2   34
20   44
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

&Zus update #4 voor even in quarantaine

quarantaine

Op de een of andere manier zie ik een beetje op tegen het schrijven van dit dagboek. Ik vind het een draak waarbij ik niet weet waar ik moet beginnen. De week begon heel gezellig en eindigde met twee dagen quarantaine. De vraag wanneer tante Cor langs kwam werd ingevuld.

Een mooie treinbaan bouwen met Olaf

quarantaine
Onze gave treinbaan

Maandagmorgen ging ik al op tijd naar Roermond. Jewel ging spelen met Molly en ik kletste zoals bijna elke maandag weer even bij. Olaf vroeg of ik met hem een treinbaan wilde bouwen en daar zei natuurlijk geen nee tegen. Ik wilde weer een nieuwe “spectaculaire” baan bouwen en na wat puzzelen en goede input van de kleine man kwamen we op bovenstaande baan. Het spannende hieraan is dat er 2 banen onder de brug gaan. Hey, dat doen we even. We hadden er in ieder geval heel veel lol aan. Tijdens papa korte koffiepauze hielp hij me even met de kwartaalaangifte en rond half 12 reden Jewel en ik weer naar huis.

Kwart voor 1 wandelde ik op een hoog tempo naar opa en oma. Ik had namelijk met oma afgesproken om naar de podotherapeut in Panningen te gaan. De weg er naar toe was bijna rechttoe recht aan. Ideaal! We moesten er wel even voor over het veer, maar zowel op de heen als op de terug weg konden we er zo op. Eenmaal terug dronk ik er nog een kopje thee en at ik een stukje bienenstich op Opa’s verjaardag! Altijd gezellig! Eenmaal thuis belde een collega van me op of ik haar kon helpen. Uiteraard vond ik dat geen probleem, dus ik hielp haar nog even en toen zij naar huis was ging ik aan de slag met het avondeten.

Tip van Kel!

Een korte natte werkweek

Nog even een boterham voor vertrek

En toen begon een korte werkweek! Een waarbij we elke dag een uurtje later konden vertrekken. Ik verzoop, niet in de post, maar wel in het water. Het was een hele uitdaging om de post nog goed door de brievenbus te krijgen. Maar uiteindelijke kwam het allemaal goed. ’s Middags ging ik na de wandeling met Jewel aan de slag voor Bij Zus. Sinds de komst van ‘Een kopje thee met Kelly’ is er eigenlijk genoeg om over te schrijven. Super leuk!

Wortelstamppot naar een recept van Hello Fresh

Twee dagen in quarantaine

Vrijdagmorgen kwam er even wat vervelend nieuws! Jill was sinds dinsdag niet lekker en moest zich donderdag laten testen. De uitslag bleek positief. Ontzettend sneu, want ze was zo extreem voorzichtig en ook heel bang geweest sinds maart. Maar goed, als je op een crematie komt en achteraf blijkt dat er zieken waren.. Dan kun je er met een zwak immuunsysteem niks meer aan doen.

quarantaine
Deze vond het wel gezellig!

Aangezien ik nog met haar in contact was geweest binnen 1,5m voor meer dan 15 minuten moest ik in quarantaine. Doordat ik me goed voelde kon ik thuis prima rommelen. Ik maakte van de nood een deugd en zette de berging en keuken op zijn kop. Ik ruimde van alles op, gooide lades en kasten om en uiteindelijk was ik heel tevreden met het resultaat. Zaterdag mocht ik me laten testen. Dat vond ik ontzettend spannend! Van die mensen in maanpakjes en een rij van heb ik jou daar. Maar de test zelf viel me mee en ’s avonds bleek de uitslag Gelukkig negatief. Nog niet eens zo zeer voor mezelf, vooral voor opa en oma, Kenneth en mijn collega’s.

Nog 9 dagen in quarantaine

De komende 9 dagen mag ik niet langs bij mijn ouders. Zij zitten nog in quarantaine. De uitkomst is namelijk 50/50 daar. Een deel is positief getest en een deel negatief. Heel apart, maar gelukkig zijn ze dus niet allemaal zo ziek. Die wat ziek zijn hebben het in ieder geval flink te pakken. Het is geen simpel griepje, maar echt een flinke virusinfectie.

Voor mij is het idee van 10 dagen niet buurten wel even een pittige. Het roept een soort heimwee op, dus dat wordt nog wat als ze een keer op vakantie gaan daar. Leuke uitdaging! Maar goed, dan is de situatie wel even iets anders. Hoe dan ook, we mogen blij zijn dat we het zo lang buiten de deur hebben kunnen houden en voor nu is het vooral hopen dat ze snel beter worden. We wisten toch al dat het niet meer de vraag was of iemand het kreeg, maar eerder de vraag wanneer. En ik mag niet klagen, ik weet dat er mensen het veel moeilijker hebben.

Ik ben in ieder geval de komende dagen nog even extra voorzichtig. De uitslag mag dan wel negatief zijn, ik neem nu, zeker nu, het zekere voor het onzekere. Opa en oma zie ik deze week nog niet en ook mijn collega’s probeer ik te ontlopen. Ik vond het idee dat iedereen in quarantaine moest door mij zo aangrijpend, dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Als het zo was geweest had ik er niks aan kunnen doen, nu wel, dus dan probeer ik het ook te voorkomen.

Nog een tip voor medehondeneigenaren: je mag je hond uitlaten wanneer je géén klachten of negatief getest bent. Mocht je in quarantaine moeten zonder klachten weet je dat ook. Jewel was er blij mee. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid!

Pokémon Sword op de Nintendo Switch

Zaterdagavond hakte ik de knoop door om een nieuw spel te kopen voor op mijn Nintendo Switch. Ik had al Animal Crossing en Mario Party, maar op Animal Crossing was ik een beetje uitgekeken en Mario Party is gewoon veel leuker met meer mensen. Ik twijfelde in eerste instantie tussen Mario Kart en Just Dance, maar toen ik Kenneth op zijn telefoon Pokémon zag spelen begon dat ook weer te knagen. En zo kocht ik dus in plaats van de spellen waar ik over aan het dubben was Pokémon Sword. Zondag was ik er na een fijne wandeling in het bos de hele middag en avond zoet mee. Heerlijk die nostalgie in een modern jasje.

En toen was er weer een week voorbij. Een hele uitdagende week, maar we gaan ervoor dat we ook dit brandje blussen. We hebben al heel wat hete vuren gehad, dus dan lukt dit ook. De deal om als ze beter zijn een dag naar Zoutelande te gaan staat ook al vast. We hebben geen strandtent nodig, ik neem wel een thermoskan chocolademelk en een bus slagroom mee! Lieve jij, blijf gezond, heb lief, wees dankbaar, hou je taai en ik spreek je morgen!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    februari 2, 2021 / 3:35 pm

    Al weer een heleboel gebeurd, Kelly! Hou de moed erin, hier komt ook een eind aan. Ik snap dat je het heel vervelend vindt dat jij je familie nu niet kan bezoeken. Maar beter zo dan ziek worden. Ook aan die quarantaine dagen moet nu een einde komen. En positief blijven, een knuffel van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: