2   8
6   15
7   36
4   20
2   30
12   34
7   37

Recept – mijn favoriete tonijnsalade

tonijnsalade

Tonijnsalade is een van mijn favoriete als het gaat om beleg voor op brood of een toastje. Voor je idee eet je dan toch nog iets gezonds, en je hebt weer eens wat anders als het standaard broodbeleg. En het fijne is dat je met weinig ingrediënten een lekkere salade kan maken. Vandaag deel ik met jullie een van mijn favoriete versies!

tonijnsalade

De ingrediënten zijn als volgt:

  • een blikje tonijn in water (mag ook een andere zijn)
  • een (ongeveer dezelfde hoeveelheid) blikje zoete mais
  • bieslook, gedroogd of vers, naar smaak
  • zout en peper, naar smaak
  • mayonaise en ketchup (of curry), ook naar smaak

De stappen:

Allereerst neem je een bakje, wat groter is dan afgebeeld, dat scheelt afwas. Vervolgens lek je de tonijn uit waarna je deze in het bakje doet. Vervolgens neem je de mais die doe je erbij. Dit meng je goed. Nu neem je een lepel en komt het vooral op proeven aan. Ik voegde zelf een behoorlijke portie verse bieslook toe. Daarna wat zout en peper, puur op gevoel. En dan de fritessaus en curry. Ik kan je wel aanraden om de curry te vervangen door ketchup, dat geeft waarschijnlijk net wat meer. Of je neemt gewoon whiskysaus. And that’s it! Met proeven zul je uiteindelijk tot jouw perfecte smaak moeten komen.

Ik vind hem zelf erg lekker op een broodje of een boterham. Maar ik heb hem geproefd op een crackertje, dat was ook heel lekker ! Hiermee kun je alle kanten uit, en het is weer eens wat anders dan een boterham met kipfilet. Hebben jullie nog ideetjes voor in de tonijnsalade en kende jullie de variant met mais al?

Volg:

6 Reacties

  1. Dorothé
    februari 2, 2017 / 8:29 am

    Zalm met Mandarijntjes op een bedje van ijsbergsla. Dressing: whiskeysausxxx

    • Ballontraebay
      februari 2, 2017 / 8:42 pm

      Ojaaa jammie! xxx

  2. Daisy Dingen
    februari 2, 2017 / 9:55 am

    Klinkt goed! Mijn eigengemaakte tonijnsalade is supersimpel… (blikje tonijn, fijngesnipperd uitje, mayo, zout, peper) maar vind ik ook nog steeds erg lekker! Moet wel zeggen dat ik hem lekkerder vind als ik hem in belgie maak, gewoon omdat ik de mayo daar lekkerder vind (en ik ben zelf gewoon nederlands haha)

    • Ballontraebay
      februari 2, 2017 / 8:43 pm

      Klinkt lekker ! Haha, ik vind zelf de Belgische mayonaise ook lekkerder ! Een flinke dot op een puntzak friet, heerlijk!

  3. Ans v zantvoort
    februari 2, 2017 / 12:26 pm

    Tonijnsalade met fijn gesnipperde komkommer en uitje, dressing naar eigen smaak

    • Ballontraebay
      februari 2, 2017 / 8:44 pm

      Hmm klinkt goed!

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.