2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #43 veel in Roermond en lang weekend

lang weekend

Het is weer tijd voor een groot dagboek. Ik was heel veel in Roermond te vinden en dat was fijn. Het begin van mijn lang weekend was goed gevuld en het was al met al een week bomvol nieuwe lessen. Maar goed, ik neem jullie gewoon mee!

Met skelter en al op de arm

lang weekend

Eigenlijk wilde ik maandag een dagje thuis rommelen, maar het bleef knagen. Ik besloot dat ik toch graag even wilde gaan buurten in Roermond. Bij Kenneth verliep de rit heel vlot, waardoor hij vroeg terug zou zijn. En zo ontstond het idee dat hij dan ook even mee ging. Dus de ochtend besteedde ik aan schrijven, daarna reed ik met Jewel naar het bos in Swalmen en toen Jewel en ik terug waren lieten we haar even thuis en gingen we samen naar papa en mama. Olaf wilde graag zijn skelter laten zien, dus gingen we samen naar buiten. Hij fietste erop weg alsof hij het al jaren deed. Zo leuk! We liepen met hem naar het pleintje waar Kenneth met hem oefende van het hellinkje te rijden. Kevin reed niet veel later langs en kwam ook onze kant uit. Na nog een paar keer op en af besloten we dat het tijd was om terug te gaan. Olaf wilde niet mee, dus die bleef staan. Hij had alleen niet gedacht dat ome Kenneth hem met skelter en al mee naar huis zou nemen. Dus daar ging die, met skelter en al op de arm bij ome Kenneth. Hilarisch. Onderweg viel hij zelfs bijna in slaap. Rond half 6 gingen we weer naar huis. Pitstop bij de supermarkt en vervolgens gingen we de avondroutine in.

Een mugcake uitproberen

Mijn werkweek was eindelijk weer eens wat te overzien. Zo had ik dinsdag een peanuts ritje. Eerst 2 bundels van de ene wijk en vervolgens nog een dalwijk. Terug thuis had ik dan ook genoeg tijd om te brainstormen voor Bij Zus. Terwijl ik aan het brainstormen was kreeg ik enorme zin in wat lekkers. Op TikTok kwam ik een filmpje tegen voor een mugcake en toevallig had ik alles in huis. Kenneth was net thuis, dus maakte ik voor ons samen een mugcake. Hij slaagde en het bracht me gelijk op een idee voor een artikel. To be continued!

Daarna rommelde ik nog even door en toen was het alweer tijd om te koken. ’s Avonds besloot ik een game avondje te houden en mijn tijd te spenderen aan Animal Crossing. Kenneth kreeg ’s avonds een filter binnen voor de vijver, dus terwijl hij die nog in het donker installeerde maakte ik zijn tas klaar. En ik besloot weer eens overnight oats te maken met een appeltje, wat kaneel, pindakaas, havermout en melk. Jum!

Het vakantiegevoel in huis halen

Dus de woensdag begon daarmee ook eigenlijk vrij goed. Een fijn ontbijtje! Voor Jewel begon hij ook goed, want ze had Bearke gespot. En dan maak ik natuurlijk even de achterdeur open om ze te laten spelen. Ze was helemaal happy. Tijdens het werk was de regen goed aanwezig, een mini slak besloot op mijn regenjas maar mee te liften. Toen ik hem zag heb ik hem gered met een blaadje en in de struiken gezet. Mal dier! Aan het einde van de rit was het gelukkig droog. Dus na de lunch reed ik weer met Jewel naar Swalmen. Op het moment vind ik het heel fijn om daar te lopen. Je komt er niet zoveel honden tegen en het is weer wat anders.

lang weekend

Tijdens het werk was ik op het idee gekomen om weer een vakantie artikel online te zetten. Zodat we het vakantiegevoel een beetje in huis konden halen. Na de wandeling met Jewel ging ik gelijk aan de slag met van alles. Het werd een chaotische middag met nog meer brainstormen, afgeleid raken door een piercing filter op TikTok en doen wat ik wilde doen. Maar uiteindelijk lukte het en stond rond 9 uur ’s avonds het artikel online.

Toen Kenneth rond 10 naar bed wilde gaan besloot Jewel dat ook maar te doen. Ze liep zo met hem mee naar boven, dus uiteindelijk nam ik haar kussen en knuffel ook maar mee toen ik ging. Welke muts bedenkt zich ook “alleen in het weekend”, alsof een hond dat snapt.. Maar goed, gezellig was het wel.

Even naar het Retailpark

lang weekend

Donderdagmiddag wilde ik even naar het Retailpark toe. Over een goede maand ben ik jarig en aangezien ik toch wat cadeau inspiratie nodig heb wilde ik even gaan kijken. Jill belde me om te vragen of ik even bij opa en oma wat op kon halen en natuurlijk vond ik dat geen probleem. Ik maakte even buiten een babbel met opa en oma, daarna stopte ik voor een pakje boter en wat donuts bij de Plus en vervolgens reed ik door naar Roermond. Ik bracht het pakketje en at even een lekkere donut mee. Olaf werd wakker toen ik er was en hij kwam heel lief even bij me hangen. Hij wilde graag naar buiten, dus pakten we hem goed in en daarna ging ik met hem en de skelter naar buiten. Het was maar even, maar we genoten er wel op en top van. Eenmaal terug begonnen we samen met Jill te knippen en plakken voor zijn Sinterklaas lijstje. Zo leuk!

De tijd vloog voorbij, dus ik ging wat laat naar het Retailpark. Op zich geen probleem, maar voor de geplande Burger King was ik te laat. Ik rekte de tijd nog even door de Bol.com speelgoedboeken stiekem bij papa en mama in de brievenbus te gaan doen. Maar eenmaal terug stond de rij tot op de parkeerplaats, dus besloten we maar een pizza te bestellen. Daar rustte alleen ook geen zegen op.. 1,5 uur na de bestelling hadden we nog geen pizza, dus besloot Kenneth toch even te bellen, want dit waren we niet van ze gewend.. En toen bleek dat Thuisbezorgd storing had! De bestelling was niet doorgekomen, maar ze zouden het zo snel mogelijk regelen. En zo konden we om kwart over 8 eindelijk eten.

De twee grote vriendinnen

Vrijdag was mijn laatste werkdag van de week! En ik had eigenlijk heel veel zin om even met Jewel op pad te gaan. Bij mij ontstond het idee om even in het dorp in Roermond te gaan lopen. Maar het liep allemaal iets anders. Ik bleef lekker kletsen bij papa en mama en Jewel die speelde heerlijk met Molly. En dat was ook helemaal prima. Rond 6 reed ik weer naar huis, maakte ik een makkelijke maaltijd klaar en daarna dook ik achter de computer. En ’s avonds lag Jewel gewoon weer bij ons.

Goed begin van een lang weekend

Een week te vroeg bij Specsavers

lang weekend

De eerste dag van mijn lang weekend werd gelijk goed besteed. Ik had voor Kenneth een afspraak gepland bij Specsavers, dus liep ik al op tijd in het bos met Jewel. Even genieten van de herfstlucht. We waren wat te vroeg in de winkel, maar dat “wat” te vroeg bleek ook nog eens EEN WEEK te vroeg. Oeps! Ik had een foutje gemaakt met inplannen. Gelukkig had degene die zaterdag om 12.10 de afspraak had afgezegd, dus mocht Kenneth in plaats van die klant. Zo fijn! En hij kwam met goed nieuws terug, want een oog was zelfs met een kwart verbeterd. Daarna liepen we nog even kort door de stad en haalden we een broodje Doedels als lunch. Dat broodje is best wel een ding in Roermond, maar ik had het nog nooit op. Erg lekker, dus een tip als je een keer in Roermond bent. Daarna lieten we de auto wassen en brachten we een bezoekje aan de Seat garage.

Kijken voor een auto grill

Kenneth heeft bijna 2 jaar geleden een kop staart botsing gehad en daarbij is de grill kapot gegaan. Dus het is langzamer zeker wel handig om eens te kijken hoe we dat kunnen laten maken. Maar bij de Seat garage konden ze het ons niet precies vertellen, omdat er niemand van de garage was, alleen van de verkoop. Daarna reden we door naar pap en mam, maar ik zag dat tante Tilly bij papa en mama was. Dus liepen we eerst daar even naar binnen en vervolgens gingen we door naar pap en mam. Bijkletsen en even ergens mee helpen.

De weekboodschappen op zaterdagavond

lang weekend

Rond 5 uur waren we weer thuis, eigenlijk veel te laat voor Jewel, maar het kan gebeuren. Ze was in ieder geval heel blij om ons te zien. Ik maakte vlug het avondeten klaar en ondertussen maakte ik een boodschappenlijstje. Zo kon ik ’s avonds nog even snel de boodschappen doen, want dan had ik de zondag echt helemaal niks. Dus na het eten pakte ik de boodschappentas en reed ik naar de Lidl. Het was er rustig en dat is in deze tijd toch wel prettig boodschappen doen. Terug thuis liep ik nog een stuk met Jewel en toen was het tijd voor een heerlijk avondje achter de computer.

lang weekend

Een dagje computeren en stoofvlees maken

Jewel maakte me zondagochtend met kusjes op mijn arm wakker. Heel lief. Alleen met de klok was ze er wel op tijd bij. Om kwart over 7 stond ik naast ons bed om Jewel naar buiten te laten en mezelf klaar te maken voor de dag. En ergens vond ik dat wel fijn, want een lang weekend vliegt ook zo voorbij. Dus ik wilde al optimaal gebruik maken van mijn tijd. Een goed begin van de zondag volgde; fijne wandeling, een lekker ontbijtje en vervolgens dook ik achter de computer. Tijd om te schrijven en te brainstormen!

Na de lunch en de middagwandeling stond het maken van stoofvlees op de planning. Hoe dat is gegaan lees je vrijdag! Tijdens het koken dook ik weer terug achter de computer om dit dagboek te schrijven. Een hele klus! Maar we zijn er. Het dagboek is weer heel goed gevuld. Nu nog minimaal 2 andere artikelen en wat brainstormen en dan zit de dag er denk ik wel weer op.  

De komende dagen van mijn lang weekend zijn ook nog gevuld met van alles. Dus ik ben benieuwd wat het allemaal gaat geven. Alles komt goed, linksom of rechtsom, blijf gezond en mijn dagboek zegt tot volgende week!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    oktober 26, 2020 / 5:20 pm

    Het was weer leuk om te lezen, Kelly. Je bent altijd volop bezig en dan vliegt de tijd ook. Leuke foto’s, bovenaan de foto van Kenneth en Olaf in de houtgreep, schitterend, maar daar moet je ook echt sterk voor zijn. Olaf in z’n nopjes met de skelter, geweldig. Hij kan trappen en gauw geleerd. Jewel is vanaf het begin gewend aan foto’s maken.
    Een fijne avond, buiten is het niet veel, koud en nat. Maak het maar weer gezellig binnen. Liefs oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: