6   20
4   24
6   13
4   15
4   31
4   27
21   41

Recept: Gevulde paprika wraptaart

gevulde paprika wraptaart

Een hele mond vol, dat is het letterlijk en figuurlijk. Onze gevulde paprika wraptaart die Kenneth en ik bedachten toen ik in de winkel rond zwierf. Hij smaakte en dus deel ik met jullie het recept!

gevulde paprika wraptaart

Wat heb je nodig voor een gevulde paprika wraptaart?

 • natuurlijk, wraps, 4 stuks
 • 5 paprika’s (koop twee zakken van 3 of van die buitenbeentjes bij AH) 
 • 2 uien
 • 1 kuipje philadelphia met kruiden (mag ook gewoon een roomkaas zijn met kruiden, dat werkt ook prima!)
 • zakje geraspte kaas naar keuze (wij hebben altijd jong belegen 48+)
 • 500 gram (runder)gehakt
 • kruiden naar keuze, ik gebruikte paprikapoeder, zwarte peper en knoflookpoeder
 • een ovenschaal, het liefst een ronde
 • een wokpan of grote koekenpan
 • bakpapier
 • een dosis plezier

Hoe maak je de gevulde paprika wraptaart?

Het is eigenlijk ontzettend simpel, je maakt het aan de hand van een recept voor gevulde paprika. Ik gebruikte het recept van Lekker en Simpel dat ik al eens eerder had gebruikt. Dit vertaalde ik naar een vulling met een kleine twist van Kelly.

De heteluchtoven verwarm je voor op 200 graden. Ondertussen snij je de paprika en de ui in blokjes. Daarna bak je in de wokpan de gehakt rul met de kruiden, dit doe ik zelf altijd op gevoel. Vervolgens doe je daar de paprika en ui bij en bak je dit mee. Dit doe je tot de ui wat glaziger is geworden. Vervolgens schep je het kuipje philadelphia erbij en meng je dit goed door, dit laat je vervolgens warm worden.

In de tijd dat het mengsel warm wordt maak je de ovenschaal klaar. Ik heb een ronde schaal genomen. Je bekleed de ovenschaal met bakpapier en daarna leg je er 4 wraps overlappend in. Wat over de ovenschaal hangt vouw je terug naar binnen. Zo creëer je een soort taartbodem/quiche idee. Ik strooide er een klein beetje geraspte kaas overheen om het geheel wat meer te doen plakken.

Als je daar eenmaal mee klaar bent is het tijd om de vulling te storten. Ik heb met een lepel zoveel mogelijk erin geschept. Let hier wel bij op dat je niet teveel vocht meeneemt in de schaal. De smaakt zit als het goed is om het vlees en de groente. Als je de ovenschaal goed genoeg gevuld vind maak je het af met een laagje geraspte kaas over het geheel te strooien voor een krokant korstje. En dan mag hij voor +/- 10 minuutjes de oven in. Hou het goed in de gaten, want ik was eigenlijk iets te laat.

Variatietips

 • Wat je zou kunnen doen is de bodem iets anders indelen. Bijvoorbeeld de wraps echt stapelen tot een taart
 • Voeg wat andere soorten groente toe: champignons, geraspte wortel, etc. Ik denk dat dit niet verkeerd zou zijn.
 • Een salade ernaast! Dit maakt het wat frisser en minder machtig.

Rest mij alleen maar te zeggen.. Eet smakelijk! Heb jij nog leuke recepten met wraps, dan laat het me zeker weten. Ik ben benieuwd.

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

 1. oma
  oktober 17, 2018 / 8:12 am

  lekker kokkerellen met Kenneth, gezellig. En ga je het vaker maken, het is wel machtig, lijkt me. Maar weer eens wat anders. Een fijne dag Kelly, mooi weertje, ga af en toe even naar buiten! Liefs oma xx

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.