0   13
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

&Zus update #9 mee naar een intakegesprek en veel onderweg

&Zus update #9 mee naar een intakegesprek en veel onderweg

Het is tijd voor een heel lang dagboek wel. Ik ging mee naar Jill’s intakegesprek van een eventuele vervolgopleiding, was oma’s chauffeuse en besloot donderdagavond nog even naar Olaf en de rest te gaan. Echt een week van lekker veel onderweg. Lees je mee?

Intakegesprek voor een vervolgopleiding

De eerste dag van maart begon heel goed. Na een ochtend met huishoudelijke klusjes en stoeien met het dagboek ging ik een stuk wandelen met Jewel. Dat deed ik al vrij vroeg, omdat ik rond 12 uur in Roermond wilde zijn. Ik had namelijk met Jill afgesproken dat ik mee ging naar een intakegesprek voor een vervolgopleiding.

Op mijn oude school

intakegesprek

Eenmaal in Roermond had Mandy harde broodjes gekocht en ze had er ook voor mij meegenomen. Die sloeg ik niet af, dus op een iets sneller tempo genoot ik van de twee broodjes. Ondertussen had Mandy nog een leuk cadeautje voor me. Ze waren bij de Kruidvat geweest en daar had Mandy met 1+1 gratis mooie Maybelinne oogschaduw gekocht. Ook een blauwe, omdat het tenslotte 1 + 1. Nu gebruikt zij eigenlijk nooit blauw, dus vroeg ze of ik hem wilde hebben. Super leuk!

Rond half 1 reden Jill en ik gauw naar Venlo. De weg was simpel, want haar eventueel toekomstige vervolgopleiding ligt in hetzelfde gebouw als waar ik mijn vervolgopleiding heb gevolgd. Eenmaal daar hadden we een fijn gesprek met een mentor en intern begeleider. Er werd helderheid gegeven en het intakegesprek verliep heel goed. Ze was welkom en ze leek een mooie toevoeging op de toekomstige klas. Een beter compliment kun je niet krijgen!

Mijlpalen moeten gevierd worden

Om het te vieren reed ik daarna nog even met Jill door McDrive. Gewapend met een frappuchino voor mij en kipnuggets voor haar gingen we weer richting Roermond. Bijna daar besloten we dat we, voor dat we naar papa en mama gingen, nog even stopten bij de apotheek en Groenlijf.  Ik moest namelijk mijn herhaalrecepten ophalen en wat supplementen voor Kenneth. Daarna bracht ik haar terug en konden we het goede nieuws over het intakegesprek vertellen!

Onderweg hadden we ons ook bedacht dat het misschien wel leuk was om met Mandy en Olaf even naar het pleintje te gaan. Na de uitdaging van afgelopen donderdag leek ons dat toch een beter plan. Mandy en Olaf hadden er ook zin in, dus gingen we die kant uit. Eenmaal daar reed Olaf een aantal rondjes en toen kwamen er kinderen op skeelers aan. Tijd voor ons om ons toch weer even te verplaatsen. En dus lieten we Olaf naar het speeltuintje rijden. Daar hadden we de grootste lol.

Met Olaf naar de speeltuin

Olaf wilde graag van de glijbaan, maar de trap is nog helemaal niet geschikt voor hem. En zo stonden we hem steeds boven onze macht op het plateautje te tillen. Geen probleem verder, maar wel spannend met betrekking tot vallen. Dus ik ging aan de ene opening en Mandy tilde hem bij de andere opening erop. Olaf kwam op het idee dat ik ook van de glijbaan kon.. Natuurlijk! Ik ben dan wel wat langer, maar heey, met een beetje passen en meten kwam ik erop. Daarna gingen we richting de wip. Jill en Olaf aan de ene kant en ik aan de ander terwijl Mandy langs Olaf stond. Hij had er maar wat lol aan! Het was op en top genieten en we kregen de kleine man niet meer mee. Dus beloofde ik hem dat we thuis nog even met de trein gingen spelen.

Zo gezegd, zo gedaan! En toen ik bijna naar huis wilde vroegen mama en Mandy of ik niet nog een kommetje soep wilde. Nouja vooruit! Een goed gevulde groentesoep van Mandy. Heerlijk! Rond 5 uur zat ik in de auto naar huis. Ik begon gauw aan de laatste Hello Fresh maaltijd die we hadden liggen en de rest van de avond heb ik gespendeerd aan het dagboek en een klein artikel dat maandag online ging. De mooie dingen van deze maandag.

Onverwachts met oma op pad

Toen ik dinsdag wakker werd had ik de dag iets rustiger ingeschat als dat hij uiteindelijk werd. Ik had een dalwijk en daarna had ik niks meer gepland. Gewoon een rustige dag. Eenmaal op het depot belde Jill mij of ik de mogelijkheid had om met oma mee te gaan naar een afspraak. Eigenlijk zou een neef het doen, maar die was verkouden geworden en de rest van ons kringetje kon ook niet. Ik kon gelukkig wel, dus nadat ik al mijn spullen had ingeladen vertrok ik gelijk richting mijn wijk. Op een dag dat je onverwachts plannen hebt zal je altijd zien dat je ineens meer werk hebt. Maar met goed doorwerken en gebabbel met Kenneth kwam ik de wijk met een paar minuten extra door. Genoeg tijd over om bij opa en oma te komen en naar de afspraak te rijden.

Ik besloot in een weg door te gaan naar opa en oma en daarna pas weer naar Jewel te gaan. Precies rond lunchtijd kwam ik binnen, maar het was even niet anders. Ik at er twee van mijn favoriete mini krentenbollen en daarna hielp ik opa even met het afdrogen van de afwas. Oma was zich ondertussen even klaar maken voor de afspraak en rond 20 op 12 gingen we naar daar waar we zijn moesten. Ik had voor vertrek al besproken met opa hoe ik kon rijden, dus ik kon er in een weg naar toe.

De afspraak duurde niet heel lang, dus we waren zo weer terug. Oma had ’s ochtends een grote ovenschaal appelmoes schotel gemaakt en die mocht ik meenemen voor Kenneth en mij en voor bij papa en mama. Dus die ging voor in mijn fietsmand, het paste precies. Speciale post!

Met appelmoesschotel naar Roermond

Kwart voor 2 was ik alweer thuis, dus dat viel nog reuze mee. Ik ging lopen met Jewel en daarna besloot ik alvast te koken. Kenneth was al op weg naar de standplaats, dus ik wilde als hij op weg was naar huis richting winkel gaan voor vanille vla. Dus toen hij belde dat hij naar huis kwam vertrok ik naar de winkel. Daarna bracht ik mijn spullen weer thuis, verdeelde ik de appelmoes schotel en toen Kenneth thuis was vertrok ik naar Roermond met de schotel en een pak vanille vla.

intakegesprek

Eenmaal daar babbelde ik even met mama over hoe het was gegaan, liet ik een cockertje de benen strekken en daarna werd ik binnen aan het verstoppen gezet. Super leuk! Na het verstoppen gingen we aan de slag met zijn Cory Carson toet toet auto’s en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Ik bracht Jill nog even naar Kevin, want dat scheelde hem een rit en ik moest toch weer die kant uit. En daarna ging ik thuis het eten afmaken en achter de computer om het dagboek nog een keer te lezen en in te plannen. De dag was anders dan gedacht, maar meer dan geslaagd. Ik was en ben zo dankbaar dat ik dit allemaal kan doen naast werk en Bij Zus.

Een rustig dagje thuis

intakegesprek

Woensdag had ik een piekwijk en daar was ik toch wel even mee bezig. Terug thuis gingen Jewel en ik weer aan de wandel en ging ik daarna aan de slag met de eerste stappen voor een podcast. Het leek me leuk om mijn dagboeken ook in luistervorm te gaan delen, maar ik vind de opname kwaliteit niet goed genoeg. Dus schuiven we dat plan gewoon weer opzij. Ook ging ik aan de slag met de eerste dagen van dit dagboek op papier te zetten en besteedde ik eigenlijk weer veel te veel tijd aan mijn telefoon. Die dagen zitten er regelmatig tussen.

Een regenachtige werkdag

Het was donderdagochtend lekker chaotisch op het werk. Er was wat mis gegaan bij het sorteren waardoor we zelf de bundel bij elkaar moesten voegen. Het kostte best wel wat tijd en daardoor vertrok ik pas om half 11 op het depot naar mijn eerste wijk. Daarna fietste ik door naar mijn 2e wijk, mijn eigen wijk en die was dal. Op dal was er door de chaos weinig te doen en was ik wat eerder klaar. Ook wel lekker! En een groot geluk ook met het slechte weer.

De middag besteedde ik aan het schrijven over ons avondeten van afgelopen maand. Kenneth was rond 5 uur klaar en ik besloot alvast te gaan koken. Dan aten we wel wat eerder, maar kon ik nog even naar Roermond toe. Hij verraste me met een lekker frappuchino als toetje! En alsof ik nog niet genoeg lekkers had gehad viel ik in Roermond met mijn neus in de boter, of ja appel-peer taart.

Nog even spelen met Olaf voor het weekend

Bij binnenkomst kwam er ik achter dat ze nog niet gegeten hadden. Olaf begon gelijk enthousiast te vertellen dat ik ook mee moest eten. Ik hoefde niet, want ik had al gehad. Maar toen hij het tijdens het eten bleef zeggen en hij zelf ook niet meer wilde besloot ik toch een beetje wortelstamppot en een stukje braadworst mee te eten. Olaf begon ook weer te eten, dus als dat de oplossing was samen met appelmoes.. Prima kleine vriend!

Omdat ik mijn toetje al op had wilde ik eigenlijk geen yoghurt of vla meer. Maar je raad het al, kleine man stak er weer een stokje voor. Hij schoof me een leeg kommetje, een lepel en het pak vanille yoghurt toe.. “Kelly ook!”. Natuurlijk, dan doet tante Kelly ook mee. Dus hij aan een kommetje vanille vla en ik aan een klein beetje yoghurt. Als het op eten aan komt moet je ook het goede voorbeeld geven, dus dan doen we dat!

Daarna gingen we samen spelen! Wat was het weer genieten. Eerst met de trein en daarna met de auto’s. Heerlijk zo’n momentje voor het weekend. Mambo besloot er ook gebruik van te maken en even op schoot te gaan zitten. Zo schattig! Het was al 8 uur geweest toen we nog aan het spelen waren, tijd om af te schakelen. Met boekjes op schoot en een stukje appel-peer taart die Jill had gebakken. Rond kwart voor 9 sprintte ik naar de auto en ging ik weer vol gas naar huis. Wat ben ik onbeschrijfelijk trots op mijn neefje.

Hagrid en Jewel op pad

intakegesprek

Vrijdag had ik het druk, want er was veel post binnen gekomen. 4 tassen en een goed gevulde tas pakjes. Dat kreeg ik niet in een keer mee. Het was een koude dag, maar de zon scheen en de lucht was lekker open, dus ik besloot gewoon een keertje terug te fietsen naar het depot. Niet de allergrootste straf op zo’n dag. Rond half 2 was ik weer thuis. Ik at een boterham en een uurtje later ging ik met Jewel richting het veer van Kessel. Daar kun je ook je auto parkeren en een stuk lopen langs de Maas.

Het was heerlijk in de zon en het was leuk om weer eens wat anders te zien. Onderweg maakte ik verschillende foto’s. Jewel tussen de appelbomen en foto’s van onze schaduw samen. Ik lijk hierboven op de foto toch net op Hagrid van Harry Potter?! Rond kwart voor 4 waren we weer thuis en was Kenneth ook net binnen. ’s Avonds maakte ik mijn boodschappenlijstje klaar en scrolde ik nog wat over het internet.

Een goed gevulde zaterdag

De laatste keer dat ik met oma boodschappen was gaan doen was alweer 2 weken geleden. Tijd om weer samen de weekboodschappen te doen. Het leek allemaal wat chaotischer en het liep niet vloeiend, maar uiteindelijk belandde we weer veilig en wel thuis met de benodigde boodschappen. Na een kop thee en een lekker koekje ging ik richting depot om te werken. Gelukkig viel het allemaal mee en was ik met de tijd die er voor stond weer thuis. We lunchten samen, ik friste me even op en toen gingen we richting pap en mam.

intakegesprek

Kenneth moest er wat afgeven en het was wel weer tijd om even bij te kletsen. Daarna wandelden we nog even bij papa en mama naar binnen. Papa was bestrating aan het leggen en ik was wel benieuwd hoe het er uitzag. Hij was echt al goed bezig! En het was weer even ouderwets gezellig met grappen en geklets. Terug thuis ging ik aan de slag met het eten en hadden we een rustig avondje thuis, wat wil je anders. Ik heb me in ieder geval geamuseerd met wat kleine aanpassingen doen aan de lay-out. Was het je al opgevallen? Er staat nu een Spotify playlist onder aan de site en ik heb wat kleuraanpassingen gedaan.

Een zondag om het huis

Zondag deden we het rustig aan. Kenneth brouwde een tosti in elkaar die machtig, maar lekker was en daarna maakte ik een flinke wandeling met Jewel richting de maas. Terug thuis schreef ik over mama als mijn voorbeeldfiguur, werkten we een beetje in de tuin, haalde ik nog wat kleine boodschappen en rommelde we wat aan. Tussendoor maakte ik ook nog een wandeling met Jewel en voor ik het wist was het tijd om te koken.

Het is een lang dagboek geworden, 3,5 kantje in Word. Maar er zaten zoveel details in afgelopen week die ik graag wil onthouden en terug lezen dat het maar gewoon zo is. Hoe was jouw week? Ik ben benieuwd!

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via Instagram, Facebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    maart 9, 2021 / 8:08 am

    Een lang verhaal, maar makkelijk te lezen en duidelijk. Je hebt ook een drukke week gehad, maar ook veel leuke momenten en dat maakt het levendig. Je hebt ook een heel mooie band met Olaf, dat maakt het duidelijk dat je er ook steeds graag naar toe wil, prachtig!! Een fijne dag Kelly, een knuffel van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: