20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #11 het coronavirus en leukere dingen

coronavirus

Het voelt een beetje dubbel om dit artikel te beginnen. We worden allemaal omver gegooid met informatie over het Coronavirus. Het heeft me afgelopen week dan ook behoorlijk beheerst. Maar er waren ook mooie momenten en omdat het belangrijk is om ook positiviteit te lezen begin ik gewoon met schrijven.

Het momentele effect van het coronavirus op mij

Er is al heel erg veel geschreven en gezegd over het coronavirus. Zo veel dat bij mij de spanning er ook behoorlijk in zit. Normaliter leef ik onder een steen en volg ik het nieuws niet of nauwelijks. Nu zit ik krampachtig te refreshen in de hoop dat er toch iets van positief geluid gaat komen. Ook al weet ik dat dat de komende tijd waarschijnlijk nog niet aan de orde is. En dat vind ik moeilijk. Het is alsof er zich een oorlog afspeelt tegen iets wat we niet kunnen zien. Toch gaat bij ons in huis het dagelijks leven gewoon door. Kenneth moet gewoon de vrachtwagen op en ik moet gewoon de post bezorgen. En misschien is dat ook maar goed, anders zou ik misschien wel ergens in een hoekje hebben zitten wachten tot dit allemaal voorbij is.

Onze vakantie naar Engeland werd gisteren verplaatst, maar uiteindelijk hebben Kenneth en ik er voor gekozen om überhaupt niet te gaan. De oppas van Jewel was al bezet en ondanks dat ze misschien te zijner tijd wel naar mijn ouders had gekund vonden we het een beter idee om de keuze nu al te maken. En als je een hond hebt moet je soms op dingen inleveren, dus hebben we er voor gekozen om niet te gaan.

Wellicht dat we in onze zomervakantie nog een lang weekend weggaan, maar dat zien we dan wel weer. Mijn vakantie houd ik denk ik als het qua uren kan wel aan, zodat ik even een pas op de plaats kan doen. Je rent je in de hectiek van het alledaagse maar nu ook o zo vreemde, zo voorbij en dat is fijn, want je krijgt geen kans tot nadenken. Maar je krijgt wel de kans om uiteindelijk over je grenzen heen te gaan en dat is nu net niet de bedoeling.

coronavirus
Een kommetje vitamientjes. Ik maak als ontbijt vaak yoghurt met cruesli en peer. Dit is een bakje met nog wat aardbeien. De peer was alleen zo groot dat het fruit met cruesli en een yoghurt coat werd. Ook heel lekker.

Goede afleidingen

Deze knapperd is al goed gegroeid!

Op het werk was het afgelopen week bijna niet bij te houden. Er was zoveel post dat we ons de benen onder het lijf vandaan hebben gerend. Het zorgde ervoor dat ik na het werk gesloopt was en geen puf meer had om nog te schrijven. Daarnaast zat mijn neus vast in het nieuws en liep mijn hoofd zo vol, dat niks meer lukte. Het was echt een hele vreemde week wat dat aan gaat.

Gelukkig had ik wel wat afleiding! Dinsdag kwam de kapster voor papa en Kenneth, maar ook bij mij haalde ze even de dode punten en het dunnere gedeelte weg. Het is weer wat frisser! Woensdag had ik een hele pittige werkdag, maar kon ik ’s middags toch gaan sporten met papa en was ik daarna nog even in Roermond. Spelen met Molly, beetje bijkletsen, het was weer fijn. Donderdag koos ik er heel bewust voor om thuis te blijven en bakte ik bagels. Een hele leuke activiteit kan ik je zeggen en ze waren goed gelukt! Vrijdagavond ging ik helpen in het nieuwe huis van Jordy en Mandy. We plakten alles af en zetten de boel in de voorstrijk. We waren vliegensvlug, echt top!

Bagels belegd met ijsbergsla, een burger, komkommer, cheddar, avocado en n plakje ontbijtspek.
coronavirus
Het weer zat nog steeds tegen en dat gaf bijzondere plaatjes!

Toch de deur uit

Het klusteam

En toen kwam het weekend! Zaterdagochtend was ik aan het werk en ’s middags ging ik naar Jordy en Mandy om te verven. Jordy was al een heel eind gekomen, dus ik nam de kwast en ging aan de slag met randjes en details. Ook niet geheel onbelangrijk. Uiteindelijk ging ik er pas iets na 6 weg volgens mij. Op naar de boodschappenwinkel waar ik schrok van hoe de schappen eruit zagen. Nu had ik wel de meest druk bezochte supermarkt van Roermond, maar allerlei lege schappen was wel een heel vreemd gezicht. Ik haalde voor zo goed als ik kon de weekboodschappen, inclusief een pak wc papier en een pakje paracetamol. De wc papier, omdat ik 2 weken geleden absoluut geen fijn wc papier had meegebracht en de paracetamol was dus echt op. Niet handig in deze tijden, maar ze hadden het gelukkig nog.

coronavirus
De lente en bloesem maken veel goed. Ondanks dat de hooikoorts langzaam haar in trede doet.

Zondag ging de eerste training van het demoteam op de hondenschool gewoon door. En aangezien we met een heel klein groepje waren vond ik het toch belangrijk om te gaan. Zeker voor Jewel. We hebben er allebei weer een hoop geleerd en het was leuk om te doen. Dus op naar de volgende keer! En ’s middags na een pitstop bij de supermarkt (met redelijk gevulde schappen! TOP!) besloot ik toch nog even te gaan verven bij Jordy en Mandy en daarna nog even te spelen met Olaf bij papa en mama.

Ik vond en vind het van groot belang dat Jordy, Mandy en Olaf  zo snel mogelijk kunnen gaan verhuizen en door met een paar mensen de handen uit de mouwen te steken kan dat ook. Iets wat voor hun gezondheid ook veel beter is. En verder vallen mijn keuzes waarschijnlijk niet goed te praten, maar weet dat ik mij enorm bewust ben van de ernst van het coronavirus en dat het ontzettend belangrijk is dat we de voorzorgsmaatregelen volgen. Hierin probeer ik dan ook mijn uiterste best te doen.

En zo is er weer een week om. We gaan het allemaal zien. De kunst voor mij is om nu zoveel mogelijk rust te bewaren. Ik wens iedereen heel veel sterkte en een heel groot applaus voor alle mensen die Nederland nu draaiende houden.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    maart 17, 2020 / 8:13 am

    Het is inderdaad een heel rare tijd. Er gaat niets boven de gezondheid, maar we hebben het niet altijd in de hand. We moeten de leefregels m.b.t. het coronavirus zoveel mogelijk opvolgen en zorgen voor een goeie weerstand. Gelukkig hebben we nu mooi weer! Sterkte Kelly en een rustige dag, het komt goed! Liefs oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: