8   25
2   24
6   24
4   29
6   14
4   15
4   31

DIY inspiratie voor kerstkaarten

kerstkaarten

Het lastigste ieder jaar zijn toch wel weer de kerstkaarten. Stuur je er wel of geen, want ja tegenwoordig worden er amper nog gestuurd. Ik vond zo’n leuke DIY voor kerstkaarten, dat ik het niet kon laten ze te delen!

Do it yourself inspiratie voor kerstkaarten 

kerstkaarten

Ik ga je geen letterlijke tutorials geven, want op het internet vind je meer dan genoeg tutorials hoe je leuke kerstkaarten kan maken. Of die je op z’n minst inspireren. Daarnaast heb je natuurlijk nog de 3D kaartboeken waarmee je prachtige kerstkaarten kan brouwen. Maar ik kan wel mijn favorieten tutorials met je delen!

Toen ik laatst weer over Pinterest aan het struinen was kwam ik leuke kaarten tegen. En die moet ik gewoon met je delen. Want met die donkere dagen is het naar mijn mening ontzettend leuk om creatief bezig te zijn. We hebben nog een klein maandje tot de kerst, dus je hebt misschien nog tijd om wat te gaan brouwen in het weekend. Dus mijn favoriete pins laat ik je hieronder zien.

Kaarten maken en versturen

Een hele lange tijd geleden was ik ook druk met het maken van kaarten. Dat vond ik heerlijk om te doen. Door middel van boeken waar je uit kon knippen, maar ook door zelf maar wat te doen. En die gaf ik dan meestal aan mijn ouders, of ze gingen in de kast voor je weet maar nooit. In de loop der jaren veranderen interesses en gewoontes en raak je bepaalde hobby’s kwijt, zo ik deze.

Maar toen ik bedacht dat het me leuk leek om de inspiratie van Pinterest met jullie te delen vond ik wel dat ik zelf ook weer aan de slag moest. Dus tijdens mijn wandeling in het dorp ging ik op jacht naar allerlei knutselspullen. Ik nam kerst washi tape mee, stempels, een kaartenset en glitter. Dat in combinatie met alles wat ik al had en de kerstkaarten inspiratie online gaf mij de kaarten die je tussendoor ziet.

Het heeft wel een creatief vuurtje aangewakkerd en ik denk dat ik wel weer vaker kaartjes ga brouwen. Met wat meer oefening kan het misschien nog wat worden! Al zijn het zomaar kaartjes of verjaardagskaarten. Want ik vind het zelf wel nog heel leuk om kaarten te ontvangen en te versturen. Het is toch mooi dat iemand de moeite neemt om een kaartje te schrijven en dat te geven of te versturen. En begrijp me niet verkeerd, ik heb de afgelopen jaren amper nog kaartjes gekocht en gegeven. Maar daar ga ik vanaf nu verandering in brengen. De meeste kaartjes belanden uiteindelijk weer in de papierbak, maar even dat moment van een kaart in je handen hebben. Dat is denk ik het belangrijkste!

Ik vond het in ieder geval wel leuk om dit met jullie te delen. Schrijf jij nog kerstkaarten of überhaupt een kaartje?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    november 28, 2018 / 12:01 pm

    Wij verzenden nog kerst- en nieuwjaarswensen, natuurlijk ook omdat dit al heel wat jaren onze gewoonte is. Dit jaar wil ik vroeger beginnen met het schrijven, want tegen kerst hebben we het al druk genoeg. Wij vinden het ook leuk om kaarten van vrienden en bekenden te ontvangen. Zolang wij het kunnen, houden we deze gewoonte aan. Maar als je ze zelf wilt maken is heel leuk, maar het duurt me dan echt te lang. Kelly, heel veel succes met je doel en het zal je zeker weer lukken. Een knuffel van oma xx

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.