20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #8 een week van stress door werk

stress

Waar te beginnen, heel eerlijk, ik heb geen idee. Afgelopen week was zo’n week die ik het liefste in de doofpot stop en er niet meer over nadenk. Het was gekkenhuis, een grote brok stress en Slopend! Pak er een mok thee bij, dan vertel ik je bij.

De week begon heerlijk met een ochtend bij mijn ouders, dat moment was hard nodig, omdat de week ervoor zo akelig was. Ik genoot enorm van het even daar zijn, lekker kletsen en natuurlijk weer even knuffelen met Olaf. Met de nadruk op even, want Olaf heeft minder tijd gekregen voor knuffels, hij heeft het tenslotte ook drukker gekregen met het maken van muziek, spelen met auto’s en het onderzoeken van Jewel. En ik kan hem geen ongelijk geven! Het laadde mij in ieder geval wel weer voldoende op om aan een nieuwe werkweek te beginnen. Toen wist ik nog niet wat voor een gestoorde chaos het zou worden.

Een werkweek met vooral stress

In het begin van de werkweek dacht ik nog dat het allemaal wel mee viel. We bezorgen nu de agenda’s van de Postcode Loterij en ja dat geeft natuurlijk wat extra werk. Maar met een beetje goed plannen was dit prima te overzien. Ik had zelfs het idee dat ik het allemaal wel onder controle had en dat de week appeltje eitje werd. Maar toen vielen er 2 mensen een dag uit en werd ik gevraagd om uit te helpen. Nu is Nee niet mijn sterkste woord met als gevolg dat ik 3 dagen 6 uur van huis af ben geweest. Als je op één dag achterloopt en dat vervolgens de volgende dag weer niet op kan vangen bezorg je alleen nog maar achter de feiten aan. Vond ik dat leuk? Oh nee, paniek, paniek en stress was het gevolg om gewoon geen Nee te zeggen. Want ja, ik heb Jewel gewoon thuis en die heb ik niet gekocht om in de bench te laten liggen.

Uiteindelijk, toen donderdag als klap op de vuurpijl mijn achterband lek ging was de spreekwoordelijke druppel daar. Huilen op straat was geen optie, maar ik kon echt wel janken! Niks zat mee. De hoeveelheid werk werd met de dagen meer en meer en dan kreeg je dat nog. Gelukkig kwamen papa en mama op het idee om pap te vragen, daar had ik niet eens meer bij stil gestaan.. Dus ik belde pap op en die kwam gelukkig samen met mam mijn fiets ophalen en zij brachten hem weg naar de Itek, die hem met 2 dagen alweer klaar had. In de tussentijd had ik de reservefiets van het depot, maar ik was blij toen ik zaterdag op mijn eigen fietsje de laatste dalwijk van de week wegbracht en dat ik zo’n sterke achterban heb die mij opvangt als ook ik de weg even niet meer weet.

De leuke momenten van de week

stress

Maar er waren gelukkig wel nog wat leuke dingen. Zo scoorde ik voor Olaf’s verjaardag wat leuke spulletjes, bracht Kenneth mij een heerlijk broodje zalm toen hij een keer vroeg klaar was en bij mij het voor de eerste keer in de soep ging lopen. Normaal ben ik niet zo blij als hij vroeg klaar is, niet dat ik hem dat niet gun en soms is dat ook echt dikke prima. Maar chauffeurs moeten om een leuk loon te krijgen nou eenmaal uurtjes maken. Achteraf heeft hij weer meer dan genoeg uurtjes gemaakt, maar dat weet je in het midden van de week niet. En Jewel verbaasde me iedere dag opnieuw met hoe ontzettend braaf en lief ze is! Ze heeft zich zo ontzettend netjes gedragen op de dagen dat ik lang weg was. Wat boffen wij met haar!

stress

Voor het eerst proefslapen

En dat we met haar boffen bewees ze afgelopen weekend opnieuw! Ze ging namelijk voor het eerst een weekendje naar Gertie. We hadden afgesproken dat ze een nachtje ging proefslapen, omdat we binnenkort op vakantie gaan en zij helaas niet mee kan en dus naar haar toe gaat. En ook daar heeft ze zich top gedragen! Ze heeft zich heerlijk vermaakt in die grote tuin! Ik ben echt onwijs trots op haar. Met weggaan deed ze voor wat ik kon zien al niet heel moeilijk en ze reageerde heel enthousiast toen we haar weer kwamen halen.

stress

Ik had het zelf wel moeilijk met het feit dat ze weg was. Niet omdat ik het niet vertrouwde, maar meer omdat ik haar ergens neerzette terwijl ik zelf gewoon thuis was. En de leegte die het in huis gaf was ook niet te omschrijven. Zo raar! Ik was blij dat ik zaterdagavond met papa op de tribune stond bij Fortuna Sittard – Sparta om de laatste eer te bewijzen aan Fernando Ricksen en de wedstrijd te volgen. Nu was die wedstrijd niet top, maar het was wel goede afleiding. Het enige voordeel wat ik uit Jewels nachtje weg heb gehaald was het een keertje uit kunnen slapen en het feit dat ik even alles beneden van top tot teen kon poetsen zonder dat er een neus bovenop zat en zich ermee bemoeide. Maar voor de rest heb ik haar enorm gemist!

Nog even gezelligheid

We sloten de week vol stress in ieder geval wel gezellig af! Kenneth kwam met het idee om pap en mam te vragen of ze zin hadden om Chinees mee te eten, maar toen nodigde zij ons uit om aardappelbolletjes met frikadel te komen eten. Ook lekker, dus dat hebben we gedaan. En daarna kwamen ze nog even mee naar ons om de auto’s te kunnen ruilen, wij hadden namelijk hun auto om Jewel met bench te vervoeren. En zo kon ik de papieren voor de vakantie even uitprinten.

Het was absoluut niet mijn week, maar we hebben het gehad en we beginnen vol goede moed weer aan een nieuwe week. Ik kan de vakantie al ruiken en ondanks dat ik Jewel enorm ga missen ben ik er ook onwijs aan toe om heel even ergens anders te zijn.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    september 30, 2019 / 7:11 pm

    Jammer, dat jij de week zo ervaren hebt, ik vond hem beter dan die week ervoor. Denk in het vervolg toch maar gauw, zoals je dat anders ook doet “alles komt goed”. Weg stress………..
    En veel succes voor de komende week, maak je niet te druk! Een knuffel van oma en een fijne avond xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: