2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #53 leren darten en oud op nieuw

darten

Het is tijd voor het laatste dagboek van 2020 en het begin van 2021! De week stond in het teken van balans tussen werk en rust. We vierden in het klein oud op nieuw, ik leerde darten en we bakten voor het eerst oliebollen. Lees je mee?

Voor het eerst oliebollen bakken

Maandag stond in het teken van werk. Ik had een piekwijk en had toch ruim 2 uur nodig om de boel bezorgd te krijgen. Maar goed, uiteindelijk kwam ik wel weer met een tevreden gevoel thuis. ’s Middags deed ik het rustig aan en wachtte ik af op wanneer Jill en Kevin zouden komen. We hadden afgesproken oliebollen te gaan bakken en ze zouden mee eten. Rond kwart voor 6 waren ze hier, het oliebollenbeslag stond te rijzen en ondertussen aten wij visstick taco’s.

Na het eten gingen de heren aan de slag met de afwas en wij met het bakken van de oliebollen. Ik bakte ze in het verkeerde soort vet en het ging niet helemaal zoals we voor ogen hadden. Maar uiteindelijk wisten we er toch een aantal te bakken. We waren zelf alleen niet zo tevreden over het resultaat, ze smaakten niet zo heel lekker en sommige waren ook net wel/niet gaar. Ach ja, het was wel leuk om te doen, dus over een 360 dagen doen we het gewoon nog een keer. Na het bakken speelden we nog een potje Mario Party en toen gingen ze weer naar huis.

Na het werk dinsdag deed ik even bewust rustig aan. Een warme douche en daarna in mijn kloffie achter de computer. Waar overigens ook niks van terecht kwam, maar dat mag er ook wel eens zijn.

Aan de slag in de kelder en buurten in Roermond

Woensdag had Kenneth gepland om beneden in de kelder te gaan breken. Voor 2021 staat het renoveren van de kelder op de planning en daarvoor moet de stuc en verf afgekapt en geschuurd worden. Hij ging daarmee aan de slag, terwijl ik een gezellig kerstontbijt had en daarna een piekwijk om te bezorgen. Terug thuis mocht ik met mondkapje op even beneden gaan kijken wat hij al had gedaan. Ik heb astma en dat werkt met de fijnstof en schimmel niet echt ideaal samen. Na een vlugge blik op het harde werk was ik ook weer gevlogen. Door een te grote hoeveelheid chocolade en een bloeiende kerstboom had ik al een allergische reactie en dat maakte de stof er niet beter op.

De boodschappen voor oudejaarsavond.. Beter wat teveel dan te weinig.

We brachten de beitel terug naar het verhuurbedrijf en daarna gingen we nog even buurten in Roermond. Pap en mam waren er nog niet, dus liepen we even bij mama binnen. Na even gekletst te hebben, geholpen met boodschappen uitladen en geknuffeld met Olaf wilden we even naar pap en mam gaan. Olaf wilde graag mee met tante Kelly, nou ja prima, dus de kleine man wandelde met ons mee naar pap en mam. Hij was heel even verlegen en daarna lekker vrij. Zo mooi! Een uurtje later brachten we hem weer terug en gingen we weer richting huis. Ik ging aan de slag met het dagboek en ’s avonds haalde ik de boodschappen voor oud op nieuw.

Leren darten op oudejaarsdag

Oudejaarsdag was bij de post ook gewoon een werkdag. Gelukkig viel het eigenlijk wel mee en was ik redelijk op tijd thuis. Kenneth had al heel lief de boel gepoetst en dat gaf mij de ruimte om mijn terugblik op 2020 te schrijven. Een hele klus, maar het was fijn om nu open en eerlijk te zijn over de rollercoaster die wij hebben moeten doorlopen. Toen dat klaar was liep ik met Jewel weer een rondje en daarna maakte ik me klaar voor de avond.

darten
Wel zorgen dat ik op juiste bord doe darten haha. Wie herkent de muurschildering nog?

Ondertussen gooide Kenneth weer eens een pijltje in het dartbord en toen vroeg hij me of ik het niet leuk vond om ook eens te doen. Nu had ik voor de gekke jen wel vaker een pijltje in het bord gegooid. Of eigenlijk meer in de muur. Maar het leek me wel leuk om het samen te doen, een gezamenlijke hobby anders dan gamen. Vroeger ging ik regelmatig mee op de wagen, ieder vrij moment dat ik had en hij moest werken was ik mee. Maar met onze Jewel en mijn werk gaat dat natuurlijk niet. Dus dit leek me wel heel leuk om samen te doen. En zo stond ik toen ik klaar was te oefenen en hoe meer ik het deed hoe leuker ik het begon te vinden. Het resulteerde in een nieuwe hobby!

darten
Molly wilde waarschijnlijk net zo zijn als Jewel

’s Avonds vierden we bij ons thuis met een gedeelte van ons vaste groepje mensen oud op nieuw. We hadden de Switch aangezet en rond half 12 ging de televisie aan. Ondertussen hadden Molly en Jewel het druk met spelen en had Molly het zand gevonden in de tuin. Geweldig, mevrouw ging van wit naar zwart. Mambo deed rustig aan binnen. Toch een prestatie dat ze ook deze jaarwisseling er nog bij was. Ze wordt oud, maar iedere keer weet ze ons te verbazen en daar ben ik heel blij om. Toen de klok 12 uur sloeg werd er hier genoeg afgestoken. Niet door ons, maar wel in de buurt. Molly raakte in paniek en zocht haar rust in de bench, Jewel stond te knoteren op de overbuurhond die wel buiten was. Ik heb niet zoveel vuurwerk gezien, omdat ik Jewel stond te sussen, maar het was een gezellige jaarwisseling.

De reden dat Molly was verkleurd, hilarisch!

Gelukkig nieuwjaar via Facetime

Jill en Kevin bleven slapen, dus haalden we de matrassen na 2 uur nog naar beneden. Rond kwart voor 3 was het bedtijd en viel ik zo in slaap. Na een niet al te beste nacht ging ik aan de wandel met Jewel en maakten Jill en ik daarna ontbijt. Ik had het idee om mama te facetimen, zodat we opa en oma ook een fijne jaarwisseling konden wensen. Dus zo gezegd, zo gedaan. De 3 zusjes (en kleine man) belden koos make-uploos, dat was namelijk de deal, anders duurden de organisatie te lang, mama en daarmee ook opa en oma. Een hele leuke actie om te doen.

Wij gingen ’s middags nog naar pap en mam, dus zwaaiden we Jill en Kevin rond half 3 uit en reden wij niet veel later ook thuis weg. Even gelukkig nieuwjaar wensen, bijkletsen en darten kijken onder het genot van overgebleven lekkers. ’s Avonds waren we weer thuis, zat ik weer achter de computer op jacht naar plaatjes en quotes voor mijn vision board. Ook keek ik met een scheef oog op de tv de rest van de dartwedstrijden.

darten
Zzzz

Een gevarieerde zaterdag

Zaterdag was het weer tijd om te werken. Ik had een dal wijk, maar daar was door de hoeveelheid pakjes en post niet heel veel van te merken. Maar goed, uiteindelijk kwam het weekend! Ik haalde een paar boodschappen voor opa en oma, gaf die af en daarna reed ik door naar huis. Kenneth had een lunch gemaakt.. Wentelteefjes van overgebleven oliebollen en nonnevot. Heel erg lekker. Ondertussen appte Jill mij of ik even langs wilden komen in het nieuwe huis. Natuurlijk! Dus ik reed even naar de andere kant van het dorp om de boel te bekijken. Eenmaal terug waren pap en mam op visite, dus kon ik even met mam bijkletsen. En ’s avonds deed ik het weer rustig aan. Kenneth wilde nog even gaan darten en toen dacht ik, waarom niet, ik wil wel weer een match spelen.

Weer oefenen met darten

En toen was het alweer zondag! Ik haalde mijn weekboodschappen, wat me even een shock gaf. Bijna €100,- lichter, maar goed, nu had ik wel weer wat voorraad en al het eten voor de rest van de week. Dus dat is top. ’s Middags wilde ik schrijven, omdat Bij Zus 3 jaar als bedrijf ingeschreven staat. Maar het lukte niet. In plaats van naar een leeg veld te staren besloot ik de dartpijlen erbij te pakken en te gaan oefenen. Kenneth heeft een speciale app, hiermee kun je potjes gooien en oefenen. Ik ging voor een rondje oefenen en toen Kenneth in de gaten kreeg dat ik boven stond te gooien kwam hij ook. We speelden weer een match en die verloor ik. Maar goed, het is wel leuk om te doen.

Even puzzelen met de plaatjes voor mijn vision board

’s Avonds maakte ik mijn vision board en voor ik het wist was het alweer bijna half 11. Tijd om te slapen, want deze week is Kenneth weer begonnen met werken en gaan we weer terug naar het normale.

De beste wensen voor 2021! Dat het een mooi jaar mag worden in goede gezondheid en dat je weer veel mooie dromen en doelen waar kan maken. Is er bij jou veel vuurwerk afgestoken? En kan jij darten?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    januari 4, 2021 / 6:21 pm

    “Bij Zus” al drie jaar. Dat wil ook zeggen dat je die tijd aan elkaar geschreven heb, doorzettingsvermogen, super!
    Zo blijven we op de hoogte van jouw “doen en laten”, je bent vooral een eerlijke schrijfster”. Voor jou en Kenneth ook een gezond en gelukkig nieuwjaar. Wij blijven je volgen! groetjes van opa en oma………xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: