2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #5 Een weekend met een gouden randje

gouden randje

Afgelopen weekend was er een met een gouden randje! Zaterdag was ouderwets gezellig met bijna de hele crew in huis. Zondag stond er tijd met de schoonfamilie gepland en maandag was een dag vol spontane acties. Kijk je mee?

In eerste instantie wilde ik jullie meenemen door alleen afgelopen weekend, maar ik heb het voor elkaar gekregen om zelfs over 2 weken waarin weinig gebeurde nog een hoop te schrijven. Dus ik neem je mee door DEEL 1, de laatste vakantieweek van Kenneth en een gekkenhuis week op het werk. En DEEL 2: het weekend met een gouden randje. Hopelijk lees je ze allebei, maar als je wilt splitsen is het wat duidelijker.

DEEL 1: De laatste vakantieweek

2 weken geleden had Kenneth nog vakantie! Ik moest wel weer gaan werken, maar gelukkig hadden ze me redelijk rustig ingepland. Zo konden we dus naar de bouwmarkt in Duitsland, daar nam ik een Kinder Bueno ijsje mee. Zo, lekker! Ook was ik lekker creatief bezig en maakte ik toffe printables voor in de keuken. Verder gingen we nog samen uit eten bij Niej Jork in Venlo! Echt een aanrader, de review deelde ik al hier.

Kenneth had in zijn vakantie last van zijn buik, dus op de laatste vrijdag van zijn vakantie gingen we toch even langs de dokter. En we waren niet alleen.. Papa en mama waren na ons aan de beurt! Papa had namelijk ook nog een check-up gepland staan.

De zaterdag erna, 24 augustus, vierden we Kenneth zijn verjaardag. Ik had mij goed uitgesloofd in de keuken de avond ervoor. Ik maakte 2 taarten en snackballetjes naar het recept van mijn schoonvader. Alles was gelukkig enorm geslaagd en ook de middag/avond was heel gezellig. Het was ontzettend warm, dus ik had voor de kleintjes het zwembadje van Jewel opgezet om mee te spelen. Jewel moet er namelijk zelf niks van hebben. En dat was ook een groot succes, ze hebben er heerlijk mee gespeeld!

En weer alles aan het werk

De week erna was het weer chaos! Ik had een werkweek van 17,5 uur en dat werden er 18,5 uur. Pittig als je je bedenkt dat je in die tijd continue in de zon aan het bewegen bent. En op de zwaarste dag van de week, vrijdag, was Jewel welgeteld 5,5 uur alleen en wat deed ze dat goed! Ik was/ben zo trots op haar! Echt super. Verder maakte ik met oude kleren speelgoed voor Jewel. Ook met het oog op minder verlatingsangst, maar of dit nu echt al werkt, ik heb er mijn twijfels over. Maar als speelgoed vind ze het prachtig!

Kenneth was donderdag 29 augustus echt jarig en voor die gelegenheid maakte ik foto’s waarbij het leek dat Jewel het cadeautje was. Dat was zo leuk om te doen! Natuurlijk was Jewel niet het echte cadeautje. Ik kocht voor Kenneth een Taz (van de Looney Tunes) Funko Pop en een mok van Fall Out. Daar was hij gelukkig blij mee!

Aan het einde van de week kwamen Ger en José nog langs om Engels brood te brengen en een lekkere Cadbury reep. Ger had de afgelopen 2 weken op Engeland gereden en brood meegebracht voor ons. Er was al een brood doorheen in de eerste week, dus hadden we gevraagd of hij nog 2 broden mee kon brengen. En die kregen we vrijdags. Ons favoriete brood! Natuurlijk bleven ze ook even kletsen en Jewel nam even de tijd om lekker te knuffelen met haar “oma”. Zo schattig!

DEEL 2: Een weekend met een gouden randje

Zaterdag: Naar de kermis met de crew -1

gouden randje

Zaterdagmiddag stond er een uitje naar de kermis gepland met onze crew. Het was eeuwen geleden dat we iets samen hadden gedaan, dus we hadden er allemaal zin in. We keken naar de kwalificatie van F1 en daarna gingen we richting de kermis. Zonder Jordy, want die was nog hard aan het werk! Dus we waren niet helemaal compleet, maar dat mocht de pret niet drukken. De draaimolen was niet zo’n succes bij Olaf, dus dat proberen we volgend jaar gewoon weer overnieuw. Vervolgens langs de grijpers en toen langzaam richting de schuifmachines. En daar hebben we lang gestaan! Kenneth, Kevin en Jill gingen druk in de weer om wat te winnen voor Olaf. Het was net alsof we weer in Engeland waren, heel leuk.

gouden randje

In de tussentijd dat ze druk bezig waren maakte Olaf van de grond zijn eigen glijbaan, gingen Mandy en ik nog met hem touwtje trekken en ging Mandy aan de slag bij de grijpers. Met succes! Want ze won Disney’s Dombo! De heren en Jill wonnen voor Olaf nog een treinsetje en een doosje met auto’s. Na het harde werken op de kermis hadden we honger en bestelden we bij een restaurant vlakbij. Ik nam de kipsaté en die was erg lekker!

Rond 8 uur ging Mandy weer naar huis en niet heel veel later gingen Jill, Kevin en wij met Jewel nog een rondje over de kermis. Jill en ik gingen in de rups en dat was nou niet bepaald een succes. Ik had namelijk iets te veel gegeten en de rups ging sneller dan ’s middags toen Kevin en Jill er in gingen. Ik was blij toen we weer thuis waren, haha. Daarna hielden Kenneth en Jill nog een watergevecht en voor ik het wist was de dag voorbij.

Zondag: Kijken bij Amerikaanse auto’s

september

Zondagochtend ging ik tegelijk met papa en mama naar opa en oma. Even op de kermis koffie! Het was een gezellige boel. Daarna ging ik aan de slag met een Facebookpagina voor Jewel! Ik was al een tijdje bezig met een Instagram account, maar niet iedereen heeft Instagram, dus heb ik besloten er ook een Facebookpagina bij te maken.

gouden randje

Ger en José kwamen rond kwart voor 1 en toen konden we aan de wandel met Jewel naar het USA Cars treffen. Een hoop auto’s en voor Jewel geurtjes verder wandelden we weer terug. Oh en met een nieuw Coca Cola item op zak, of ja zak, het is een groot rond bord, dat past niet in je broekzak. Onder de arm is beter geformuleerd. We dronken even wat en daarna gingen we naar Oma Fien voor Kenneth zijn verjaardag. Ik had nog wat aardbeien vlaai over van zaterdag, dus daar hebben we van gesmuld. Met oma ging het gelukkig goed, dus het was fijn haar weer te zien!

gouden randje

En rond kwart voor 5 reden we naar Venlo! We gingen namelijk met z’n vieren tapas eten bij Niej-Jork. Het was ons zo goed bevallen dat we nog een keertje wilden gaan. Dit keer nam ik weer bijna allemaal andere gerechtjes als de vorige keer en ook deze waren heel lekker. Uiteindelijk gingen we pas rond half 9 weg. Terug thuis gingen we met Jewel weer naar de kermis en daarna gingen Ger en José naar huis. Ik blogde nog even en rond half 12 was het bedtijd!

Maandag: Een hoop spontaniteit

Maandag begon met een lijstje aan dingen die ik nog in huis moest doen. De benedenverdieping stofzuigen en dweilen en vervolgens de badkamer en de slaapkamer poetsen, stofzuigen en dweilen. Het beddengoed vernieuwd, de was deed ik nog en voor ik het wist was het 12 uur. En terwijl ik aan het lunchen was stuurde Mandy mij een appje of ik zin en tijd had om mee te gaan naar Opa en Oma. Uiteraard! Dus rond 2 uur haalde ze me op en ging ik met haar en Olaf mee.

gouden randje

Het was een gezellige middag! Even kletsen, lekker spelen in de tuin met de gieter en water en vervolgens nog even naar de kermis. Olaf amuseerde zich kostelijk en wij dus ook! Zo ontzettend leuk! Het was echt alleen maar genieten. Rond kwart over 4 waren we weer terug bij Opa en Oma en ik besloot gelijk door te gaan naar huis, want ik had nog een etentje voor de boeg en ik moest nog thuis even wat pakken en dat kan ik natuurlijk niet zo even doen met Jewel. Dus Jewel nog even los en een half uurtje later moest ze weer gaan slapen en ging ik op pad!

Eerst tanken en daarna door naar Roermond. Ik had namelijk met Aranka afgesproken om te gaan eten bij De Beren in Roermond. Ik kreeg als bloginsider een cadeaubon t.w.v. €50,- in ruil voor een eerlijke Instagram post. Zo tof! We namen allebei de spareribs en die waren erg lekker. Ondertussen werd ik uit mijn comfortzone gehaald door goede foto’s te maken in duidelijk licht en na het eten nog voor de kassa een foto te maken! Het was even een uitdaging, maar ik was daarna onwijs trots.

Terwijl we wachtten om te kunnen vragen of we nog de dessertkaart konden krijgen kwamen we op het begrip bioscoop en of er nog leuke films draaiden. Ik wist dat de Lion King draaide en eigenlijk wilden we daar allebei wel heen.. Dus zo spontaan als we zijn gingen we na het hoofdgerecht i.p.v. een toetje eten naar de Lion King. Een geweldig mooie film! Vervolgens hadden we nog een avontuur waarbij ik de ingang moest zoeken van de parkeergarage, maar met wat hulp en Aranka die mee liep is het uiteindelijk allemaal gelukt!

Het was een weekend met een gouden randje. De zaterdag die als vanouds was, de zondag gezellig met familie en een maandag met spontaniteit zoals ik het liefste alles in deel. Heerlijk! Hoe was jouw weekend?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  september 3, 2019 / 6:24 pm

  Je hebt het allemaal weer heel leuk gebracht, je hebt er van genoten en dat is heel fijn. Dit was ook een heel verhaal, maar het schrijven gaat je steeds beter af. Ondanks, dat je soms hard moet werken, zit je lekker in je vel. Daar genieten wij ook van. Leuke foto’s ook! Een fijne avond nog en een knuffel van oma xxx

 2. Dorothé
  september 3, 2019 / 7:04 pm

  Gezellig Kelly en we wetrn hoe verguld dit randje is geweest.
  Cheers to many more of these days meis xxxx ❤

 3. Toos Delsing-Kock
  september 3, 2019 / 9:12 pm

  Was een heel verhaal Kelly maar ik heb het met een groot plezier gelezen. Fijn dat je dan ook van alles zo kunt genieten. Ook hele mooie foto’s Jewel laat zich ook goed fotograferen. En als ik Olaf zie word ik r spontaan blij van is zo’n mooi manneke.
  De groetjes en tot de volgende keer Toos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: