2   27
10   32
7   34
0   26
4   40
8   26
10   58

Recept – Peach cobbler

Peach Cobbler

Peach CobblerPeach Cobbler, een van mijn guilty pleasures als je het mij vraagt. Ik weet nog dat mijn tante en zusje ermee binnen kwamen, zelf gemaakt, nog warm, hemels ! En de restjes at ik daags erna als ontbijt. En zo lekker als het is, zo simpel is het ook en daarom deel ik hem heel graag met jullie.

Wat heb je nodig?

 • 2 blikken halve perziken
 • 115 gram margarine
 • 130 gram zelfrijzend bakmeel
 • 200 gram suiker
 • 1 groot ei, of 2 kleintjes
 • kaneel
 • Voorverwarmde oven op 180 graden
 • Beslagkom
 • Eventueel een bakblik als deze:

Wat moet je doen?

Met de perziken:

 1. Perziken (2 blikken) en sap van 1 blik in het bakblik doen.
 2. Perziken snijden in het blik (soort van plakjes)
 3. Perziken bestrooien met kaneel

Beslag:

 1. margarine smelten en daarna in de kom
 2. deze mixen met de suiker
 3. eieren erbij en weer mixen
 4. bakmeel erbij en nu goed mixen tot een gladde massa (hoeft niet dik, wanneer het te dik is voeg je wat sap van het andere blik perziken toe)
 5. Verdeel het beslag over de perziken (allemaal hoopjes, dit verdeelt zich in de oven)

Daarna zet je hem in het midden van de oven voor +/- 50 à 60 minuten maximaal. Het moet bruin zijn.

Het overige sap kun je natuurlijk lekker op drinken ! Nou heb ik dit niet zelf bedacht, ik heb het van me tante gekregen en zei heeft het weer van iemand uit Texas. So thank you mrs. Johnnie Mae Grant.

Wil je het nou trouwens heel snel doen ? Koop een cakemix in plaats van dat je het beslag zelf maakt. Het is bijna hetzelfde!

Ik vind het echt een heel fijn recept, simpel en super lekker ! Je kunt het denk ik ook eens uitproberen met andere soorten fruit. Dat heb ik zelf nog niet gedaan, maar wie weet smaakt dat ook! Misschien een andere leuk recept dat ik van familie heb gekregen zijn de wafels à la oma! Kennen jullie peach cobbler ?

xxxkelly

Volg:

3 Reacties

 1. april 20, 2017 / 4:03 pm

  Oeh dat ziet er wel lekker uit, ben heel erg benieuwd hoe het smaakt. 🙂

  • Ballontraebay
   april 20, 2017 / 4:26 pm

   Ik zou het zeker eens uitproberen!

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.