20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #8 een nieuw fietszadel en genieten van het weer

Een nieuwe maand kan pas echt beginnen als we afgelopen maand helemaal hebben afgesloten. De laatste maand van februari monteerde ik onnodig een nieuw fietszadel op mijn fiets, genoot ik van het weer en alle mooie momenten met Olaf en de rest van ons kringetje. Lees je mee?

Een dagje spelen met Olaf en nieuw fietszadel

Verstoppertje spelen in huis

De laatste week van februari begon goed! Nadat ik de voorbereidingen had gedaan voor het dagboek van afgelopen week ging ik richting Roermond. Ik had namelijk Olaf beloofd om een dagje te komen spelen! Eenmaal daar werd ik gelijk aan het kleien gezet. Super leuk! Sowieso vind ik dat sinds hij 3 is het spelen samen nog leuker word dan dat het al was.

Na het kleien gingen we met z’n vieren (Mandy, Jill, Olaf en ik) verstoppertje spelen in huis. Wat hebben we gelachen! Als een plank over de bank heen met het gezicht verstopt, want als ik hem niet zie, ziet hij mij ook niet. Onder het aanrecht, in een hoekje, in de tuin etc. Ik verstopte me ook een keer onder de keukentafel, maar dat had hij geschoten. Hij is precies groot genoeg om zo onder de keukentafel te kijken. Maar Mandy ging onder de salontafel liggen en die had hij niet zo gauw geschoten. Het was hilarisch!

Genieten van het weer

Na alle gekkigheid hielden we even pauze en haalde ik Kaya uit de kooi. Olaf vond het prachtig! En toen was het al gauw tijd voor een boterham. Het weer was prima, niet zo mooi als in het weekend, maar de zon deed zijn best door te komen. Dus gingen Mandy, Olaf, Jewel en ik een groot blokje langs de paarden. Het was een fijne ronde met mijn favoriete stukje natuur en dit keer zaten er ganzen in het veld. Prachtig! En terug thuis gingen Olaf en ik samen buiten spelen in de tuin. Ik viste de ballen achter de garage vandaan en we gingen daarmee aan de slag. Om vervolgens nog wat rondjes te rijden met zijn auto en skelter. Heerlijk! 

Een nieuw fietszadel

fietszadel

Rond 5 uur reed ik weer naar huis waar ik ging koken en wachtte op DHL. Rond 6 uur stonden ze aan de deur met mijn nieuwe fietszadels! Ik ging gelijk richting de garage om het nieuwe zadel op mijn werkfiets te zetten. Dat ging iets moeilijker als gedacht en ik kwam erachter dat niet het fietszadel kapot was, maar het klemmetje waar je het fietszadel op monteert. Het kapotte klemmetje hoorde bij het fietszadel dat ik vorig jaar bij de Action had gekocht. Dus ik had nog de originele klem behorend bij het originele fietszadel. Met hulp van Kenneth kreeg ik de klem los en konden we hem zo op het nieuwe fietszadel en vervolgens op de fiets monteren. Probleem opgelost en eindelijk een beter fietszadel!

Het moment van de waarheid

Dinsdag was natuurlijk het moment van de waarheid voor mijn fietszadel. Ik had een dalwijk, dus dan zit je meer op de fiets dan wat anders. En ik was heel tevreden! Ik voelde geen klap meer als ik een stoepje op of af ging. Ideaal! Het fietszadel is door de keuring heen! Ik was al vroeg thuis, dus ik had wat tijd om te rommelen. Daarna was het tijd voor lunch en een wandeling met Jewel. Oma werd dinsdag 81, dus daar ging ik ’s middags nog even langs. We babbelden over van alles en nog wat en de tijd vloog voorbij.

Een weekendje weg in het vat

Mam belde toen ik bijna naar huis ging. We hadden al langer plannen om als mam “beter” zou zijn een lang weekend met het gezin weg te gaan. Nu is gebleken dat ze waarschijnlijk pas eind dit jaar volledig hersteld zal zijn en dus pakken we, op aanraden van de arts, het gewone leven weer op. En dus ook uitjes voor zover dat kan met ome Cor. Pap heeft een week vrij in april en zo waren ze op het idee gekomen om in die week een lang weekendje weg te gaan met z’n allen. Terug thuis belde ik gauw de planning, maar die bleek al naar huis te zijn.

Vrij vragen bij de planning

Woensdagochtend zat ik dan ook rond 5 over 9 weer aan de lijn om de planning te pakken te krijgen. Logischerwijs moesten we snel wat duidelijkheid hebben over of Kenneth en ik vrij konden krijgen, zodat we konden boeken. Dus mijn planner hielp en keurde de dagen vrij goed. Ik vroeg haar of ik daarvoor een gedeelte van mijn vakantie in maart moest inleveren. Ik had namelijk echt het idee dat ik het niet kon maken tegenover mijn collega’s. Maar dat bleek nergens voor nodig. Een hele geruststelling, want zoals altijd als er een vakantie in het vizier ligt, heb ik het meer dan nodig.

De werkdag begon ik dan ook met een dikke glimlach. Een vakantie voor de boeg, een weekendje weg erna en prachtig weer! Wat wil je nog meer?! Nadat ik mijn piekwijk had bezorgd en thuis een boterham had gegeten ging ik met Jewel op pad. Eerst een stuk door het dorp en vervolgens via de bossen richting de maas. Jewel en ik genoten voor de volle 100%. Wat was het genieten buiten. Terug thuis dook ik dan ook met mijn gevulde Starbucksbeker, een schrijfblok en een pen de tuin in om te schrijven. Heerlijk! De middag vloog voorbij en het resulteerde ook in het artikel over docenten van vroeger.

On the road again

Spullen scoren bij de Kruidvat

Na een piek en dal wijk was ik donderdag toch nog redelijk op tijd thuis. Het viel reuze mee qua pakjes en post ten opzichte van vorige week. Gelukkig! Even een moment voor een adempauze. Jill appte me met de vraag of ik toevallig nog naar de Kruidvat moest. Ze had een foto album voor Instax foto’s op het oog en vroeg zich af of ze er bij ons in het dorp wel hadden. Dus ik bood aan gewoon even te gaan kijken. Een kleine moeite voor mij en voor haar een groot plezier.

Kenneth was op tijd klaar, dus ik kon na het wandelen richting het dorp. Eenmaal bij de Kruidvat kon ik het foto album niet vinden. Wel leuk printpapier voor de Instax, een funkopop voor Kenneth, een potje klei voor Olaf en Kinder cakejes voor mij. Daarna liep ik nog even de Plus binnen voor boodschappen en vervolgens zette ik alles wat niet voor Roermond was thuis af.

Met Olaf naar het pleintje

En toen reed ik door naar Roermond. Ik gaf alles af en bleef natuurlijk nog even buurten. Jill had woensdag een naked cake gebakken en daar was nog van over. De vraag of ik een stukje wilde was natuurlijk heel makkelijk te beantwoorden.. Het was heerlijk. Zoet, maar niet extreem zoet. Echt top.

Daarna besloten we met Olaf naar het pleintje te gaan. Een hele uitdaging kan ik je vertellen. Hij vond het ge-wel-dig! En ik zat met de billen bijeen. “Olaf, kijk uit!”, “Haha, hij is ook zo schattig!”, “Oh nee, dat gaat mis!”.. En daar ging die met zijn loopauto van een stoepje af. Dat ging natuurlijk niet. De auto raakte de grond en hij schoot met z’n koppetje door. Ik sprintte er als een marathonrenner naar toe. Een schaafje op zijn voorhoofd en z’n neus, maar nee, hij ging nog niet naar huis! Echt niet! Uiteindelijk kregen we hem mee als we nog een blokje met hem rond reden. Nou vooruit! Uiteindelijk zat ik opgeladen, maar toch moe in mijn auto terug naar huis. De volgende keer krijg je bubbeltjesfolie om kleine vriend!

Een sociale vrijdag

Vrijdag had ik alleen een piekwijk en ik kreeg alles in een keer mee. Een feestje! Onderweg naar de wijk kwam ik de dochter van een collega tegen. En ze is tegelijk ook iemand die Bij Zus volgt. Super leuk! We kletsten even en toen moest ik toch echt beginnen. Gelukkig viel het allemaal reuze mee en was ik rond half 1 weer klaar. Na het eten wilde ik het zelfde rondje met Jewel gaan lopen als ik woensdag had gedaan. Maar we kwamen een vriendje van Jewel tegen met zijn vrouwtje en mini baas. We liepen samen een stuk langs de Maas en door het dorp. We babbelden een heel eind weg en ze liep met me mee richting huis. Zij ging nog even verder en ik ging thuis weer aan de slag. Ik maakte een boodschappenlijstje en toen Kenneth thuis was ging ik richting Jumbo voor de weekboodschappen.

Weekendje weg boeken

fietszadel

En voor ik het wist was het de laatste werkdag van de week. Ik had zaterdag alleen een dalwijk, dus ik was zo klaar. Lekker! Terug thuis ruimde ik de keuken op, want dat was het enige dat Kenneth nog niet had gedaan. Hij had de dweil en stofzuiger al door het huis gehaald, super fijn!

fietszadel

’s Middags kwamen pap en mam op bezoek om samen een huisje te boeken voor ons weekendje weg. Ook liepen mam en ik nog even met Jewel naar Jill en Kevin. Zo heb je iets om naar toe te lopen en dat loopt soms gewoon net iets fijner en het was goed getimed om even te gaan kijken daar. Terug bij ons thuis aten we een donut en gingen we op jacht naar een huisje. Uiteindelijk kwamen we via Airbnb terecht bij een heel leuk huisje in Breskens. Met als grootste geluk dat de zee zich precies achter het huis bevindt. Een feestje! Ik kan niet wachten.

Wandelen in de stad

Zondagochtend probeerde ik uit te slapen, maar werd ik toch rond een uurtje of 8 wakker. Ik bleef wat langer liggen en sprong daarna onder de douche. Kenneth maakte ondertussen een ontbijtje, maar dat resultaat was toch niet zo lekker als gepland. Op het filmpje zag het er top uit en dat zag het er in het echt ook uit, maar er klopte iets niet. Dus zat Kenneth uiteindelijk aan de bami soep en ik aan de kwark met banaan, peer en cruesli.

’s Middags hadden we afgesproken met Jill en Kevin om een ijsje te gaan halen bij Clevers in Roermond en een stukje te wandelen. Ik had nog tijd over voor die tijd, dus ik besloot even naar papa en mama te rijden. Zo konden Jewel en Molly gezellig samen spelen en ik even bijkletsen. Plus, ze hadden nog 2 schilderijen liggen die oma voor me had geborduurd en die wilde ik graag meenemen en bewaren.

Het was er heel gezellig en uiteindelijk kwamen Kenneth, Jill en Kevin ook daarheen om vanuit papa en mama door te gaan naar de stad. De wandeling in de stad was fijn. Even een andere omgeving! En het ijs was top. We haalden ons ijsje uiteindelijk bij Dutch Homemade en daar nam ik Christoffeltaart ijs en Tony’s salted caramel. Voor Kenneth nam ik er wat macarons en die vielen ook goed in de smaak. Na de wandeling haalden Kenneth en ik mijn auto op bij papa en mama en gingen we tanken. Jill en Kevin kwamen een tijdje later naar ons om spelletjes te doen. Daar kwam niks van, maar we aten gezellig samen en keken tv en Jane the Virgin. Ook heel leuk! En zo was er weer een week voorbij.

Februari is voorbij gevlogen! Tijd voor maart, een hele fijne lente en nieuwe doelen om te behalen. Hoe was jouw februari?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via Instagram, Facebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. Tine Gansner-Kock
    maart 3, 2021 / 6:03 pm

    Weer een heel mooi verhaal, Kelly. Weer van alles mee gemaakt, maar Olaf is je “alles”. Maar als hij een pijntje heeft, dan heb jij het helemaal. Hij hoort helemaal bij je leven en dat is super. Je hebt weer een mooie maand gehad en een mooi weekendje in het verschiet. Een fijne avond, groetjes en een knuffel van oma xxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: