dus werktechnisch was het niet ideaal geweest. Vrijdag was opnieuw een hele drukke dag en met 2 wijken was ik ongeveer 4 uur zoet.

Een beetje lol in de wachtruimte op donderdag.. #onderkintv

Toch heb ik na zo’n drukke dag altijd meer power om nog wat te doen. Dus na even adem in, adem uit deed ik wat huishoudelijke klusjes. Kenneth was pas na half 7 klaar wat er voor zorgde dat ik voor het eerst sinds héél lang alleen at. Voor een keertje helemaal niet erg. En zo kon ik na het eten gelijk de weekboodschappen doen. Om vervolgens nog een boodschappenshoplog op te nemen en met het allerlaatste beetje energie Jewel uit te laten.

Voor het eerst echte wandelschoenen

Dit plaatje moest ook in mijn dagboek. Ze voelde zich bekeken haha.

Het begin van het weekend was lekker druk. Ik had Jill aangeboden even voor haar naar de bieb te gaan. Ze had zelf last van een verkoudheid en wilde liever niet, dus deed ik het. Het boek was namelijk gereserveerd tot zaterdag. En dat kon ik perfect combineren met een bezoekje aan de Sissyboy en de ANWB winkel.

Toch maar wandelschoenen laten aanmeten

Bij de ANWB wilde ik namelijk een paar wandelschoenen aanschaffen! Met de manier hoe ik mijn voeten neerzet verslijten schoenen alsof het niks is en zo ging het ook met het huidige paar. Normaal gesproken zou ik altijd zelf op onderzoek uit gaan in een winkel, maar nu besloot ik de hulp van een winkelmedewerker aan te nemen. Mijn doel was betaalbare schoenen waar ik goed de post mee kon bezorgen. Ze hebben me daar zo goed bij geholpen.. We pasten verschillende soorten wandelschoenen, zonder zooltjes en met zooltjes, met mijn eigen sokken en speciale wandelsokken. Ze nam echt de tijd en dat was eigenlijk best fijn. De verkoop ging goed, want ik liep met een paar wandelschoenen, een set zooltjes en nieuwe sokken de deur uit. Met korting! Ik kreeg namelijk bovenop de ledenkorting nog 30% van de post en die was mooi meegenomen. Nadat ik het boek voor Jill nog op had gepikt vloog ik weer terug naar mijn favoriete straat in Roermond.

De wandelschoenen testen en spontaan mee eten

Nadat ik nog even bij papa en mama was geweest wandelde ik 3 deuren verder bij mijn schoonouders naar binnen. Kenneth en Jewel waren daar aan het helpen afbreken en verschuiven, zodat de schilder kon komen. Jewel had wat ontdekt bij pap en mam.. Mevrouw kon ook daar de trappen op! We wisten het allemaal niet, dus toen mam naar boven ging om een wasje aan te zetten stond Jewel niet veel later achter haar boven.  Heel grappig.

Uiteindelijk ontstond het idee om te blijven eten, dus liep ik terug naar mama voor een bak brokken! Toch handig zo! Vervolgens ging ik met Jewel mijn wandelschoenen testen en ontmoetten we een leuke blonde labrador waar ze gezellig mee speelde. Terug bij pap en mam werd het eten net bezorgd. Perfecte timing! Jewel ging aan de brokken en ik aan een bakje pulled porck friet. Heerlijk. Na nog wat te hebben geholpen gingen we weer naar huis. Tijd om nog even thuis te rommelen en op tijd naar bed te gaan!

Naar de dogdancers met Jewel en papa

De volgende morgen stond ik alweer vroeg naast mijn bed. Ontbijtje maken, wakker worden, nog wat dingen doen in huis en rond kwart voor 10 zat ik in de auto naar Roermond. Ik pikte papa op om samen naar de Dogdancers te gaan. Zelf vond ik het best spannend, Jewel is gek op andere hondjes maar heeft een andere vocabulaire als de gemiddelde hond.

wandelschoenen

Papa nam haar even van me over samen met een berner sennen van onze trainster en dat ging eigenlijk heel goed. Dus toen ik haar eenmaal losliet was het feest met die twee. Ze hadden samen ontzettend veel lol. Dat gaf me een goed gevoel en zorgde ervoor dat ik ook met veel meer vertrouwen aan de slag kon met de training. Jewel had daarnaast vooral oog voor de koekjes en als je die combinatie hebt kan het eigenlijk alleen maar meevallen. Bij de Dogdancers moet je trouwens een groep voorstellen die samen met hun hond op muziek een figuur lopen. Het is in feite een soort paardendressuur, maar dan met honden. Het was voor mij een hele ontspannen ochtend en dat deed me goed. Nadat ik papa had afgezet en nog wat fris met een tompouce had genuttigd ging ik langzamer zeker weer naar huis.

Pap en mam kwamen naar ons. Pap om te darten en ik ging met mam even naar het dorp. Daarna haalde ik de herfst in huis met decoratie en lichtjes. Dat maakt de somberheid buiten toch net iets gezelliger. ’s Avonds brouwde ik nog Chinese bami en satésaus in elkaar en voor ik het wist was ook de zondag om!

En zo was er weer een hele drukke, gezellige week voorbij. Hoe gaat het met jou?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    oktober 1, 2020 / 8:39 am

    Mooi bezig geweest, Kelly. Vermaak en zorg wisselden mekaar ook wel af. Soms valt het ook niet mee, maar na regen komt zonneschijn. Blijf genieten van de leuke dingen. Mooie foto’s! Olaf zal plezier hebben met z’n andere speelgoed. Een heel fijne dag, groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: