20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #49 26e verjaardag en spontaan sinterklaasfeest

sinterklaasfeest

De dagen worden steeds korter door het licht, maar de drukte blijft. Er is genoeg te doen! Afgelopen week was ik jarig en ging ik voor het eerst op bezoek bij opa. Er was heel goed nieuws en we hielden eigenlijk heel spontaan een sinterklaasfeest!

Mijn 26e verjaardag

sinterklaasfeest

30 november 2020 was eigenlijk als heel 2020 een bijzondere dag. Ik werd 26 en het echte gevoel van jarig zijn ontbrak er een beetje aan. Ik bakte al een vroeg een biscuittaart met sprinkles en rond een uurtje of 8 ging ik met Jewel naar buiten voor een wandeling. Terug thuis werkte ik verder aan het bizarre dagboek van afgelopen week. Ik werd gebeld door thuis die mij begonnen toe te zingen, zo leuk. Daarna trakteerde ik mezelf op mijn favoriete warme chocolademelk en een punt appeltaart. Het dagboek ging online en toen was het hoog tijd om de taart af te maken. Uiteindelijk werd het een lekkere open aardbeientaart. Het recept volgt nog op Bij Zus en de foodblog van mij en Jill.

sinterklaasfeest

’s Middags kwamen papa, mama, Mandy, Jill, oma en Olaf op bezoek. We aten taart, kletsten een eind weg en ik werd opnieuw enorm verwend. Ik kreeg van papa en mama, en Kevin en Jill een toffe trui van Alboe en een heel lief envelopje. Van opa en oma kreeg ik een gezellig beeld van paddenstoelen, een laptoptas en nog een heel lief envelopje. Een extra bijzondere ook, want opa wist zich te herinneren dat ik aan het sparen was en oma niet meer.

Van Jill en Kevin kreeg ik nog een hele toffe Michael Kors tas en van Mandy en Olaf kreeg ik een geweldig statief! Inclusief een houder voor mijn telefoon. En nu zou je denken “Met dat materiaal kan ze geweldige vlogs maken!”. Klopt helemaal, ik ben er alleen nog niet aan begonnen. Ik denk dat ik gewoon weer begin met een soort dagvlogs. Zodat ik niet een week heb om na te denken over de content en mijn belemmerende overtuigingen niet de ruimte krijgen om mij de baas te worden.

Een bewogen dagje

’s Avonds was een bijzonder moment! Ik mocht naar het ziekenhuis om opa te bezoeken. Ik had hem na de beroerte afgelopen dinsdag niet meer gezien. Het beeld van opa was dan ook eigenlijk alleen hoe ik hem aantrof die dinsdag. Het was spannend, maar ik keek er ook enorm naar uit hem eindelijk weer te zien. Er lag een lief, ingevallen, ten opzichte van het bed klein mannetje in een kamer met 3 anderen. Hij was emotioneel en dat was bijzonder om te zien. Een hele andere kant van mijn sterke en vindingrijke opa. We kletsten bij, we keken na hoe de tv werkte en ik werd door een andere patiënt op de kamer getrakteerd op een stukje banketstaaf. Hij vertelde dat ze al een plek aan het regelen waren voor hem in het zorghotel. Het ging namelijk op een paar punten na heel goed.

Rond 7 uur werd opa toch wel moe en was het voor hem tijd om te slapen. Ik ging weer terug naar beneden waar papa mij stond op te wachten. Ik bracht hem naar huis en aan het eind van de avond reed ik weer zelf naar huis. Een bewogen dagje!

Ik had mijn dag niet

Dinsdag was mijn dag vol gepland. Ik moest nog heel veel doen, mijn hoofd draaide overuren en dan waren er nog die gezellige hormonen waar je wel eens last van hebt. Ik had vrij, omdat ik naar een bruiloft zou gaan. Dat heb ik uiteindelijk, na heel veel wikken en wegen, afgezegd. Het ging gewoon even niet. Toen Kenneth even checkte hoe het met me ging zei hij dat hij een verrassing had. Dus dat ik nu wel moest proberen rond half 6 gewoon thuis te zijn. (Ik moest nog het dorp in om dingen te regelen.).

Kwart voor 6 ging de bel, Kenneth was al thuis, en stonden Jill en Kevin met ovenpizza’s voor de deur. Om nog samen mijn verjaardag te vieren. Hartverwarmend mooi! Ik haastte me nog even naar de supermarkt voor knoflooksaus en daarna konden we aanvallen. Het was gezellig! Jill en ik werkte nog aan ons project en voor ik het wist was het alweer tijd om Jill en Kevin uit te zwaaien. Kenneth ging al naar bed en niet heel veel later ging ik ook slapen.

Opa mocht naar het zorghotel

Lieve verlate verjaardagspost in de brievenbus

Dinsdagmiddag kreeg ik een appje dat opa woensdag mocht verhuizen naar het zorghotel. Toen ik woensdagochtend naar het werk reed kwam ik dan ook mama en oma tegen. Die gingen op weg naar een dag van opa verhuizen. Ik fietste een flinke werkdag tegenmoet. En toen ik daar weer van thuis kwam had ik het idee voor een blogmas. Een idee dat voor mijn gevoel heel haalbaar leek, maar in de praktijk gewoon even niet te doen is. Mijn doel voor december, wat ik in de eerste blog van de Bij Zus’ adventskalender deelde, was balans houden en dat betekent ook toegeven als een idee iets teveel van het goede is. We gaan dus op de voet verder zoals altijd. Met gemiddeld 3 tot 4 keer per week een nieuwe blogpost.

Op jacht naar een joggingbroek

Donderdag had ik een korte werkdag en dat kwam goed uit. Ik had namelijk afgesproken met oma naar opa te gaan. Dus eenmaal thuis at ik een boterham en daarna ging ik gauw aan de wandel. 20 over 1 was ik bij oma en vertrokken we samen naar opa. Kenneth had me ondertussen geappt dat hij thuis was en dat kwam goed uit! We kletsten bij met opa en verwonderden ons over de grote sprongen die hij alweer had gemaakt. Opa heeft een prachtige kamer met ver uitzicht, heel mooi. Opa vroeg ons of we konden kijken voor een joggingbroek en dat werd het project nadat we bij hem weg gingen.

Eerst deden we een poging tot tanken. Dat was een hilarische uitdaging, waarbij ik uiteindelijk hulplijn Kenneth belde. We vonden de knop waarmee we het klepje open konden maken en toen was het eindelijk tijd om te tanken. Vervolgens reden we naar de Intersport waar we de trainingsafdeling af snuffelden op iets geslaagds. Uiteindelijk kozen we voor een fijne Adidas trui en shirt en een grijze effen joggingbroek. We zwaaiden nog even naar Mandy bij de Mediamarkt en toen bracht ik oma weer thuis. Een drukke, maar geslaagde middag!

70 minuten langer onderweg

sinterklaasfeest
De doos van de decemberswap kwam eindelijk binnen

Toen ik vrijdag naar het depot fietste wist ik al dat het een drukke dag werd. Maar zoals het werd had ik het niet in mijn hoofd. Er was een mailing bij waar we niks vanaf wisten waardoor het toch een iets grotere uitdaging werd. Uiteindelijk was ik met 3 tassen post en 3 tassen pakjes in totaal 70 minuten langer onderweg. Ik kreeg het niet allemaal in een keer mee, dus het terug fietsen kostte me al ruim 20 minuten, maar het werk was ook duidelijk langer. Achja, je hoort me niet klagen, ik ben dankbaar voor wat ik doe. Maar je voelde het wel in de benen. ’s Avonds hadden we mam beloofd langs te komen om even bij te babbelen. Dus zo gezegd, zo gedaan! En dat was gezellig.

Buurten bij tante Mieke en oom Henk

sinterklaasfeest
Toch wel handig, zo’n Sintertante bij de post!

Zaterdag was ik al vroeg op pad. Kwart voor 9 moest ik in Belfeld zijn om een Sinterklaascadeautje op te halen voor Olaf. Ik had namelijk 2e hands wat dingen van Little People op de kop getikt. Dat leek me eigenlijk net zo leuk als iets gloednieuw halen en zo kon ik net iets meer scoren. Het eerste wat ik voor het werk haalde was een groot huis. Terug thuis kon ik vrijwel gelijk door naar het depot. Het werd een korte werkdag en dat was lekker. Na het werk fietste ik door naar een paar straten verderop om nog een mooi Little People kasteel en een kleine garage op te halen.

Kenneth kwam met het leuke idee om te kijken of tante Mieke en oom Henk thuis waren. We hadden ze al een hele tijd niet meer gezien en ondertussen waren ze al een hele tijd verhuisd. Hoog tijd dus! Ze waren er, dus we haalden een leuk kerststukje en vervolgens reden we door die kant uit. Ze zijn verhuisd van een huis naar een appartement, dus ik had verwacht dat het een stuk kleiner zou zijn, maar niks bleek minder waar. We kwamen uit bij een heel ruim appartement met geweldig uitzicht over de Maas. Echt prachtig. Het was er gezellig! We kletsten bij en maakten nog een wandeling. Voor we het wisten was het bijna 5 uur en tijd om naar huis te gaan. We kregen nog schoonmaakmiddel voor de bank mee en ze hadden nog een leuk Coca Cola schilderij met spiegel voor mij. Heel blij mee!

Tea time in mijn decemberswap pakket
sinterklaasfeest
De hulppiet zat nog even de boel te poetsen

Spontaan sinterklaasfeest

Op naar omi met de lekker koekjes

Ik had me voorgenomen zondag op tijd op te staan, maar dat werd uiteindelijk half 9. Ik sprong onder de douche, maakte me klaar en daarna checkte ik bij oma of ik wat voor opa kon halen en of ze nog een brood kon gebruiken. Samen met Jewel liep ik de kant uit en wisselden we van tassen. Dat van opa ging met mij mee en het brood ging naar haar. Ideaal! Terug thuis had Kenneth al ontbijt gemaakt, want we wilden op tijd naar Roermond.

sinterklaasfeest

Het was namelijk pakjesochtend bij papa en mama. Hij was al verwend met een prachtige Toet Toet auto’s set en daar speelden we gelijk een eind mee weg. Een tijdje later maakten we de cadeautjes van ons open en ging hij daar mee aan de slag. Zo schattig! Uiteindelijk werd het een spontaan sinterklaasfeest! We lunchten gezellig mee, mama piet had ook nog cadeautjes verstopt en terwijl papa en mama naar opa waren gingen wij aan de wandel. De bende van ellende met mam als coördinator haha, die hadden we ook nog even meegevraagd. Wel zo gezellig! Terug thuis regelden we slagroom, warme chocolademelk en gingen we met z’n allen pesten. Niet alleen met woorden, maar ook met kaarten. Een gezellige boel!

Toen papa en mama terug waren vertelden ze dat ze Chinees haalden en wie zin had kon gezellig mee eten. Dat laat ik me geen twee keer zeggen, dus aten we ook nog mee ’s avonds! Uiteindelijk gingen we pas rond 9 weer naar huis. Het was niet zo gepland, we hadden namelijk het idee om ’s middags weer een keer naar huis te gaan. Maar dit spontane sinterklaasfeest was ouderwets gezellig en genieten.

Zo dat waren bijna 3 kantjes vol! Ik sluit dan ook maar dit bewogen dagboek af. Het was me het weekje wel. Maar zo lang alles weer in een stijgende lijn zit komt het wel goed. En voor de rest zien we wel hoe het loopt. Heb jij sinterklaas gevierd?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  december 8, 2020 / 9:24 am

  mooi beschreven Kelly, je krijgt een uniek dagboek, vreugde en verdriet. Gelukkig gaat opa goed vooruit. Ik heb genoten van de mooie foto’s. Een fijne dag, weer goed koud, kleed je goed! Liefs oma

 2. Merel
  december 15, 2020 / 11:02 am

  Ik vind het wel heel bijzonder dat je ervoor kiest om zo vaak zo veel verschillende mensen te zien in deze tijden…… En dat je ook je verjaardag viert met meer dan 3 personen…..

  • BijZus
   Auteur
   december 15, 2020 / 1:23 pm

   Ik begrijp je reactie! De familie die ik heb gezien is de familie die ik al die tijd al heb gezien. Verder heb ik niemand meer gezien. Bij mij thuis wonen ze nu eenmaal al met 5 in een huis. Ik heb dagelijks contact met ze, dus vandaar deze keuze.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: