2   22
6   22
4   26
6   13
4   15
4   31
4   27

Oreo rocky road bonbons – recept

bonbons

Een tijdje geleden kreeg ik bericht van Fansquare dat ik voor  Wat een studentje ’s avonds eet samen met Oreo aan de slag mocht. Ik kreeg een onwijs toffe box binnen en vandaag deel ik de 1e zoete snack. Oreo rocky road bonbons!

Dit is wat we gaan maken. Een kleine vrolijke bonbon. Lekker voor bij een kopje thee of koffie. Het is machtig, dus aan een heb je echt genoeg, maar het smaakt naar meer! En ik deel graag met je hoe je deze kleintjes kan maken.

De ingredienten voor de bonbons

 • Een grote reep witte chocolade of 3 witte chocolade letters 
 • Een zakje crispy M&M’s, mag ook een huismerk zijn
 • Een zak spekjes
 • 2 rollen oreo, ik koos voor de originele en de brownie
 • Sprinkles voor on top
 • Cupcake vormpjes

Handig voor erbij:

 • pan en schaal voor au-bain-marie
 • cupcake bakvorm
 • 3 bakjes
 • schaar
 • soeplepel

What to do stap voor stap

Je neemt 3 bakjes waar je de spekjes, oreo en m&m’s dadelijk in kan doen.

Vervolgens knip je de spekjes in kleine stukjes en doe je deze in een kommetje. Daarna neem je een stevig zakje of aluminiumfolie waar je de m&m’s in stopt. Deze sluit je af en vervolgens sla je ze met een pollepel tot kleine stukjes. Deze doe je dan ook in een bakje.

Als laatste neem je naar eigen idee een aantal gewone Oreo’s. Ik nam er 7. Deze sla je ook tot kleine stukjes met de soeplepel. En vervolgens verkruimel je ze in het bakje.

Uiteindelijk heb je 3 bakjes om in de gesmolten chocolade te stoppen. Vervolgens doe je alvast wat voorwerk voor de bonbons. Je neemt je cupcake bakvorm en die vul je met bakvormpjes. Daarna stop je in ieder bakje een chocolade brownie Oreo. Deze vormen dadelijk de bodem.

Nadat je het voorwerk hebt gedaan begin je aan de chocolade. Ik nam chocolade letters, want ze hadden bij ons geen grote reep witte chocolade. En dit werkt ook prima! Zelfs handig als je na 5 december nog chocolade over hebt. De chocolade laat je gewoon in het zakje en dan sla je ze met een soeplepel tot kleine stukjes. Zo heb je weinig vliegende chocolade.

Vervolgens zet je een pan warm water op en daar zet je een schaal in om au-bain-marie te gaan smelten. Ik nam hiervoor een glazen schaal, ideaal! Je moet een beetje geduld hebben en goed roeren, maar dan heb je wel gesmolten chocolade.

Als de chocolade gesmolten is voeg je er de 3 “toppings” aan toe. Deze meng je goed door elkaar, zodat iedere topping een laagje chocolade heeft. En daarna vul je de vormpjes met het mengsel! 

Als laatste stap strooi je nog wat sprinkles over bonbons heen en daarna kunnen ze de koelkast in! Na een uurtje of 2/3 zijn je Oreo rocky road bonbons klaar! 

bonbons

Ik vond ze erg lekker! Ontzettend zoet en machtig, maar eentje bij de thee is heerlijk. En erg leuk om te maken. Aanradertje voor op een druilerige zondagmiddag. Of gewoon als je er zin in hebt!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.