2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #52 de kerstdagen van Bij Zus

kerstdagen

Het is alweer een week geleden dat jullie wat van mij hoorde! Het was niet de bedoeling, maar ik had de puf niet om te schrijven. Mijn hoofd maakte overuren en mijn vingers weigerde. Maar ik heb niet stil gestaan! Ik heb gewerkt, opa kwam thuis en natuurlijk de kerstdagen.

Een hele drukke werkweek

kerstdagen
Klaar voor een van de twee extra werkdagen!

De weken rondom de kerstdagen en oud op nieuw zijn altijd een drukke bedoeling bij de post. Wat je op het nieuws al kon zien, was dat de pakketbezorging overliep, maar ook qua post was het druk. Het waren in verhouding langere dagen, maar het is ons gelukt. En we begonnen de week goed. Maandag moesten we namelijk ook werken en hadden we daarna een gezamenlijke lunch. Samen vers gemaakte goulashsoep eten met stokbroodjes en een wafel. Gezellig en erg lekker.

kerstdagen
De kerstboom op het plein in het centrum.

Opa is weer thuis!

pap/opa welkom thuis!

Woensdagochtend was het eindelijk zover. Opa kwam naar huis! Rond 9 uur fietste ik richting het huis van opa en oma en plakte ik een zelf gebrouwen ‘welkom thuis!’ poster op de deur. Als we niet met z’n allen hem een welkom thuis kunnen geven, dan doen we het maar zo.

kerstdagen

’s Middags had ik het druk met het opnemen van een klein stukje film voor op Instagram. We wilden met de Instagram cursus groep een kerstboodschap delen en daarvoor stuurden we allemaal een klein filmpje met een aantal woorden in. Heel leuk om te doen! En het inspireerde me om ook Jewel weer even voor de camera te zetten. Het was kunst en vliegwerk, maar ik vond het eindresultaat uiteindelijk erg geslaagd! Toen ik net klaar was kwamen papa en mama langs om opa’s auto terug te brengen. Die hadden ze ’s ochtends even meegenomen voor in het geval papa een auto nodig had. Mama en oma waren namelijk met die van hun opa gaan halen.

’s Avonds kreeg ik een appje dat er plek vrij was voor de deur. Ik stond op dat moment in de supermarkt, dus ik haalde gauw alle spullen, bracht die thuis en vervolgens wisselde ik van auto en bracht ik de auto van opa naar huis. Opa kwam kijken door het raampje van de deur en dat gaf kippenvel. Vooral door blijdschap en trots, omdat hij van zover komt en nu weer fijn thuis is. Ik dronk er nog een kopje thee, kletste met opa en oma en rond half 9 ging ik weer naar huis. Opa en oma naar bed en ik aan de afwas!

Even afschakelen met Animal Crossing

Kerstavond

kerstdagen
Wat is dit voor een boom?

Nadat ik donderdag thuis kwam was het tijd om even af te schakelen en vervolgens het avondeten klaar te maken. We hadden afgesproken met Jill en Kevin te gaan gourmetten. Super gezellig! Dus toen ze rond 6 uur binnen kwamen gingen we gelijk aan tafel. En daar hebben we gezeten tot een uurtje of 9. Na de afwas deden we toch iets van cadeautjes, dat was in eerste instantie niet de afspraak, maar het kwam wel zo uit. Ik kreeg van Jill en Kevin een pot Rousseau chocolade truffels (Zo lekker!) en van Kenneth een €15,- tegoedbon van Nintendo en die besteedde ik gelijk aan Mario Party. Dus je kunt wel raden welk spel we hebben gespeeld nadat we het luchtbed hadden klaar gemaakt en onze matrassen naar beneden hadden gesleept.

De kerstdagen

Eerste kerstdag

Eerste kerstdag begon al redelijk op tijd. Rond 8 uur sprong de lamp aan van Jaapie zijn terrarium en werd ik ook wakker. Jewel maakte op haar beurt Kenneth wakker en kon daarna bijna niet wachten om Jill en Kevin wakker te maken. Ze ging op de bank liggen en precies met haar hoofd boven Jill hangen. Ze trok een ondeugende snoet, maar hield zich in. Dat ze even later, na een knuffelsessie met Kenneth, haar voorpoten tegen Jill duwde om zich uit te rekken laten we maar voor wat het is. 3 maal raden wie er nu ook wakker was.

kerstdagen
Een goed begin van de kerstdagen

Ik maakte een gezellig kerstontbijt waar ik me vanaf zondag al op had verheugd. Een broodplank met kerststol, afbak pistoletjes, afbakcroissantjes en worstenbroodjes. Voor de gelegenheid had ik ook speciale winter witte xxl hagelslag gekocht bij de Jumbo. Echt een aanrader voor de zoetekauw als ik!

Na het ontbijt was het weer tijd voor de afwas en daarna maakte ik me klaar voor de dag. De jurk die ik eigenlijk naar een bruiloft aan zou doen werd nu mijn feestjurk. Had ik hem tenminste niet voor niks gekocht! Vervolgens deed ik bij Jill de make-up. Dat ging van een smoking panda naar een bruine smokey achtige look die wel goed ermee door kon. Ik had er lol aan!

’s Middags reden we naar Roermond om bij papa en mama ‘Vrolijk kerstfeest’ te wensen. Met 2 auto’s, want Jewel ging ook mee en die moest op de achterbank. Dus dat werden 2 opgemaakte vrouwen in een kleine groene auto. Het idee zelf vond ik om de een of andere reden hilarisch. Maar goed, het was er gezellig! We kletsten bij, aten vlaai en ik knuffelde een eind weg met Olaf. Daar had ik even geen tijd meer voor gehad, dus ik genoot dubbel en dwars.

Even bijtanken..

Rond 5 uur besloten we weer richting huis te gaan. Dit jaar hadden we afgesproken even de rust te bewaren en alleen koffie/thee en vlaai te doen. Geen uitgebreid diner of iets dergelijks. Jill en Kevin aten bij ons mee. We maakten met z’n drieën duvelkesvleis! Vervolgens deden we nog een potje Mario Party en toen was het voor hun tijd om naar huis te gaan.

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag had ik ’s ochtends met papa en mama afgesproken dat ze me ophaalden om mee te gaan naar opa en oma. Het was er gezellig! Een mix van kletsen, luisteren en dankbaar zijn dat we het toch nog zo konden vieren. Een hele fijne ochtend!

kerstdagen
Welke boom is dit?

’s Middags gingen Kenneth, Jewel en ik naar pap en mam. We kletsten bij, want dat was hoognodig! Morgen vertel ik je waarom. En daarna brachten Kenneth en pap wat naar ons huis. Toen ze terug waren was het tijd voor cadeautjes! Jewel had in de tussentijd dat ze weg waren al de boel onderzocht. Met name de boom! Ik werd goed verwend met een blender (die wilde ik heel graag), Kneipp douchegels, ANWB sokken (speciale wandelsokken die ik draag tijdens het werken), chocolade en een leuk donkerpaars nagellakje. Na de cadeautjes was het tijd om te koken en eten. Ons kerstdiner bestond uit rollade, roerbakgroente en frietjes. Met vienetta toe!

Nadat ik mam had geholpen met de afwas liepen Kenneth en ik even een rondje met Jewel. Dat ging weliswaar niet zonder een pitstop bij papa en mama. En daarna hebben we nog een tijdje gerelaxt bij pap en mam.

Molly’s verjaardag

Molly? Doe je ook delen?

Zondag was Molly’s verjaardag! Ons grote witte konijn, of ja eigenlijk Zwitserse witte herder, maar ze is net een konijn, werd 1. Dat kon ik niet zomaar voorbij laten gaan. ’s Ochtends haalde ik even de weekboodschappen en maakte ik een pitstop bij opa en oma om brood te brengen. En ’s middags reed ik met haar beste vriendinnetje Jewel en een doos Bonzo naar Roermond. Ze was er heel blij mee. Voor de rest was het een heel apart dagje, maar goed, ook die mogen er tussen zitten.

En zo is de een na laatste week van 2020 ook weer voorbij. 2021 staat voor de deur en ik ben benieuwd wat het gaat brengen. Morgen blik ik met jullie terug op dit bizarre jaar en dan kijken we 1 januari vooruit! Hoe waren jouw kerstdagen?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    december 31, 2020 / 1:11 pm

    Fijn, dat je even rust nam met het schrijven, in deze hectische weken. Toch weet je, tussen de bedrijven door, te genieten van mooie en belangrijke momenten. Wij hopen met je op een gezond en gelukkig nieuwjaar. Voor nu “een gezellige jaarwisseling” en tot gauw, knuffel van opa en oma, wij zijn trots op je!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: