6   20
4   24
6   13
4   15
4   31
4   27
21   41

Rode kool ovenschotel – recept

rode kool ovenschotel

Een paar weken geleden wilde ik zuurkool ovenschotel maken, maar de zuurkool was over de datum. Dus ik besloot rode kool met peer te nemen en dat bleek ook zeer geslaagd! Dus vandaag deel ik het rode kool ovenschotel recept!

rode kool ovenschotel

Wat heb je nodig voor de rode kool ovenschotel ? (Voor +/- 3 personen)

  • pot rode kool met peer
  • aardappelpuree van +/- 1 kilo aardappelen
  • 500 gram gehakt
  • beschuit voor paneermeel
  • boter

Zoals je kan zien op de foto heb ik of een inschattingsfoutje gemaakt met de schaal of met de hoeveelheden. Het is maar net hoe je het bekijkt!

Hoe maak je hem?

De oven verwarm je voor op ongeveer 220 graden. 

In de tussentijd maak je de aardappelpuree klaar. Ik doe dat door kruimige aardappels te koken en vervolgens stamp ik het fijn met wat boter en melk. Ook lekker is met een beetje bouillon in plaats van melk.

Onder het koken van de aardappels warm je de rode kool een beetje op. Deze zal in de oven ook nog warm worden. In een koekenpan bak je een uitje glazig. Zodra de ui glazig is doe je het gehakt erbij en bak je dit rul. Het gehakt kruidde ik met wat peper, zout en knoflook. Ja, echt, maar hij houden ook van knoflook. 

Je neemt een ovenschaal en die vet je in met een beetje boter. En zodra alles klaar is ga je beginnen met metselen. Eerst een laagje puree, vervolgens het gehakt, daarna de rode kool en dit metsel je dicht met nog een laagje puree. Mocht je wat meer hebben dan kun je eventueel nog een paar laagjes extra maken! Op de bovenste laag puree maak je vervolgens 2 of 3 beschuitjes fijn, of je gebruikt paneermeel. En daar verdeel je wat stukjes boter over. Dit maakt het lekker knapperig.

Na deze stap schuif je de schaal in het midden van de oven en houd je de schaal goed in de gaten, want je moet zelf even opletten wanneer de korst goudbruin is. Bij ons is dat vaak al na 10 minuten, kwartiertje, maar het kan ook 20 minuten duren.

En dan kan je aan tafel! En wens ik je eet smakelijk! Had jij al eens rode kool ovenschotel gemaakt?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    november 29, 2018 / 7:53 am

    Ja Kelly, ik heb vaker rodekool schotel gemaakt. Alleen hachee i.p.v. gehakt en één dun tussenlaagje appelmoes. Maar gehakt gaat natuurlijk veel vlugger, maar als je eens hachee over hebt, dan is het een idee, want je doet er ook gebakken uitjes onder, de smaak komt toch wel overeen en het is inderdaad lekker! Fijne dag samen, geniet ervan. Groetjes van oma xx

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.