2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Recept – Oma’s wafelrecept en homemade bakmix review

wafelrecept

In de maand december ben ik helemaal in de wafel modus. Ik vind het een van de lekkerste dingen met de kerst en nieuwjaar. En daarom vandaag op Bij Zus Oma’s wafelrecept! En ik geef nog een handige bakmix tip!

Oma’s wafelrecept

wafelrecept

Dit recept is trouwens goed voor ongeveer 30 wafels. Voor minder kun je de boel natuurlijk delen en het is natuurlijk afhankelijk van je wafelijzer.

Wat heb je nodig voor oma’s wafelrecept?

 • 600 gram bloem
 • 500 gram basterd suiker
 • 500 gram boter (zacht)
 • 8 eieren
 • 3 pakjes vanille suiker
 • 5 gram zout
 • Beetje vloeibare boter om het ijzer mee in te vetten

Randapparatuur ?

 • Wafelijzer (hartjes, brussels, etc.)
 • Kwastje voor de boter
 • Ijslepel of een gewone lepel voor bolletjes beslag te maken
 • Liefde

Hoe maak je ze?

De zachte boter roer je met de basterdsuiker, vanille suiker en het zout door elkaar. De eieren voeg je vervolgens één voor één toe en lepel voor lepel mix je de bloem erdoor.  Wanneer het beslag klaar is (mooi mengsel en klontvrij) maak je met behulp van een ijslepel of gewone lepel bolletjes die je in het wafelijzer legt. Wanneer ze goudbruin zijn haal je ze eruit en zijn klaar om op te eten of te bewaren voor een later moment.

Tip/review: Homemade wafelbakmix

Mocht je nou geen zin hebben om zelf een beslag in elkaar te draaien,dan heb ik nog wel een tipje voor je. Bij de Plus vond ik de wafelbakmix van Homemade, altijd leuk om mee te nemen en te testen. Het enige wat je hoeft toe te voegen is water. Met een spatel maak je het beslag en daarna kun je al gaan bakken. Je bent dus zo klaar.

Binnen no time heb je een 6 tot 8 wafels op tafel staan. En met een hartjes wafelijzer wel meer! Eind conclusie bij mij thuis was dat ze erg lekker waren. In mijn ogen zijn ze ook ideaal voor als je een toetje wil maken met verse wafels en je niet te lang in de keuken wil staan. Wij waren in ieder geval positief verrast.

Nou ik heb in ieder geval weer zin in de wafelperiode. Hou jij ook zo van wafels? Als je ze maakt laat me dan zeker weten wat je er van vond!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  december 14, 2018 / 7:55 am

  dat is een fijn recept en succes met het bakken. Fijne dag, liefs oma xx

 2. Roos Smeets
  december 14, 2018 / 8:56 am

  Een duidelijk recept Kelly. Maar ohhh, die wafels wil ik zondag in de bus naar Rotterdam wel even proeven hoor. Een kleine test… op de smaak .

 3. Tante Chris
  december 14, 2018 / 10:45 am

  lekker

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: