2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #44 Happy Halloween en leuke verrassing

halloween

De week begon in het midden van een looping, maar gelukkig rolde hij vrij goed uit. Kenneth had vakantie, dus na het werk deden we leuke dingen en had hij twee keer als verrassing een lunch. Het was Halloween op Animal Crossing en we maakten een gezellige boswandeling!

Vasthouden aan de kleine mooie dingen

Maandag en dinsdag had ik nog een lang weekend en dat kwam achteraf gezien heel goed uit. Maandag waren we druk met een aantal dingen regelen. Dinsdag hielp ik met de afronding daarvan en daarna reed ik naar papa en mama. Olaf en ik hadden een hoop plezier met zijn Duplo trein. Ten tijden van pittige dingen is het de kunst om je vast te houden aan de kleine mooie dingen. De lichtpuntjes. En dat is niet altijd makkelijk, maar al doende leert men.

halloween

Een rondje in de nieuwe auto van pap en mam

Mijn weekend zat er woensdag op, maar Kenneth had nog vakantie en dat was gezellig thuis komen. Hoewel, toen ik woensdag na het werk thuis kwam waren Kenneth en Jewel al gevlogen. Die waren inmiddels richting pap en mam. Pap en mam hadden namelijk een nieuwe auto gekocht en pap en Kenneth gingen hem halen. Een zwarte Audi. Echt prachtig en ik had de eer om, toen ze net terug waren, een rondje ermee te rijden. Ontzettend spannend, want het is een automaat en daar had ik nog niet in gereden. Maar het was heel gaaf!

Van mam kreeg ik de postcodeloterij kaart om bij de AH te besteden, dus ik besloot op de terugweg even te stoppen bij de Appie. Maar ik nam niet de juiste spullen om de kaart bij te gebruiken. Maar goed, dat maakte niet uit, ik had wel een , voor ons, nieuw toetje te pakken. De GÜ cheesecakes. En gek genoeg had ik er stiekem veel meer van verwacht. Het was absoluut niet vies, maar als ik zou moeten kiezen tussen de Oreo cheesecake van de Lidl of deze dan zou ik toch sneller voor de Oreo kiezen. Terwijl iedereen roept dat de Gü cheesecakes geweldig zijn. Grappig om te zien hoe smaken kunnen verschillen!

’s Avonds rommelde ik achter de computer en had ik Jill even op de app. Ze vroeg of ik wat kon uitprinten en dat was natuurlijk geen probleem. Ik bedacht me dat ik het net zo goed even kon langs brengen, want ze waren nu toch in hun huis. Dus dat bood ik aan en ze vroeg of ik dan misschien ook nog een rolmeter had liggen. Die lag toevallig nog op het aanrecht, dus uiteindelijk belandde ik samen met Kenneth en Jewel, de uitgeprinte foto’s en een rolmeter aan de andere kant van het dorp. En het feit dat het zo snel en makkelijk kan vind ik eigenlijk nog het allerleukst aan dat Kevin daar een huis heeft gekocht.

halloween

Het weer was bagger en terwijl ik naar het raam keek viel mijn oog op een nachtvlinder. “Hey Jill, oma is ook hier!”. Een nachtvlinder is oma Annie in onze beleving, dus dat was heel bijzonder. Een beetje een selfie met oma.

Een lekkere verrassing bij thuiskomst

Donderdagochtend had ik een leuk klusje voor de boeg. Een paar straten verderop woont iemand die ik volg via Instagram. Ze had een oproepje geplaatst op Instagram of er misschien mensen waren die een kaartje wilden sturen voor haar zoontje zijn 5e verjaardag. Ik haalde al eerder in de week een zakje snoepjes en een kaart voor hem en die deed ik donderdagochtend daar in de brievenbus. Een leuk klusje voor deze postbezorger!

Ook kwam ik een foto tegen van Kenneth en Olaf die ik 3 jaar geleden had gedeeld op Instagram. Ik besloot er eens een foto van nu naast te zetten en dat was zo mooi om te zien. Zo spannend als Kenneth het 3 jaar geleden vond, zo gewoon is het nu. Bijzonder!

Verder was de donderdag niet zo spannend. Het werk zat er voor ik het wist weer op en Kenneth had bij thuiskomst een leuke verrassing voor me.. Een zelfgemaakte peanutbutter banana milkshake. Echt mijn ultieme favoriet.

Iets teveel gelopen

En alsof de milkshake nog niet genoeg was als verrassing had Kenneth vrijdag wat anders voor me verzonnen. Bij thuiskomst bleek dat hij een chocolade mugcake had willen maken, maar hij vergat de melk, dus in plaats van een cake was het eerder een baksteen. Zo sneu haha. Maar daardoor bakte hij me wel 2 pannenkoeken als verrassing. Ook heel erg lekker. Daarna reden we samen naar Swalmen. Hij ging met pap naar een autoschade herstelbedrijf voor onze bumper en ik liep met Jewel naar ons favoriete stukje bos. Uiteindelijk was ik een dik halfuur weg en voelde ik het enorm in de heupen. Het was duidelijk iets teveel van het goede geweest, maar goed, Jewel was wel weer even lekker eruit geweest.

Daarna zetten we Jewel af bij pap en mam en reden wij naar de Jysk. Kenneth wilde daar een keukenkastje kopen voor in de garage, maar de 2 die ze nog hadden waren ’s ochtends al verkocht. Dus bestelden we er een en die mogen we als het goed is deze week gaan halen. We haalden nog even wat boodschappen voor het avondeten en daarna reden we weer terug naar pap en mam. Toen we weer naar huis wilden kreeg ik Jewel met geen mogelijkheid in de auto. Ze moest en ze zou naar Molly gaan. Nou ja, ik rende er maar even achteraan. Dus ook bij papa en mama babbelden we nog even bij en toen was het echt tijd om naar huis te gaan.

Happy Halloween!

halloween

De laatste werkdag van de week was met Halloween! Voor het werk maakte ik van Jewel bovenstaande foto. Een remake op de eerste Halloween foto die ik van haar maakte. Vorig jaar was het meer een trick or treat en dit jaar had ik een Harry Potter tintje. Ik had namelijk een sok in haar mandje gelegd met het idee “Jewel has a sock, so Jewel is a free elf!”. Gebaseerd op het stukje van Dobby de huiself in Harry Potter.

Ik had gelukkig maar een korte werkdag en bij thuiskomst kon ik vrijwel gelijk aan de slag in de achtertuin. We maakten de groeven tussen de tegels schoon en keerde ze opnieuw in met een soort anti onkruid zand. Ondertussen kwamen pap en mam en was het voor mij tijd om de weekboodschappen te doen met mam. Aangezien we op zaterdagmiddag gingen hield ik mijn hart vast met het oog op de drukte in de winkel, maar gelukkig viel dat goed te overzien. Bij thuiskomst ruimde ik de boel in en daarna was het tijd voor een broodje. Eindelijk! Na het eten wandelden mam en ik een blokje met Jewel en vervolgens was het tijd voor de afwas.

Rond 5 uur gingen ze richting huis en begon Halloween op Animal Crossing. Het spel dat ik speel op de Nintendo Switch. Wat was dat een leuke ervaring! Met snoepjes die je kon kopen gedurende de maand kon je trick or treat spelen met je eilandbewoners. Daarnaast was er Jack, een poppetje met een pompoenhoofd die je eigenlijk tevreden moest houden met snoepjes. En door snoepjes te geven aan iedereen leerde je weer nieuwe emoties of kreeg je andere spullen. Super leuk. Ook kwam ik erachter dat ik het belangrijkste doel van het spel had gehaald. Dit was genoeg sterren verdienen om ervoor te zorgen dat een speciale artiest naar het eiland kwam!

Een gezellige boswandeling

halloween

Dus zondagochtend zat ik weer achter mijn Nintendo en kwam de artiest langs. Heel leuk om mee te maken en daarmee heb je dan ook zeg maar het spel “uitgespeeld”. Helemaal uitgespeeld ben je nooit, want er valt nog enorm veel te behalen aan kleine doelen en je kunt het eiland nog helemaal aanpassen naar je eigen wensen. Heel tof!

Ondertussen appte ik met mama en hadden we het over het bos. Ze vroeg of we al plannen en daarna of we misschien zin hadden om mee te gaan wandelen in het bos. Ik was gelijk enthousiast! We besloten aan de andere kant van het dorp in het bos te gaan wandelen. Op de Duitse grens. Het was een hele gezellige wandeling! Olaf zei bijna iedereen gedag en dat was zo aandoenlijk. Daarnaast zagen we prachtige paddenstoelen, zelfs de rode met witte stippen!

record

Kenneth wandelde met Olaf een flinke heuvel op, Mandy ging er ook maar even achteraan en Kenneth droeg uiteindelijk als een Sint Christoffel Olaf op zijn schouder omlaag. Dat gaf toch nog ergens iets van een veilig gevoel. Bij thuiskomst had ik voor iedereen een stukje christoffelvlaai (leuke combinatie ook met het tafereel in het bos) en voor Olaf een Kinder surprise ei. Om de blogverjaardag van Bij Zus te vieren! Een mijlpaal van 3 jaar dezelfde domeinnaam moet toch gevierd worden.

Een mooi cadeau voor mijn blogverjaardag

Toen ze weer naar huis waren wilde ik gaan schrijven, maar het lukte niet om de focus erbij te houden. Dus na de lunch ging ik boven aan de slag met poetsen. Eerst de slaapkamer en vervolgens de badkamer. Een hele klus, maar daarna had ik wel wat meer rust. Voor ik het wist was de middag om, had ik eindelijk een beetje de schrijfflow te pakken en was het tijd om te koken en weer af te wassen.

Nadat ik dat had gedaan maakte ik het artikel af en was het tijd om een webinar te volgen van Kelly Caresse. Een webinar over tips om je Instagram te verbeteren, ook met het oog op de laatste cursus die ze zal geven op het gebied van Instagram. Kenneth en ik hadden het erover en toen besloten we dat als ik die cursus heel graag wilde volgen ik dat moest doen. Dus meldde ik me aan! Een investering voor Bij Zus en een mooi cadeau voor 3 jaar Bij Zus. De hele zondag was eigenlijk een feestje en een onwijs goed begin van november.

En zo was er weer een week om! Kenneth is inmiddels weer aan het werk en ik en Jewel moeten weer even wennen. Maar dat komt goed! Ik wens je een mooie week toe.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  november 2, 2020 / 6:01 pm

  Dat was weer een mooie week met verrassingen. Wat auto rijden betreft, durf je ook veel, als peuter was je al gek op auto’s en als het even kon, zat je ook achter het stuur. Mooie foto’s, paddenstoelen hebben aantrekkingskracht.
  Heel goed, dat jullie vaak gaan wandelen, in de natuur komt de geest tot rust. Een fijne avond, liefs oma xxx

 2. november 3, 2020 / 10:00 am

  Wat een heerlijke week om te lezen! Die spontante momenten om met zijn allen te lopen zijn vaak de leukste, genieten. <3

  Wat lief ook dat je vriend zo'n lekkere milkshake voor je had gemaakt haha.

  Liefs
  x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: