2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #6 eerste keer post bezorgen in de sneeuw

sneeuw

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat er sneeuw lag! Bij de post hadden ze even het idee dat Limburg ontzien was, maar dat klopte echt niet. Mijn eerste keer bezorgen in de sneeuw was een feit. Hoe mijn werkweek en vrije middagen waren deel ik graag!

Genieten van alle sneeuw en mooie plaatjes

De week begon natuurlijk in winter wonderland. Mijn auto was ingesneeuwd en ik zag het niet zitten om door het winterse weer met de auto te gaan. Dus het werd weer een dagje thuis, maar wel goed besteed! ’s Ochtends was ik druk met het schrijven van mijn dagboek. Ik dacht dat het qua woorden wel mee zou vallen, maar zelfs al heb ik amper wat gedaan heb ik nog veel te schrijven.

’s Middags ging ik met Jewel het winterse landschap verkennen. De bossen in en via een wandelpad richting de Maas. Het was prachtig! Zelfs toen ik met een voet door het ijs zakte en in een modderpoel belandde. Er zijn ergere dingen! Het aanzicht waar ik bij uit kwam was adembenemend mooi. Kessel heeft van onze kant gezien sowieso iets magisch over zich heen.

sneeuw

Na de wandeling ging ik thuis weer aan de slag met Bij Zus. Ik maakte een nieuwe profielfoto voor Instagram en een nieuwe banner voor op het Youtube kanaal van Bij Zus. Die naar mijn mening echt heel leuk is geworden! En toen was het weekend alweer voorbij!

Voor het eerst werken in de sneeuw

Mijn werkweek begon dinsdag met een lichte angst en een grote hoeveelheid buikpijn. Het winterse weer, waar ik vanaf het begin bij de post angstig voor was, lag nu echt op de stoep en het wegdek. Maar goed al wandelend kwam ik al vroeg op het depot aan om samen het plan van aanpak te bespreken. Gelukkig hadden ze hogerop ook al ingezien dat we met dit weer niet alles voor elkaar konden krijgen. En zo ontstond een werkverdeling waarbij we om en om met elkaar mee gingen. Dinsdag en donderdag liep ik mee aan de andere kant van het dorp en woensdag en vrijdag nam iemand een halve wijk van mij over. Gewapend met snowsteps onder de schoenen gingen we aan de slag. Eigenlijk viel het me na de eerste dag nog wel mee, ik had zelfs even een momentje dat ik dit minder erg vond als een hittegolf.

Tot ik de dagen erna meer en meer last kreeg van mijn onderrug. Dat heb je niet tijdens een hittegolf. Het voorzichtig en ongelijk lopen had toch wel een enorm effect op mijn onderrug en uiteindelijk ook de binnenkant van mijn knieën. Het werd een hele uitdagende week, maar doordat we het samen deden kwamen we er wel doorheen. Lachen, knoteren, ventileren en gewoon doorgaan waren de sleutels tot succes. En dan te bedenken dat we in een nieuwsbericht op de app lazen dat er in Limburg geen sneeuw lag.. Uhm, volgens mij ging er even iets mis!

Zaterdag moest dan toch alles worden bezorgd. Het werd een lange tour met heel veel lopen en gewissel. In eerste instantie zou ik gaan helpen aan de ene kant van het dorp en dan vervolgens mijn eigen route nog doen. Maar een collega kreeg zijn zelfbedachte planning niet bol gewerkt, dus bood ik aan te ruilen. Hij mijn route vlak bij zijn huis en ik de piek aan de kant van het dorp waar ik toch al was. Een ander collegaatje kwam mij uit helpen en zo waren we toch nog redelijk op tijd klaar. Een dik uur later dan gepland, maar dat vond ik al met al nog meevallen. En.. ik ben afgelopen week niet gevallen! Daar ben ik zo blij om!

Even buurten bij Jill en Kevin

sneeuw

Voor mijn gevoel deed ik nog amper wat na het werk, maar het tegendeel is gebleken. Op vrijdag na heb ik na het werk toch nog elke dag iets gedaan. Zo ging ik dinsdag nog een keer wandelend met Jewel naar Jill en Kevin. Jill was toevallig een middag daar, dus dat was reden genoeg om even te lopen. Ik had ze natuurlijk al een hele tijd niet meer gezien, dus Jewel en ik waren dol blij ze eindelijk weer te zien! Terug thuis van ons uitje was Jewel gesloopt van het rennen in hun tuin. Ik ging voor het huis nog even een breder pad maken, omdat ik had gemerkt dat dit voor mijn collega’s en mijzelf toch veel fijner was tijdens het bezorgen. Onze buurvrouw had al heel lief een pad gemaakt, dus ik hoefde niet veel, maar het was toch een pittig klusje.

Jewels jaarlijkse controle

Jewel is inmiddels 2 jaar bij ons, dus het was ook weer tijd voor haar jaarlijkse vaccinatie. Woensdag was ze aan de beurt! Ik had er al de hele dag buikpijn om, omdat ik weet dat zij ontzettend onzeker is en zich daar ook zo naar gedraagt. Gelukkig was Kenneth op tijd thuis en kon hij met ons mee.

Doordat Jewel al snel begon te mopperen op de dierenarts mochten we beide mee de behandelkamer in. Jewel ging tussen ons in zitten, tegen de muur en begon luidkeels te grommen. De dierenarts maakte zich klein, maar ook dat had geen zin. Dus ging het muilkorfje weer om en begeleidde Kenneth haar de tafel op. Met een hoop gemopper liet ze zich controleren en werd de neusspray en prik weer gezet. Ze doet het prima, alleen moeten we haar gewicht een beetje in de gaten houden. Dus dat doen we met een knipoog, want ik voel nog haar ribben en dat is voor mij een goed teken.

Terug thuis maakte Kenneth mijn auto sneeuw vrij en ik keek toe. Er kwam gelukkig weer een groen gebakje onder de witte dons vandaan en het belangrijkste: hij startte! Daar was ik blij om! Kenneth maakte ook het dak schoon en daar kwam dus bovenstaande ijsplaat vandaan. Dat moest ik toch even vastleggen!

Met Jill naar de bakwinkel

Kenneth maakte mijn auto niet zomaar schoon. Ik had met Jill afgesproken dat als ik het zou redden we donderdag naar de Bakwinkel in Maasbracht gingen. Uiteindelijk bleek ik sneller klaar dan ik dacht, dus na een flinke wandeling met Jewel ging ik naar Roermond. Eindelijk mijn familie weer zien! Wat was ik daar blij om! Na een korte “hey, hallo” gingen Jill en ik op pad. Het was zo fijn om dit weer te kunnen doen. Wat had ik dat gemist!

Jill en ik hadden allebei wat producten besteld bij de Bakwinkel. Niet eetbare spullen kun je bestellen en afhalen, eetbare spullen mag je daar gewoon kopen. Dus we kwamen allebei met een tas/doos vol spulletjes terug. Ik nam er een koekjesrek, hartjes bakblik, brownie mix, koekjes mix, vanille suiker, basterdsuiker en een flesje aroma mee. En daarna bracht ik Jill naar Kevin en haalde ik nog wat boodschappen bij de Lidl.

Een rustige vrijdag

sneeuw

Vrijdag ging ik na thuiskomst weer een stuk wandelen met Jewel en dook ik daarna achter de computer. Uiteindelijk kwam ik pas om te koken mijn stoel af. Na het eten ging ik richting de winkel om weekboodschappen te doen. Mijn afspraak met oma hadden we nog een weekje uitgesteld vanwege het weer en oma had zelf haar boodschappen gescoord. Heel knap met die ijzige stoepen.

Werken aan The Pearfect Taste

sneeuw

Toen ik zaterdag thuis kwam van het werk was ik gesloopt! Het werken in de sneeuw had er goed ingehakt. Toch kon ik mezelf daarna nog even bij elkaar rapen om een stukje te lopen met Jewel. Ondertussen belde ik even met mama om bij te kletsen. Terug thuis ging ik aan de slag met The Pearfect Taste. Ik had geen puf om te schrijven, dus dan maar even niet. En ik was blij dat ik dit wel nog kon doen!

Valentijnsdag goed besteed

Valentijnsdag was niet zo heel spannend. Kenneth ging even langs bij zijn ouders en ik bleef thuis. Ik ging aan de slag met het bakken van Valentijns cupcakes die je in het artikel van gisteren kon zien. Ondertussen filmde ik wat ik deed en beantwoorde ik een drietal Q&A vragen en een leuke Pickwick vraag. ’s Middags had ik het druk met het bewerken van de video. Ondertussen kwam Jill nog langs om wat kruiden op te pikken die ze nodig had voor haar Valentijns gerecht. En na het avondeten ging ik aan de slag met de nieuwe intro voor op Youtube. Die vond ik stiekem nog leuker als de video zelf! Daarna heb ik alles geüpload en ook hier op de blog geplaatst en toen was het bedtijd!

Ik ben dankbaar voor de mooie foto’s en Jewel die de allergrootste lol had in die witte dons. Maar nu mag de sneeuw verdwijnen en de lente komen. Kom maar op met die pollen! Heb jij genoten van de sneeuw?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via Instagram, Facebook of Pinterest!

Volg:

3 Reacties

 1. februari 16, 2021 / 11:01 am

  Pf ja, het lijkt me wel heftig om post te bezorgen met dit weer inderdaad 😮 Ik had vorige week zondag, toen de sneeuw net gevallen was, een flinke wandeling gemaakt met mijn vriend en ik vond het al zwaar om zo door de sneeuw te moeten lopen. Dus respect voor jou!

 2. oma
  februari 16, 2021 / 6:08 pm

  Ondanks het winterweer heb je er weer een mooie week van gemaakt en ook zo beschreven. Het was leuk om te lezen. Vandaag is de wereld weer wat mooier geworden. Sneeuw is eerst adembenemend mooi en daar heb je van genoten, nu kun je er ook goed afscheid van nemen, op naar de lente (hopen we). Groetjes en een knuffel van oma, fijne avond nog……….xxx

 3. februari 17, 2021 / 12:36 pm

  Wat een leuk overzicht om te lezen!
  Fijn dat het met Jewel ook gelukt is, dat lijkt me best een vervelende situatie haha..

  Binnenkort wil ik je vlog gaan kijken als ik het wat rustiger heb. 🙂

  Liefs
  x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: