20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #7 kleine kortsluiting en tijd inhalen

&Zus update #7 kleine kortsluiting en tijd inhalen

Het was een week van ontdekkingen, een interessante Instagram les en een kleine kortsluiting met veel fietswerk. Het was ook de week van een heerlijk zonnetje, tijd inhalen in Roermond en weer eens boodschappen doen met oma. Een week met highs en lows, ik neem je graag mee!

Verslaafd aan een Netflix serie en brownies bakken

kortsluiting

Toen ik vorige week cupcakes aan het bakken was had ik het met Jill over brownies. Ze had een briljant idee om toe te voegen en we besloten maandag er mee aan de slag te gaan. Jill vroeg me maandagmorgen of we misschien nog even naar de stad konden voor we zouden gaan bakken. Geen probleem! Mandy moest er ook even zijn, dus nadat ik het dagboek had geschreven en beneden had gepoetst ging ik de meiden halen. Jewel ging gezellig met ons mee en Olaf bleef even bij zijn opa, want die was nog niet fit.

Na ons rondje stad bracht ik Mandy weer terug naar huis en daarna ging ik met Jill naar ons thuis. Toen we de spullen klaar wilden zetten om op kamertemperatuur te komen, kwam ik erachter dat ik helemaal niet genoeg eieren had. Dus we moesten nog even naar de Lidl. De planning was om met een doos eieren en een wc bril naar buiten te komen. De achterbak liet anders uit zien, omdat er iets meer dan dat aan mijn vingers bleef plakken.

Terug thuis konden we aan de slag en dat was een leuke klus. De brownies moesten voor 40 minuten de oven in en in die tijd besloot ik ‘Jane the Virgin’ op te zetten. Een serie op Netflix die Jill mij al een aantal keren had aangeraden. Dat was eigenlijk geen goede keus, ik ging helemaal mee in het verhaal en kon haast niet meer stoppen met kijken. Kevin haalde Jill op, ik keek nog een aflevering en toen ging ik toch maar aan de slag met koken en de rest van de avond.

Foe yong hay maken

Dinsdagochtend was het weer tijd om de was te vouwen en dat deed ik terwijl ik ook weer een nieuwe aflevering van ‘Jane the Virgin’ keek. Mijn werkdag was gelukkig lekker kort, waardoor ik toen ik thuis was boven aan de slag kon. Ik gaf de slaapkamer en badkamer weer even een schoonmaakbeurt. ’s Middags haalde ik Jill op om samen bij ons foe yong hay te maken naar een recept dat we hebben van oma. We haalden eerst de spullen bij de Albert Heijn en daarna gingen we thuis aan de slag. Een leuke uitdagende klus met een heerlijk eindresultaat!

Stilte voor de storm

Ook woensdag was het voor een piekwijk vrij rustig. Stilte voor de storm kan ik je vertellen. Maar goed, rond 12 uur was ik bijna op het einde van de wijk. En toen besloot ik toch de les te gaan volgen over Instagram. Over woensdag lees je eigenlijk alles in dit kopje thee. Na de les heb ik me geamuseerd met nadenken, een reëel maken voor op Instagram/Facebook en het avondprogramma.

Een kleine kortsluiting met veel fietswerk

Van donderdag heb ik geen foto’s. Het was een goedgevulde werkdag met een piekwijk aan de ene kant van het dorp en een dal wijk aan de andere kant. De piek had ook nog huis-aan-huis, dus ik was vrij lang onderweg. Terug thuis deed ik dan ook niet veel meer dan een rondje met Jewel en gapen.

Maar vrijdag spande de kroon! Ik bleek 6 volle tassen post en 2 tassen pakjes te hebben.. Mijn mond viel open, mijn brein kreeg kortsluiting en ik ging hard aan het werk. Heen met de eerste lading, huis aan huis, flinke bundels, 4 straten gehad en weer terug voor lading 2. Ondertussen stond mijn zadel weer op standje speedboot en leek er een zenuw in mijn rug niet zo blij te zijn met de stand van zaken. Terug op het depot was het weer laden en vervolgens terug naar de wijk. 6 bundels bezorgen, dit keer inclusief pakjes die niet door de brievenbus gingen en daarna weer terug naar het depot. Op het depot laadde ik de laatste 2 volle tassen en toen kon ik weer terug. Ik voelde me naarmate de bundels in mijn tas slonken steeds meer een hoogzwangere vrouw die als een pinguïn aan het rond wandelen was. Gesloopt!

Even helemaal niks

Maar mijn redder was onderweg naar huis. Kenneth was vrijdag vroeg klaar en die wilde voor mij wel met Jewel gaan lopen ’s middags. Dat scheelde me een wandeling, waarvan ik niet wist hoe ik die nog voor elkaar moest krijgen. En terug thuis stond er heel lief een frappuchino en een doosje macarons voor me klaar. Jum! Ook had ik zelf post. Ik had woensdag een 3 tal leuke kaarten gekocht bij Favoriete Plekje en die kwamen vrijdag al binnen. Het maakte deze pittige dag goed! Ik dook achter de computer met Netflix en deed de hele middag niks meer. De pizzeria bakte een pizza voor ons en toen besloot ik met mijn laatste beetje energie nog naar Roermond te rijden.

Knuffelen en spelen met Olaf

Olaf was nu ook uit quarantaine en ik moest hem echt nog even knuffelen voor het weekend. We wisten uit de 2,5 uur die we hadden voor dat ik weer naar huis moest even 3 weken spelen te halen. Samen een Youtube filmpje kijken, spelen met de Duplo trein, Little People en Toet Toet auto’s. Hij haalde alles uit de kast en dat was geweldig leuk. 20.48 zoefde ik van Roermond weer naar huis en precies om 21.00 zette ik de motor van de auto uit.

Eindelijk weer een typische zaterdag

Boodschappen met oma

Zaterdag ging de wekker weer eens op tijd! Na een paar weken niet ging ik eindelijk weer met oma boodschappen doen. 7 voor 8 fietste ik op hoogte tempo naar oma, omdat ik er 5 voor 8 had afgesproken. Ik was precies op tijd! Het vrouwtje van de tijd, haha. Tenminste zo noemt oma mij. We gingen samen naar de winkel, haalden onze boodschapjes, ik dropte de mijne thuis en iets voor 9 waren we weer bij opa. Heel op tijd! Ik dronk er nog een kopje thee en at er een stukje kersenvlaai en toen was het alweer gauw tijd om naar het depot te gaan. Opa keek nog even naar mijn fietszadel en kwam tot de conclusie dat er iets verbogen was. Dat kreeg je niet meer gemaakt, dus ik bestelde een nieuw zadel. Hoe dat afliep lees je volgende week.

Eenmaal op het depot kwam de post al aan. Ideaal! Ik had gelukkig alleen een dalwijk, dus daar was ik redelijk op tijd mee klaar. Eindelijk tijd voor weekend.

Molly en Jewel speelden weer samen

Ik had niet zoveel zin om met Jewel te gaan wandelen, dus vroeg ik aan mama of ze thuis waren en of Jewel met Molly mocht komen spelen. Dat mocht, dus ik zat rond half 2 in de auto naar Roermond. Jewel en Molly hadden de grootste lol en ik had weer even tijd om met mama en papa bij te kletsen. Ook heel fijn! Tot de zon achter de huizen verdween zaten we buiten, want het weer was zalig! Daarna zat ik nog even binnen en toen kwamen ook Jill en Kevin nog even langs. Ondertussen haalde ik Kaya weer eens uit zijn kooi. Dat was ontzettend lang geleden en ik was benieuwd of hij het nog durfde. Na even proberen stapte hij op mijn vinger en ging hij mee de kooi uit. Een mijlpaaltje! Maar wel heel leuk!

kortsluiting

Mijn Franse taalkennis opfrissen

Kenneth en ik hadden ’s avonds met Kevin en Jill afgesproken, maar ze waren al eerder klaar, dus kwam het idee om wat met z’n vieren te eten en daarna nog even een spelletje te doen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Hoewel, van het spelletjes spelen niet veel kwam. Kevin viel rechtop in slaap, Jill leerde Spaans via de telefoon, Kenneth begon met het leren van Russisch en ik besloot mijn Frans weer eens op te frissen. Maar we speelden 3 potjes kaarten en het was gezellig. Daar gaat het om.

Genieten van de zondag

Toen ik zondagochtend wakker werd scheen de zon al de slaapkamer in. Na het ontbijt ging ik met Jewel erop uit voor een fijne wandeling. Wat was het genieten in het bos. Ik spotte de eerste krokusjes en dat maakte me enorm vrolijk. Terug thuis besloot ik in de achtertuin aan de slag te gaan. Even met de bezem erdoor en eigenlijk wilde ik ook de groene aanslag gaan verwijderen. Maar toen kwam Kenneth naar buiten dat we er even op uit gingen.

We besloten even langs papa en mama te gaan, die had Kenneth al sinds oud op nieuw niet meer gezien. En ik zeg er nooit nee tegen. Voor we gingen haalden we nog een vlaai bij de Plus en nam ik er een JBL koptelefoon mee. Bij onze Plus kon je sparen voor korting op JBL koptelefoons en speakers en ik had er een nodig voor op de computer. En daarnaast is hij ook handig voor met mijn telefoon.

Het was gezellig bij papa en mama. We hebben eigenlijk altijd wel wat te babbelen en aangezien ze Kenneth al een tijd niet meer hadden gezien gaf dat ook genoeg spreekvoer. En ik haalde voor de verandering nog een keer Kaya uit zijn kooi. Oefening baart kunst! Rond 5 uur reden we weer naar huis, maakten we iets simpels klaar en toen begon de avond. Een rustige en een waarbij ik heel op tijd naar bed ging, want schrijven lukte niet en wat extra slaap kon ik wel gebruiken.

En zo was er weer een week voorbij. Een die mij deed opladen, leeg trok en vervolgens weer oplaadde. Uiteindelijk kijk ik er ondanks de kleine kortsluiting met een heel goed gevoel op terug! Dankbaar voor het mooie weer en de mogelijkheid om heel veel tijd in te halen. Hoe was jouw week?  

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via Instagram, Facebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    februari 25, 2021 / 8:12 am

    Mooi Kelly, nu weten we helemaal hoe druk je het verleden week gehad hebt. Gelukkig weet je de stress met ontspanning af te wisselen. Mooi geschreven, een heel fijne dag, liefs van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: