20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #46 26 kaarten rapen en de luisterpiet gezien

&Zus update #46 26 kaarten rapen en de luisterpiet gezien

Het is weer tijd voor een gezellig dagboek. De week begon goed met lol in Roermond. De werkweek was druk, maar sloot ik zaterdag af met een glimlach. Ik had namelijk een afspraak met de luisterpiet en ’s avonds moest ik 26 kaarten rapen! Lees je weer mee?

Lol met Mandy en Olaf

sushi bazooka

Mijn laatste dag van het weekend besteedde ik vorige week erg goed! ’s Ochtends ging ik richting Roermond om gezellig bij te kletsen en daarna ging ik met Mandy en Olaf even de natuur in. Lekker wandelen aan de rand van het dorp. En een lol dat we hadden! Olaf vroeg Mandy om op het autootje te rijden en dat gaf een hilarisch tafereel dat ik trouwens ook in de vlog laat zien. Die deel ik hieronder met je. Eenmaal terug bij papa en mama lunchte ik gezellig mee en daarna reed ik naar huis. Eerst even wandelen met Jewel en vervolgens ging ik aan de slag met het maken van sushi! Ik had namelijk zondag even niet de tijd om te vloggen, dus besloot ik dat zo in te vullen en ik moet zeggen dat ik wel trots ben op het resultaat.

Eerste les van de instagramcursus

kaarten
Jewel had ook wat te doen ’s avonds!

Kenneth had een leuk recept gezien voor Mc wraps en het leek me wel leuk om dat te gaan maken. Dus ik ging weer richting de winkel om de spullen te halen. Het avondeten was top, laat ik je komende vrijdag zien en daarna wilde ik eigenlijk de afwas gaan doen. Tot ik de melding kreeg dat de eerste livesessie van mijn instagramcursus begon. Een leuke eerste sessie met motivatie om lekker aan de slag te gaan! Vervolgens maakte ik het dagboek, maar het werd zo laat dat ik besloot hem gewoon op dinsdag te uploaden.

Een gezellige dinsdagmiddag

kaarten

Na een korte werkdag kreeg ik van Kenneth een appje dat zijn medicijnen klaar stonden bij de apotheek. Ik besloot Jewel in te laden en richting Roermond te rijden. Vervolgens reed ik nog even naar papa en mama. Goed getimed, want Olaf sliep en Jill moest naar school worden gebracht. Mama was werken, dus Jewel bleef gezellig bij Molly en opa en ik bracht Jill weg. Terug thuis bij papa en mama kletste ik even bij en toen werd Olaf wakker. Na even geknuffeld te hebben gingen we buiten spelen. Papa beloofde hem dat als hij Jill had opgehaald we een stukje gingen wandelen met de hondjes en hij dan op z’n auto mee mocht. Dus, zo gezegd, zo gedaan. Dat was een gezellige dinsdagmiddag! Een warme chocomel erna en toen was het toch echt tijd om weer naar huis te rijden en te beginnen aan de kookpot.

Gezellig wakker worden en bananenbrood bakken

Goodwroofing!

Sinds Jewel boven slaapt is wakker worden zoveel gezelliger. Als Kenneth werken is gaat ze op bed liggen. De ene keer bij mijn benen, de andere keer in mijn rug en soms gewoon met de kop op het kussen van Kenneth. Echt hilarisch. Dus als ik dan (voor haar eindelijk) wakker ben knuffelen we eerst voor ik de dag begin. Zo leuk! Na de wandeling ging ik eindelijk aan de slag met het werkboek van de instagramcursus. Een hele klus. De basis ken ik, maar de vragen die ze me stelde waren toch uitdagend om in te vullen. ’s Middags was ik vooral achter de computer te vinden en maakte ik Jewel gek met plukken. Op dat moment zag je nog heel veel plukken uitsteken en dat kon ik toch niet helemaal hebben. ’s Avonds besloot ik na de afwas nog een bananenbrood te bakken. Ik had namelijk 3 bananen liggen die niet meer geschikt waren voor in de yoghurt, dus dan was dat de ideale oplossing. Ook kreeg ik eindelijk inspiratie voor een artikel over muziek. Door een foutmelding kreeg ik hem alleen niet woensdagavond online. Zo frustrerend, maar goed dat loste zich donderdagochtend wel op.

Zie je die witte plukjes? Dat zat dus allemaal los!

De zorgpolissen werden donderdag weer verspreid en dat merkte ik in alle glorie. Nu viel het ten opzichte van mijn verwachtingen reuze mee, maar daarna was ik toch wel gaar. Ik schreef het ‘Ons avondeten’ en voor de rest deed ik het even rustig aan. Soms heb je dat nodig!

Een beetje verslapen

Vrijdag gebeurde me iets wat eigenlijk zelden voor komt. Ik sliep door de wekker heen en werd pas een paar minuten voor 7 wakker. Zelfs Jewel lag gewoon nog lekker te slapen. Een foutje dat niet bepaald de bedoeling was. Uiteindelijk viel het nog mee, want om kwart over 7 stond ik gewoon met Jewel buiten. Al met al liep ik 10 minuutjes achter op hoe het normaal ongeveer loopt. Geen wereldramp. Na een flinke werkdag hield ik me ’s middags bezig met editen. Een leuk klusje! Als avondeten besloot ik het makkelijk te houden, zo kon ik daarna weer de weekboodschappen doen. Ideaal. En nu was ik precies op tijd thuis om de livestream van mijn neef te volgen tijdens de afwas. Ideaal!

kaarten
Komt tante Jill nog langs met de lesauto?

Een cadeautje van de luisterpiet

kaarten
Weer zo’n mooie lucht.. Maar nu op zaterdagochtend! Een goed begin van de dag.

Toen ik vrijdagavond voor sinterklaas ideeën op het internet aan struinen was kwam ik een onwijs leuk bordensetje tegen van een van Olafs favoriete figuurtjes. Ik was verkocht en besloot zaterdag na het post bezorgen er gelijk werk van te maken. Eerst nog een lunch en wandeling met Jewel en vervolgens gauw door naar de Toychamp. Ik liet Mandy nog even mijn vangst zien en daarna reed ik naar papa en mama.

Ik vertelde Olaf dat ik luisterpiet was tegengekomen en dat ik een cadeautje mee had moeten nemen voor hem. Dus die gaf ik hem samen met een pietenmuts. Hij was gelijk enthousiast en blij. Hij pakte het uit en het was een feestje haha. Papa kwam met het leuke idee om na de lunch naar mij en Kenneth te rijden, Jewel op te pikken en even te gaan wandelen. Dus dat deden we! Jewel was dolblij iedereen te zien. Zo lief! Het was een gezellige wandeling met een zoektocht naar de paardjes. Normaal staan er zoveel paardjes, maar juist op dat moment leken ze allemaal op stal te staan. Achja, het was heel gezellig! Papa, mama, Olaf en Molly gingen naar huis en ik kroop nog even achter de computer om te editen.

26 kaarten rapen

Tegen 5 uur waren namelijk Kevin en Jill bij ons voor een spelletjesavond. Terwijl Kevin en Jill nog even de vergeten boodschappen haalden maakte ik alvast de rest van het avondeten klaar en daarna kon de avond beginnen. In eerste instantie was het de game brigade. Kenneth op de Playstation, Kevin op de telefoon en Jill en ik speelden Animal Crossing. Toen Kenneth terug was kwam Jill met het idee om te gaan kaarten. We besloten te gaan pesten en het werd hilarisch! Waar ik Kevin toe lachte toen hij 21 kaarten moest rapen, kreeg ik de volgende ronde karma terug toen ik er 26 mocht rapen. Het was een avond lachen, herinneringen ophalen en kletsen. Leuk!

Het was niet zo mijn dag

kaarten
De dromer

Zondag had ik het allemaal niet zo goed zitten. Veel huilen en worstelen met gedachtes en herinneringen. Soms kost het wat meer tijd om bepaalde dingen te verwerken en dat is goed. Als het uiteindelijk maar verwerkt wordt. Vlak voor dat pap en mam kwamen buurten ging ik nog even langs de Kruidvat en Lidl. Bij de Kruidvat kwam ik een oud middelbaarschool genootje tegen en dat was leuk! Even een korte babbel die eigenlijk helemaal niet zo makkelijk gaat met een mondkapje en bril. Toen ik de Kruidvat uitliep rook ik oliebollen! Die kon ik niet weerstaan, dus wandelde ik die kant uit om er te halen voor bij de koffie. Jum! Eenmaal terug van de winkel waren pap en mam er inderdaad al. Mam en ik babbelden bij terwijl pap en Kenneth boven deden darten. Dat was gezellig! Rond 5 uur gingen ze naar huis en was het opnieuw tijd voor het avondprogramma.

Zo was er binnen no time weer een week om! De laatste weken van het jaar vliegen voorbij alsof het niks is. Hoe was jouw week en doe jij wel eens een potje kaarten?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  november 16, 2020 / 5:48 pm

  Leuk Kelly, wij hebben gezellige momenten gezien en een tevreden vlog “ster” . Je trekt regelmatig op met Olaf, hij boft met zo’n peettante, die zo vaak langs komt en met hem speelt. En dan het wandelen met je familie, super gezond. Goed bezig!! Een fijne avond, groetjes van oma xxx

 2. november 17, 2020 / 10:22 am

  Super leuk dat je bent begonnen met vloggen. De eerste vlog is al zo leuk geworden! Ik ben fan. <3

  Liefs
  x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: