2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #5 met blote voeten in de sneeuw

blote voeten

Een nieuwe week is begonnen onder een witte deken. Tijd om terug te kijken naar een week waarin ik vooral op het werk en thuis was, ik de mooie momenten zelf moest maken en ik uit probeerde hoe het was om met blote voeten door de sneeuw te gaan.

De week begon voor mij heel vreemd. Normaal vind je me natuurlijk even in Roermond op maandag, maar nu kon dat door ome Cor niet. Ik vond het heel erg lastig, maar uiteindelijk kwamen Jewel en ik de dag wel door. Bij lange na niet zo productief als wat ik wilde, maar ik liet het maar voor wat het was. Soms gaat het gewoon niet. Ik wisselde het proberen te schrijven af met gamen en hier in huis wat rommelen. Het was tenslotte ook gewoon een vrije dag.

Een klein quarantaine pakketje

Dinsdagavond besloot ik even naar de Plus te rijden om een leuk pakketje te maken voor iedereen bij papa en mama. Ik probeerde voor iedereen wel iets mee te nemen. Nu was dat best lastig, omdat sowieso al de helft geen geur of smaak meer had. Maar goed het ging om het gebaar! Daarna bracht ik het in een weg door naar Roermond. Ik zette het neer voor de deur, klopte alsof ik een piet was met een missie en nam afstand.

Papa deed open en riep daarna Olaf erbij. Natuurlijk snapte hij het niet helemaal, dus ik haalde een vrachtwagentje dat ik voor hem had gekocht eruit en reikte die aan. Met de boodschap ga maar lekker spelen ging ik weer gauw richting auto en naar huis. Het was heel gek, maar ik was ook blij dat ik papa en Olaf even van een afstandje had gezien. Dat deed goed en de reacties waren heel lief. Ze waren er heel blij mee!

Op het werk kwam ik ook verschillende uitdagingen tegen het regende twee dagen pijpen stelen. Een hele uitdaging waar niemand echt vrolijk van wordt. Het was regenpak aan, verstand op 0 en gaan! Ook vertrok ik wat later om zo minder contact met iedereen te hebben, maar aan het eind van de week was ik er wel weer op tijd bij.

Een fijne wandeling bij Venhof

Op donderdag na was ik gewoon thuis na het werk. Kenneth was donderdag vrij, want zijn rit was komen te vervallen en het leek me leuk om even naar Venhof te rijden en daar te gaan wandelen. Nu had Kenneth last van een snee in z’n voet, dus besloot ik gewoon alleen te gaan. Ook prima! Jewel en ik genoten van onze wandeling. Het is bijzonder hoe die telefoonlijn tussen ons werkt. Als ik maar een seintje heb dat ik het zelf niet helemaal vertrouw wordt ze heel waakzaam. Ze neemt echt de leiding over als ik onzeker word en dat is dan weer iets minder. Maar goed, doordat ik het aan haar zo goed merk kan ik mezelf wel heel snel herpakken.

Na onze wandeling reed ik nog even naar Rothenbach. Bij de supermarkt hebben ze een vak met Amerikaanse producten en daar wilden we wel weer wat van proberen. Jewel bleef even in de auto wachten en ik ging naar binnen. Ik scoorde een paar candybars, een bus pringles, een zakje Maltesers chocolademelk, 2 blikjes frisdrank en een fles Joppiesaus. Die fles viel wat duurder uit als gepland, maar goed, daarom loop ik er ook niet te vaak naar binnen.

Bestellingen plaatsen en ontvangen

qrf

Voor alle zekerheid hield ik ook nog afstand van opa en oma, dus kon ik net zo goed weer een keer onze weekboodschappen bestellen. Ik hield al sinds donderdagavond in de gaten wanneer er weer een plekje vrij zou komen en die kwam gelukkig rond 8 uur vrijdagmorgen vrij. Dus ik ging gauw aan de slag en wat ik zoals mee bestelde lees je in deze boodschappen shoplog.

Toen ik vrijdagmiddag terug kwam van het werk kwam net mijn pakketje binnen van Funkopops. Een tijdje geleden bestelde ik er 2 Coca Cola funkopops op pre-order en vrijdag kwamen ze eindelijk. Het was een mooi momentje na een pittige werkochtend. Op aanraden van Kenneth bestelde ik ’s middags een bluetooth headset voor tijdens het werk. Het gebeurt wel eens dat ik aan het bellen ben tijdens het bezorgen en dat werkt niet altijd even makkelijk. Met zo’n headset heb ik mijn handen vrij en kan ik toch bellen. Daarnaast luister ik ook altijd muziek en nu hoeft de hele buurt er niet meer van mee te genieten.

Het was zo’n dag van bestellingen plaatsen en ontvangen. Want ’s avonds laat bestelde ik ook nog popsockets voor mijn telefoon. Ik laat ze je zien, zodra ik ze binnen heb. Het zijn een soort greepjes die je op de achterkant van je telefoon plakt. Het was iets wat ik al langer op de planning had, maar steeds uitstelde en nu zijn ze onderweg!

Eindelijk weer op bezoek bij pap en mam

Zaterdag stond er wat leuks op de planning na het werk! Eerst kwamen de boodschappen en mijn headset binnen en daarna gingen we eindelijk weer eens op bezoek bij pap en mam. Die hadden we ook al ruim 2 weken niet meer gezien en pap was jarig geweest. Dat moest nog even gevierd worden natuurlijk. Voordat we gingen sprong ik eerst nog even onder de douche en toen bedacht ik me dat ik wel eens de curly girl method kon proberen. Een methode om je natuurlijke krul in je haren naar voren te brengen. Nu weet ik dat ik gezegend ben met een bos krullen en een flinke slag, maar meestal borstel ik die eruit. Nu verstevigde ik ze met een mousse en dat gaf een leuk resultaat.

Het was weer fijn om bij pap en mam op bezoek te kunnen. Jewel was ook dolblij ze weer te zien, maar kon niet begrijpen dat ze niet even bij Molly mocht gaan spelen. Volgens mij mist ze Molly en de rest net zoveel als ik. Maar goed nog een paar dagen. We kletsten bij, relaxten en we bestelden Grieks als avondeten, lekker! Kenneth bestelde nog sushi na, dus dat hadden we als toetje. Kenneth en mam gingen samen aan de wandel met Jewel en ik babbelde even met pap. 5 voor half 9 gingen we gauw richting auto en toen begon de natte sneeuw al te vallen. We waren op tijd thuis voor de avondklok en de sneeuw die bleef liggen.

Met blote voeten door de sneeuw

De laatste dag van de week werden we wakker in een dik pak sneeuw. Ik kleedde me gauw aan en ging met Jewel de sneeuw in. Ze was dolblij dat het gekke witte goedje weer de weg naar hier had gevonden. De hele dag was ze afwisselend binnen en buiten aan het spelen. Zo schattig! Ik had nog behoorlijk wat meel in huis, dus ik wilde gaan bakken. Dat werden uiteindelijk wafels met een twist. Ik had namelijk niet genoeg vanille suiker in huis en de witte basterdsuiker moest ik vervangen voor fijne kristalsuiker. Uiteindelijk smaakte het prima, maar het was niet zoals ik had gehoopt.

De rest van de dag zat ik te worstelen met de boodschappen shoplog die ik uiteindelijk ’s avonds wel in de vingers kreeg. Tussendoor amuseerde ik me met een was draaien, een rondje dansen, Jewel binnen en buiten laten en TikTok filmpjes kijken.

’s Avonds besloot ik nog, na de hele dag wikken en wegen, met blote voeten de sneeuw in te gaan. Klinkt misschien heel gek, maar ik kwam het ’s ochtends tegen op Instagram en ik vond het ontzettend knap. Het gaf me een “mij niet gezien” gevoel, vooral door mijn gevoel over blote voeten. Dat is totaal niet mijn ding. Maar toch bleef ik nieuwsgierig. En nadat er een druk gesprek had plaats gevonden op een groepschat via Instagram moest ik op de een of andere manier afschakelen. Dus ik besloot mijn sokken uit te doen en het gewoon te proberen. Een hele bijzondere ervaring waarbij je gelijk je brein even on hold zet. De focus ligt volledig op wat je voelt en je ademhaling, alsof je een kleine reset krijgt. Het hielp me, dus de missie was geslaagd en daarna ben ik fijn gaan opwarmen bij Kenneth.

En zo kwamen we op het eind van afgelopen week. Het was fijn om heel even een glimp van Olaf en papa te hebben gezien. Verder was het weer een bijzonder weekje en was het heel apart om hem af te sluiten met blote voeten in de sneeuw.. Heb jij dat al eens geprobeerd?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via Instagram, Facebook of Pinterest!

Volg:

5 Reacties

 1. opa en oma
  februari 8, 2021 / 3:48 pm

  een heel aparte week, Kelly. Je bent tevreden met een nieuwe week zonder quarantaine in de familie. Nu geen regen. zoals verleden week, wel kou en sneeuw. ’s Nachts gaat het echt streng vriezen. Het is nu echt winter.
  We hopen je binnenkort ook weer te zien, nu blijven we zoveel mogelijk binnen. Een dikke knuffel van opa en oma xxx

  • BijZus
   Auteur
   februari 8, 2021 / 4:07 pm

   Ik denk dat ik toch iets blijer was geweest met de regen, maar de sneeuw heeft ook wel weer wat. Nu maken we inderdaad ook weer eens een echte winter mee. Ik hoop het ook! Hou het warm en een dikke knuffel terug xxx

 2. februari 8, 2021 / 3:56 pm

  Ooh, wat een held ben je, met blote voeten in de sneeuw! Ik was echt heel dik ingepakt toen ik de sneeuw ging trotseren, haha. Fijn dat je je ouders weer even hebt kunnen zien, lijkt me echt niet fijn om ze twee weken te moeten missen. Ik zie mijn ouders zeker wel twee keer per week, dus voor mij zou dat ook echt een groot verschil zijn. Fijne week weer voor jou!

  • BijZus
   Auteur
   februari 8, 2021 / 4:05 pm

   Haha, ik verder ook hoor! Ik ben eigenlijk een enorme koukleum. Ja ik was echt enorm blij dat ik papa en mijn neefje nog even zag. Ik kom er normaal gesproken ook ongeveer 2 keer per week, soms meer, maar minimaal 1 keer haha. Dat denk ik ook, als je van 2 keer naar niet moet gaan is een harde dobber. Ook een hele fijne week gewenst!

 3. februari 10, 2021 / 9:44 am

  Blote voeten in de sneeuw? Brrrrr. Krijg het al koud bij het idee 😉
  Leuk foto overzichtje 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: