20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #50 een gratis Starbucks beker en heel goed nieuws

starbucks beker

De laatste weken van 2020 vliegen in volle vaart voorbij. Afgelopen week was weer goed gevuld. We scoorden een gratis Starbucks beker, Jewel was jarig, we zochten de kerstboom uit, ik speelde taxi en ik kreeg nog twee keer heel goed nieuws. Reden genoeg om gauw van start te gaan.

Een Starbucks beker voor €7,-

starbucks beker

Mijn vrije dag is vrijwel altijd goed gevuld! Zo ook vorige week. Ik moest nog naar de stad om mijn ring die ik had gekregen voor mijn verjaardag te ruilen. Jill, Mandy en Olaf gingen gezellig mee en zo werd het een middagje snuffelen in de stad. We slaagden alle 3 voor wat we nodig hadden. En Olaf kreeg nog een onwijs schattige muts, overigens niet die op de foto. Daar deden ze me denken aan Home Alone. Zo grappig!

Na een flinke tijd in de stad haalde ik bij de Jumbo mijn weekboodschappen met het idee gratis te hebben geparkeerd. We vonden 2 Starbucks mokken en Jill en ik waren op slag verliefd, links of rechtsom, die moesten mee. Uiteindelijk bij de kassa kwamen ze er niet meer wijs uit wat de actie was en mochten we ze zo meenemen. Zo blij mee! De eindstand bij de parkeerautomaat was €7,-. Het was namelijk 1 uur gratis parkeren. Nou ja, ik heb gewoon heel goedkoop een Starbucks beker gekocht. Omdenken!

Jewels 2e verjaardag

En toen begon de drukke werkweek! Het is de periode voor kerst en dat merk je in de post en pakjes. Daarbij is er nog een extra mailing met een pakketje en tel maar uit je winst. Pittig, maar goed, we kunnen niet meer als lopen en bezorgen. Dinsdag had ik alleen een dalwijk en omdat het in eerste instantie niet de bedoeling was elkaar iets uit te helpen kon ik daarna naar huis. En dat kwam goed uit, want het was Jewels verjaardag!

Mijn kleine grote meisje is 2 jaar geworden! Ik wilde er dan ook een extra leuke dag van maken. Het idee was om aan de andere kant van het dorp te gaan lopen en aansluitend even te stoppen bij de Welkoop voor een cadeautje. Zo gedacht, zo gedaan. Maar eenmaal aangekomen aan de andere kant van het dorp ging bij Jewel de staart tussen de benen. Ze was doodsbang door het lawaai van vrachtverkeer in de bossen. Dus dat werd omkeren en terug naar de auto. Ik reed richting de Welkoop voor haar cadeautjes en daarna zijn we maar richting de velden gegaan. Niet lang nadat we terug thuis waren stond Susan, het vrouwtje van Bearke, aan de deur met een heel lief pakketje. Jewel was helemaal in haar nopjes met al het speelgoed. En zo had ze uiteindelijk toch nog een hele leuke verjaardag.

Voor haar verjaardag schreef ik speciaal een blogpost op The Dog Pen. Inclusief een filmpje met een 335 fotoreeks van de dag na haar 1e verjaardag tot en met haar 2e verjaardag.

Een flinke werkdag en de kerstboom halen

Woensdag had ik een flinke werkdag. Met kunst en vliegwerk kreeg ik het voor elkaar om maar een keer terug te hoeven naar het depot, maar het zorgde er wel voor dat ik een dik uur langer onderweg was. In deze tijd van het jaar weet je gewoon dat het erbij hoort. Uiteindelijk kom je wel heel moe maar voldaan thuis.

Ik had toevallig contact met Mariska, de rijinstructrice van Jill en ik vroeg haar of ze toevallig deze kant uit kwamen. En dat was zo! Dus zat ik voor het raam te wachten tot ze voorbij kwamen. Kenneth was ook bijna thuis, daar wachtte ik even op en daarna ging ik aan de wandel met Jewel. Ondertussen belde ik oma nog of ze nog wat van de winkel kon gebruiken. Ze had een paar dingen, dus die nam ik met mijn eigen boodschappen na de wandeling mee en bracht ik even langs.

Terug thuis gingen Kenneth en ik samen naar de boer om, zoals ieder jaar, een nieuwe kerstboom uit te zoeken. Eindelijk! We slaagden voor een niet al te brede, maar wel vrij hoge boom. Top! En ’s avonds werd onze Hello Fresh doos gebracht. Heel leuk om weer eens te doen!

Samen lunchen met mijn collega’s

Toen ik donderdagochtend mijn leidinggevende binnen zag komen zag ik mijn kans schoon om eens te vragen naar het eventuele uitzicht op mijn contract. In februari loopt het af en aangezien ik er al maanden mee bezig ben zocht ik steeds meer naar een antwoord. Mailen doe je niet, tenminste dat deed ik een keer van de zomer en daarna dacht ik “Ik vraag het wel in december als hij dan op het depot is.”. Dus donderdag vond ik het juiste moment. Het antwoord schrok me alleen een beetje af.. Hij wist het nog niet en hij wilde ook geen belofte doen die hij niet waar kon maken. Niet meer dan logisch, maar voor mij wel nog een extra druk op de ketel die al goed gevuld is.

Maar goed, ik liet het los en ging aan de slag met mijn dalwijk. Na de wijk had ik beloofd terug te fietsen naar het depot om alles klaar te maken voor ons eerste gezamenlijke lunch momentje. Dat doen we ieder jaar in de aanloop naar kerst. Super gezellig! Eenmaal daar kwam er niet veel later ook een collega binnen vallen. Dat was fijn. Hij deed de koffie en ik de frituurpan. Na onze lunch met een broodje frikadel bood ik aan om nog even uit te helpen waar ze me konden gebruiken. Dus fietste ik met iemand mee om nog even twee straten uit te helpen. Ik kreeg zelfs nog even een extra cursus hoe ik een pakketje moest bezorgen. Weliswaar met een knipoog, maar het maakte de dag haha. En daarna vloog ik naar huis om met Jewel te lopen.

starbucks beker

’s Avonds zou ik namelijk naar Roermond te rijden om samen met mama mee te gaan naar opa. Een haasje repje vliegwerk, maar ik haalde het allemaal. En het was fijn om weer even bij opa te zijn! Hij doet het goed! Er is zelfs al uitzicht gekomen op een eventuele datum van ontslag en daar ben ik heel erg dankbaar voor. Hij werkt er ontzettend hard voor, dus ieder moment dat hij naar huis kan is hem meer dan gegund.

Mijn contract is verlengd!

Vrijdagochtend opende ik mijn mail en zag ik dat ik een mail had van het HR systeem van de post. Het betrof een update over de voortzetting van mijn contract. Heel spannend. Ik opende het en zag dat mijn contract opnieuw met een jaar werd verlengd. Er viel een baksteen van opluchting van mijn schouders. Wel met een klein tikkeltje teleurstelling, omdat het opnieuw geen vast contract was. Maar daar bleek later na een hele logische reden voor te zijn. In deze tijd mag je dankbaar zijn voor alles wat je krijgt, dus dat was ik sowieso en dan zien we volgend jaar of het vast wordt of dat ik dan uit moet kijken voor wat anders. Tot februari 2022 mag ik mij sowieso nog amuseren met bezorgen!

Mijn werkdag werd een lange loop. Er was genoeg te bezorgen en het gaf weer een hoop kunst en vliegwerk om de boel mee te nemen. Maar hey, het lukte! Uiteindelijk was ik bijna 1,5 uur langer onderweg, maar daarmee had ik wel alle post voor mijn wijk bezorgd. Heel fijn! Terug thuis besloot ik gelijk te gaan lopen met Jewel, zodat ik mezelf niet opnieuw hoefde op te pakken om te lopen. Als je eenmaal zit is opkomen geen doen. En daarna ging ik aan de slag met de kerstboom! Een leuke klus om de gezelligheid weer in huis te halen. En ik maakte er gelijk een Instagram reëel van.

Taxiservice Kelly

Zaterdag begon al op tijd! Om 8 uur haalde ik oma op om boodschappen te gaan doen bij de Jumbo. Een gezellig uitje om het nodige te halen. Dit keer haalde ik ook mijn eigen weekboodschappen, want Kenneth was nog thuis als we terug kwamen. Ideaal! Ik dropte onze boodschappen thuis af, bracht oma met haar boodschappen naar huis, dronk nog een glaasje limonade en daarna ging ik met hun auto weer naar ons. Ik heb even twee auto’s in beheer. Een voor als ik met Jewel op pad ga en een voor als ik met oma op pad ga. Erg leuk! Terug thuis stapte ik op mijn fiets en reed ik naar het depot.

Na het werk was Mandy al bij ons. Ze had een vrije dag en wilde graag wat van haar spullen die we boven hebben opgeslagen opruimen. Helemaal prima! We lunchten samen, lieten Jewel even uit en daarna haalden we oma op om naar opa te gaan. Ik bracht ze weg en reed vervolgens naar papa en mama. Even bijkletsen en wachten tot ze bij opa weer naar huis wilden. Anderhalf uur later pikte ik ze weer op. Opa stond te zwaaien vanuit het raam, dus stapte ik ook snel uit om te zwaaien. Toen ik weg wilde rijden stuiterde de auto een beetje en wat baalde ik daarvan haha. Ziet opa me rijden in zijn auto gaat het weer even mis.

starbucks beker

Ik bracht Mandy weer naar papa en mama, we dronken er nog wat en toen bracht ik oma weer naar huis. Daar nog een glaasje limonade en toen ging ik ook weer naar huis. Net een taxiservice, zo leuk en fijn om te doen! ’s Avonds voelde ik me niet zo lekker, geen corona symptomen, gewoon een beetje oververmoeid. Niet gek na zo’n werkweek. Dus ik ging op tijd naar bed en sliep goed uit! Dat deed wonderen.

Een huishoudelijke zondag met gezelligheid

starbucks beker

En toen was het alweer zondag! In de ochtend maakten Kenneth en ik samen de boel weer schoon en ruimden we alles op. Dat was hoognodig. Rond de middag kwamen pap en mam even langs voor een kopje koffie en ze brachten tompoucen mee! Heerlijk. Na de koffie gingen pap en Kenneth naar boven om te darten en ik kletste nog bij met mam. Rond half 5 gingen ze weer naar huis.

Een uurtje later kwamen Kevin en Jill. We hadden afgesproken om samen sushi te eten. Gezellig! Daarna werkten Jill en ik nog even aan ons foodblog project en hielp ze me met overzichtelijk te krijgen wat ik allemaal nog moest halen aan cadeautjes. Voor het wisten was het kwart over 10. Kevin en Jill gingen naar huis, want zij moesten ook weer vroeg op. En Kenneth en ik gingen naar bed, want Kenneth moest ook vroeg op. Ik kon de slaap niet vatten tot een uurtje of 12, maar goed, dat heb ik vanmorgen ingehaald.

En nu beginnen we aan een nieuwe week! Een hele spannende week kan ik je vertellen. Ik heb en houd vertrouwen dat alles goed komt. Zo, ik ga met Jewel de regen in en daarna een welverdiende warme chocolademelk in mijn Starbucks beker. Ik wens je een fijne week toe!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    december 15, 2020 / 5:05 pm

    mooi beschreven Kelly, jij bent ook echt een bezige bij. Een week vol variatie, maar ook hard werken en helpen waar je het nodig vindt, prachtig hoor! Op het moment ligt door de lockdown veel stil, maar voor de Kerst is het top druk bij de Post. Je bent geweldig, een fijne avond en liefs van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: