2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #45 vrachtwagen spotten met Olaf en veel wandelen

&Zus update #45 vrachtwagen spotten met Olaf en veel wandelen

Het is weer tijd voor een nieuw dagboek! Een dagje later als normaal, maar daardoor misschien wel extra gezellig. Afgelopen week wandelde ik veel met Jewel, gingen Mandy, Olaf en ik Kenneth in zijn vrachtwagen spotten en zag ik een bijna botsing met een hond. Lees je gezellig mee?

Een gezellige maandag met vrachtwagen spotten

vrachtwagen spotten

Toen ik maandagmorgen aan het werk was zat ik te denken wat ik ’s middags wilde doen. Eigenlijk had ik wel zin om even af te spreken met mijn zusjes, maar ja, in deze tijd weet je niet goed wat te doen. Toen ik een balletje op gooide op de app wat de plannen van de meiden waren werd al duidelijk dat Jill school had en Mandy ook wel even wat wilde ondernemen. Ze kwam met het idee om te bakken en ja daar zeg ik geen nee tegen. Dus spraken we af dat ik haar en Olaf iets na de middag kwam halen. Ondertussen belde ik met Kenneth en die bleek in Roermond te zijn op het moment dat ik Olaf en Mandy zou halen. Het idee om even Olaf te laten zien hoe die vrachtwagen van oom Kenneth eruit ziet ontstond!

Met Olaf ome Kenneth en de vrachtwagen spotten

Ik ging richting Roermond en opperde het idee op en dat werd met enthousiasme ontvangen. Olaf had er zin in! We reden richting het industrieterrein in Herkenbosch waar Kenneth moest lossen. Echter waren wij een 10 minuutjes eerder dan Kenneth, dus stonden we even te wachten en te koekeloeren naar alle andere vrachtwagens die voorbij kwamen. En toen kwam hij er eindelijk aan. Nu is Kenneth zijn vrachtwagen “maar” een witte Renault, dus heel bijzonder is het niet, maar voor een 3 jarige is een vrachtwagen een vrachtwagen. Het feit dat we naar het industrieterrein gingen was al een feestje. Terwijl Kenneth zich ging melden en ging kijken aan welk dock hij mocht aanzetten reed ik even een rondje over het industrieterrein en konden we nog een andere vrachtwagen spotten. En toen kwam Kenneth aangereden. Ik pakte Olaf op de arm en samen gingen we aan het hek kijken naar wat Kenneth deed. Ik probeerde het zo goed mogelijk uit te leggen en het leek wel alsof hij het begreep. Dit was echt zo’n ding waar ik me zo enorm heb verheugd toen ik wist dat Olaf onderweg was.

Muffins en lavacakejes bakken

vrachtwagen spotten
De lavacakejes

Na al het vrachtwagen spotten en een “doei vrachtwagen, doei ome Kenneth, doei!!!” gingen we door richting de supermarkt bij ons in het dorp. We haalden spullen om muffins te maken en lavacakejes. En terug bij ons thuis gingen we aan de slag. Jewel was dolgelukkig met al het leven in huis en had de grootste lol met Olaf. Het bakken ging Mandy en mij gelukkig ook goed af. Toen ik de oven eenmaal op de juiste stand had staan waren de muffins zo klaar en de lavacakejes ook. Het was een geslaagde middag!

Een nieuwe TikTok opgenomen en sprintje trekken

Na een korte werkdag dinsdag ging ik aan de slag met een TikTok filmpje. Er gaat een filmpje op het internet rond van een klein jongetje dat iedereen goedemorgen wenst in het Engels. Hij doet me denken aan Olaf in het bos, maar ook aan wat ik iedere dag doe als ik aan het werk ben. Een simpele goedemorgen kan iedereen goed doen. Zo weet ik dat even zwaaien naar die mevrouw van nummer 10 haar dag al goed maakt. Het zijn de kleine dingen en die tellen in deze tijd instemeer mee.

Maar goed, na de TikTok en een lunch ging ik gewapend met camera en Jewel richting bos. Het leek me leuk om wat sfeershots te maken van de omgeving bij de Lommerbergen, maar dat liep toch niet zo soepel als ik hoopte. Toen ik Jewel haar lijn maar met een vinger vast had en zij een sprintje trok kon je al raden wat gebeurde. Ze kwam los en besloot te gaan spelen met de hond die we net waren gepasseerd. Gelukkig ging dat hartstikke goed en waren de koekjes van die mevrouw veel lekkerder als die van vrouwtje. Dat zorgde ervoor dat ze ging zitten en ik haar kon aanlijnen. Wat een onwijs boefje, maar ook gewoon hartstikke lomp van mij! De rest van de middag en avond bestond uit schrijven over onze tuin en zoeken naar een fijn bewerkingsprogramma.

vrachtwagen spotten
Haha, payback voor de foto’s vrouwtje!
vrachtwagen spotten
Heerlijk zo’n wandeling.. Zucht..

Bijna een hond zien aangereden worden

vrachtwagen spotten
De straatverlichting tegen de zonopkomst, een bijzonder tafereeltje

Dat je op straat ook wel eens dingen kan meemaken wist ik wel. Zo kwam er al eens een ambulance de straat ingevlogen en heb ik ook wel eens andere dingen gezien. Maar dat het ook kan gebeuren dat een hond en auto op hetzelfde punt op de straat komen, daar had ik dan weer even niet meer bij nagedacht.

Het gebeurde woensdagmiddag toen ik bijna klaar was met mijn wijk. De hond aan de overkant van de straat kwam van de oprit afgerend en het leek erop dat hij mijn kant uit wilde komen. Ik hoorde alleen een auto de bocht omkomen en dacht dat ik met blijf roepen hem misschien wel aan de andere kant kon houden. In de tussentijd rende het vrouwtje in een soort slowmotion achter de hond aan om hem tot stoppen te roepen en godzijdank kreeg de bestuurder van de auto dat mee. Hij kwam tot stilstand en raakte de hond volgens mij op een haar niet of juist alleen het haar. Het ging in ieder geval net goed, maar het was enorm schrikken!

Het deed me denken aan de keer dat ik wel een hondje overreden zag worden een jaartje of 6 geleden. Het geschreeuw van de hond ging door merg en been, iets wat je echt niet zo gauw meer vergeet.

Even buurten in Roermond

Na mijn werkdag besloot ik ’s middags Jewel mee te nemen naar Roermond. Ik moest eigenlijk even langs Ger en José, maar die waren er nog niet, dus belandde ik bij papa en mama. Heel gezellig! Jewel en Molly waren dolgelukkig elkaar weer te zien. De tijd vloog voorbij en voor ik het wist was het hoog tijd om richting Ger en José te gaan en vervolgens naar huis. Kenneth kwam met het idee om Burger King te halen, nu ik toch dichtbij was en ik vond het gezien de tijd geen gek idee. Dus toen bleek dat er geen file op de parkeerplaats stond reed ik richting de drive. Na het eten deed ik nog een afwas en vervolgens ging ik aan de slag met editen. Een super leuke klus!

Fotograferen in de bossen

Donderdag en vrijdag waren de drukste werkdagen van de week. Donderdag kon ik na het werk geen boe of bah meer zeggen, maar gelukkig was dat vrijdag anders. Toen ging ik na het werk richting het bos in Swalmen om te wandelen en genoot ik van het filmen en fotograferen met de camera. Wat was dat leuk om te doen! Een lastige klus met Jewel die af en toe aan een arm trok, maar dan was het corrigeren en nog een keer proberen. Echt super! Eenmaal thuis ging ik verder met editen, vervolgens koken en eten, zodat ik rond 6 naar de supermarkt kon. De laatste weken heb ik gemerkt dat het op vrijdagavond dan best rustig is bij de Lidl. Het perfecte moment dus om de boodschappen te doen. In zoveel mogelijk rust kijken wat ik wil hebben en niet gehaast in het weekend nog alle weekboodschappen moeten doen. Ideaal! 

Een zaterdag met allerlei activiteiten

Wandelen met Jewel

Het weekend begon al op tijd! Ik had maar een dalwijk, dus dat was heerlijk. Na een vroege lunch kleedde ik me om en kwam Jewel kijken wat ik aan het doen was. Jewel besloot op bed te springen en te gaan klagen over het feit dat ze wilde gaan wandelen. Echt hilarisch. Ze haalde alles uit de kast, want zelfs haar eigen grote kussen waar ze op de vloer op slaapt moest en zou op bed komen. Ze kan zo’n hilarische deugniet zijn! Geniaal! Na een gezellige discussie gingen we dan eindelijk richting bos. Ik liet haar los op het veldje en niet veel later kwam een puppy ook het veldje op. Jewel zag er de lol van in en wilde graag spelen, maar met haar geklets maakte ze denk ik toch best wel wat indruk op die 12 weken oude pup. Maar goed, het was leuk om te zien.

vrachtwagen spotten

Boodschappen voor de sushi avond en kast in de garage

Terug thuis besloot ik richting de Albert Heijn te rijden. Daar hadden ze namelijk de spullen voor onze sushi avond in de aanbieding. En vervolgens reed ik nog even door naar Jill en Kevin. Opa en oma waren net daar om het huis te bekijken, dus we hebben het even zo coronaproof mogelijk opgelost. En daarna reed ik gauw naar huis, want pap en mam waren er. Ze hadden de kast meegenomen die we vorige week bij de Jysk hadden besteld en die ging Kenneth samen met pap ophangen. Het was een hele klus die veel meer tijd kostte dan verwacht. Ondertussen was ik nog even met mam naar de supermarkt en kletste ik een heel eind met haar bij. Toen ze rond 5 naar huis gingen was het tijd om te koken en vervolgens de hele avond te editen en rommelen.

Een gezellige sushi avond

vrachtwagen spotten
Een zondagsontbijtje

Zondag was een dag van werken aan de computer, de blog schrijven over dat ik ben begonnen met vloggen en nog wat dingen achter de schermen regelen. Vervolgens was het tijd om te poetsen! Het was een kleine chaos geworden in huis. En dan met name de berging, dus die nam ik onderhanden. En voor de rest was het stoffen en stofzuigen. Voor ik het wist was het half 4 en gingen we aan de slag met de voorbereiding van de sushi avond. Die had ik namelijk samen met mijn zusjes en de kleine man gepland. En dat was heel gezellig. De sushi was goed gelukt. Ik heb nog met Olaf en de kleine vrachtwagens gespeeld en we speelden nog Mario Kart op de Switch. We hebben gelachen!

Genieten!

Het was een leuke week! Lekker druk met veel kilometers in de benen. Het vrachtwagen spotten was toch wel het hoogtepunt. En nu op naar een nieuwe week. Deze week wil ik even proberen met editen bij te komen en ga ik aan de slag met de Instagramcursus. Super spannend. Hoe gaat het met jou?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    november 10, 2020 / 12:10 pm

    zoals meestal, was dit weer een mooie bladzijde voor in het dagboek. Mooie foto’s en ook die in de natuur gemaakt zijn, heel mooi. Nu heb je het opgroeien van Jewel tot nu toe ook allemaal al vastgelegd. Vandaag voorjaarsweer, geniet ervan Kelly! Groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: