2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #51 drukke week met spanning en gezelligheid

gezelligheid

Het is alweer maandagavond. De dagen vliegen op het moment aan mij voorbij. Druk met werk en allerlei zaken op de achtergrond. Dankbaar dat ik kan doen wat ik doe, maar daardoor staat de theepot op een warmhoudplaatje. Afgelopen week was er een van spanning en gezelligheid, lees je mee?

Chaos in het centrum

gezelligheid

Toen maandag het nieuws bekend werd dat de essentiële winkels gingen sluiten moest ik even slikken. Na een ochtend schrijven aan mijn dagboek stond er namelijk al een tijdje een tripje naar Echt gepland. Jill en ik hadden spullen nodig voor Kerst en dat konden we daar bij verschillende winkels goed combineren. We spraken de week ervoor af dat we maandag zouden gaan, want dan was ik voor de laatste keer vrij dit jaar. Net als een heel aantal anderen gingen we richting het centrum en al snel kwamen we tot de conclusie dat het spullen pakken was en weer gaan. Een lange rij bij de chocolaterie, een stoplicht bij de Bruna, het was even een kunst om alles zo veilig mogelijk binnen te halen. Met ongeveer anderhalf uur waren we Echt weer uit en reden we richting de oliebollen drive-in voor een welverdiend “tussendoortje”. We kozen allebei voor een portie speciale churros en dat was heerlijk. Het was meer dan genoeg, dus we kregen het niet op, maar we hebben gesmuld! Vervolgens reden we nog naar een aantal winkels in Roermond en toen dropte ik Jill gauw thuis.

gezelligheid

Een drukke week met spanning en gezelligheid

Dinsdag begon een hele pittige werkweek. Het waren lange dagen door verschillende soorten weer. Elke dag was ik ergens tussen 2 en 3 klaar. Maar we hebben er met z’n allen wat van gemaakt en dat is veel waard. Na het werk had ik verschillende dagen toch nog wat gepland.

Mama’s verjaardag, pittige operatie en update over opa

Zo ging ik dinsdagavond naar papa en mama voor mama’s 52e verjaardag! Nu is ze de helft van haar leven mama, een geinig feitje waar ik pas geleden achter kwam. Woensdag was een hele spannende dag. Een dierbare kreeg een pittige operatie, maar die verliep gelukkig goed. Donderdagavond reed ik met oma naar opa. Hij was nog niet klaar met eten en zat in het restaurant van het zorghotel. We konden hem zo zien zitten en dat was prachtig om te zien. Je wilt niet weten hoe dankbaar ik ben om hoe hij uit die zware beroerte is gekomen. Zijn doorzettingsvermogen is ongelooflijk en dat heeft gemaakt dat hij deze week naar huis gaat. De dag voor kerst en dat is het beste kerstcadeau dat we konden krijgen.

gezelligheid

Kijken naar een prachtig kerstdorp

Vrijdagavond ging ik op bezoek bij lieve collega’s. Ze hadden me uitgenodigd om eens te komen kijken naar hun kerstdorp. Het was in een woord adembenemend! Zo gaaf! De lichtjes, de gezelligheid die het uitstraalt en de verhalen achter bijvoorbeeld poppetjes in het dorp. Ik vond het briljant. Verder hebben we heel gezellig gekletst en vloog de tijd voorbij! Het was zo’n avond waar je met energie van terug komt. Heel mooi!

Op bezoek in Roermond

Na 4 dagen ploeteren was het zaterdag al vroeg weekend en daar was ik ook enorm aan toe. ’s Middags wilde ik even bij pap en mam gaan buurten, dus reden we naar Roermond. We kwamen langs de KFC en dat hielp me aan de kerst milkshake die ik nog wilde proberen herinneren. Dus maakte we even een draai door de drive en haalden we nog oliebollen bij de kraam verderop. Bij aankomst waren pap en mam er nog niet, dus wandelden we 3 deuren verder naar binnen bij mama. Zo konden Molly en Jewel ook even gezellig samen spelen! Dat scheelt ook een hoop gepiep bij pap en mam. Jewel is er namelijk eentje die bij allebei even wilt gaan buurten als ze er is. Ze weet precies bij welke deuren ze moet zijn! Toen pap en mam terug waren liepen we daar natuurlijk binnen en kletsten we met hun even bij. ’s Avonds waren we lekker thuis en dat had ik willen gebruiken om te werken aan Bij Zus. Uiteindelijk kwam er niks uit mijn vingers, maar het was fijn om even een rustige avond te hebben.

Een goed gevulde zondag

De auto vol geladen

gezelligheid

Zeker omdat zondags de wekker heel op tijd ging voor een zondag. Ik had namelijk afgesproken oma rond 8 uur op te halen om samen boodschappen te gaan doen bij de Jumbo. Het was heerlijk rustig in de winkel! We hadden allebei als doel de weekboodschappen en groot deel van de kerstboodschappen te doen. Een hele klus waar we denk ik wel een uurtje mee zoet zijn geweest. En toen kwam het.. 2 volle karren in een Kia Picanto laden.. Het lukte! De auto zat propvol en oma en ik hadden de grootste lol aan hoe we dit voor elkaar hadden gekregen. Van die momenten die je niet zo snel zal vergeten, geweldig! Na de boel uitgeladen te hebben in de gang dronken we wat, kletsten we even en toen vervolgde ik mijn weg naar huis. Daar de boodschappen uitladen en vervolgens met Jewel wandelen.

gezelligheid

Even tot rust komen

De wandeling met Jewel was heerlijk. Even uitwaaien langs de maas en een frisse neus op doen. Muziekje op en stralen als een gouden smurf. Ik had een bepaald rondje in mijn hoofd, maar ik zag op het pad waar ik in wilde pony’s met kleine kinderen. Voor de rust van Jewel en de pony besloot ik een pad later in te gaan, maar daardoor werd de wandeling wel even een stukje langer. Maar goed, het was fijn om even ontspannen buiten te zijn. En na zo’n wandeling heb je natuurlijk wat lekkers als lunch verdient! Ik maakte wentelteefjes uit de oven en ondertussen deed ik de afwas. Dan was dat ook weer gedaan.

Kerst meringues met Jill

Na de lunch en wat gerommel ging ik rond half 2 richting oma. Oma ging namelijk met mama naar opa en ik zou Jill gaan halen. Dus om een ritje te besparen bracht ik oma naar mama en nam ik Jill mee terug. Prima combinatie!

gezelligheid

Jill en ik hadden afgesproken kerstachtige meringues te maken. Super leuk en een tikkeltje spannend, want je moet natuurlijk wel dat eiwit goed krijgen. Het lukte eigenlijk vrij aardig, maar tijdens het kleuren van het eiwit begon het toch weer in te zakken. We maakten vlug de figuurtjes die we wilden maken en daarna ging het geheel de oven in. Ondertussen was Kevin ook al binnengedruppeld, omdat hij Jill weer mee zou nemen. We hadden nog geen plannen voor het avondeten en de meringues waren rond etenstijd klaar. We besloten met z’n vieren broodjes kebab met frietjes te maken, toevallig precies hetzelfde als een jaar geleden. En zo was de zondag ook binnen no time weer voorbij.

Een van de drukste weken van het jaar is weer om. Het was al met al een goede week. Een week van zorgen maken, fijne gesprekken, gezelligheid en een zoet einde. Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. december 22, 2020 / 1:26 pm

  Wat een fijne, maar drukke week! Super fijn dat je opa weer naar huis mag, dat is inderdaad het beste kerstcadeau . <3

  Liefs
  x

 2. oma
  december 23, 2020 / 2:33 pm

  mooi geschreven Kelly, zo heb je toch al een bewogen jaar achter de rug, ik wens je een tevreden en een mooie afsluiting van 2020, dan denken we maar even niet aan Corona. Wij hadden ook een week met een happy end, wetend dat opa voor Kerst thuis kon zijn. Zo is het vandaag ook gegaan. Alles komt goed, we moeten ons niet te druk maken. Liefs oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: