2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Vrolijke Oreo cake – recept

vrolijke oreo cake

Het laatste recept van de Oreo challenge heb ik vandaag voor jullie op het menu staan. Een cake die je nog blijer maakt als je al blij bent en opvrolijkt als je het nodig hebt. De vrolijke oreo cake!

Speciale cake

Vandaag, 23 november, is weer een spannende dag. Mandy gaat namelijk vandaag op rij examen en ik gun het haar zóó dat ze het haalt. Eindelijk de vrijheid en op pad kunnen wanneer ze maar wil. Hoe de dag gaat verlopen weet ik nu nog niet, jij aan het einde van dit artikel wel! Ik vind het enorm spannend en om haar te feliciteren of een hart onder de riem te steken, maakte ik deze taart. Eigenlijk meer de Hoera ze is geslaagd cake, of het komt wel goed schatje cake. Het is dus een speciale cake, voor speciale gelegenheden.

Wat heb je nodig voor de Vrolijke Oreo cake?

Voor de cake:

 • De Swedish chef (jijzelf dus)
 • Dokter Oetker wolkencake chocolade/vanille
 • 3 eieren
 • 1 lepel melk
 • 200 ml. slagroom
 • 7 originele Oreo’s
 • Bakpapier en een beetje boter om in te vetten
 • Een ronde springvorm ( die van mij heeft een diameter van 26 cm)

Voor de topping:

 • Zakje Klopfix
 • 250 ml. slagroom
 • 2 handjes M&M’s, die je misschien nog over hebt van de Rocky road bonbons
 • 1 rol originele Oreo’s (mag ook iets minder)
 • 1 rol birthday Oreo’s
 • Spekjes
 • Evt. sprinkles

Hoe maak je de Vrolijke Oreo cake?

De cake:

De cake is natuurlijk het gemakkelijkst. In feite is het gewoon de verpakking volgen! Dus je verwarmt de oven voor op de temperatuur die staat aangegeven op de verpakking. Je maakt de springvorm klaar door de bodem te bedekken met bakpapier en de zijkant met boter even in te vetten.

Vervolgens maak je de mix voor de vanille cake klaar. Dan komt er een snufje van jou bij kijken. De 7 oreo’s verkruimel je met de hand en voeg je op het moment dat je het beslag luchtig klopt toe aan het cakemengsel. Zo heb je al een vleugje Oreo bij de vanille. Ongeveer de helft van dit mengsel schep je nu in de springvorm.

Daarna voeg je de stap van de chocolade cake toe aan het overgebleven mengsel. Dit laat je in een halve minuut door kloppen. En dan kan ook deze in de springvorm. Even door elkaar scheppen voor een leuk effect en dan kan hij de oven in voor ongeveer 55 minuten.

Zodra deze uit de oven komt haal je de rand van de springvorm weg en laat je hem volledig afkoelen. Ik begon met decoreren pas de volgende dag.

De topping:

Voor de topping maak je een rol Oreo’s en 2 handjes m&m’s fijn met de keukenmachine. Daarna maak je de klopfix klaar volgens de verpakking en meng je dit met het Oreo/M&M mengsel. 

De decoratie:

De topping smeer je vervolgens uit over de afgekoelde cake. En dan is het decoreren naar wens. Ik heb de cake omringd met de Oreo birthday smaak en vervolgens ingevuld met de spekjes en wat sprinkles. En dit gaf zo een lekker vrolijk geheel!

Is mandy geslaagd?


JAZEKER !!! Ze hield ons even voor de gek aan de deur, maar ze is het echt! Dolgelukkig waren we er allemaal mee, dus dat werd even gevierd met deze taart. De Hoera, ze is geslaagd taart! En het leuke is, de rij instructrice at gezellig een puntje mee. Toevallig een hele goede bekende van me en een lieve lezeres van Bij Zus. Tja, de foto is wat wazig, dat krijg je met trillende handjes van trots. Op naar heel veel veilige kilometers!

vrolijke oreo cake

En dit is dus hoe je de Vrolijke Oreo cake maakt! Niet zo heel moeilijk en lekker kleurrijk. Ook leuk voor Sinterklaas met pepernoten en mini chocolaatjes of voor de Kerst! 

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  november 23, 2018 / 6:55 pm

  leuk geschreven, maar ook heel lief gedaan. Wat fijn dat Mandy geslaagd is, ik moet er ook steeds aan denken. En zo hebben jullie het mooi afgerond. Allemaal blij. Een fijne avond Kelly, liefs van oma xx

 2. Dorothé
  november 23, 2018 / 7:00 pm

  Geweldig leuk beschreven meis. Weer zo origineel
  En lekker was de cake taart. Super

 3. Mariska
  november 24, 2018 / 8:13 am

  De taart was hartstikke lekker!!! We hebben het in ieder geval goed gevoerd gisteren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: