0   15
13   33
3   21
16   45
2   16
6   23
7   39

Een nieuwe baan als online communicatiemedewerker

nieuwe baan

Tussen december 2022 en maart 2023 is het mij steeds duidelijker geworden dat ik met mijn nieuwe baan weer een cirkeltje rond gemaakt heb. In deze blog lees je het sollicitatie avontuur dat er aan vooraf ging en welk cirkeltje ik bedoel.

Een nieuwe baan

Ik heb sinds 1 december 2022 een nieuwe baan. Al een paar maanden eerder was ik op zoek naar wat anders. Mijn avontuur bij de post was ontzettend leuk, maar mijn rug liet te wensen over en ondanks alle fysiotherapie ging dat niet over. Tijd voor iets nieuws, maar wel iets wat echt bij me past. En zo kwam ik de, zoals ik het in mijn sollicitatiebrief omschreef, baan van mijn dromen tegen. En daar was geen woord aan gelogen.

Het sollicitatie avontuur

Bij een gemeente aan de andere kant van de Maas zochten ze een online communicatiemedewerker voor ongeveer 20 uur per week. Het klonk als muziek in de oren. Elke dag bezig zijn met werken aan de website, social media, het invullen van nieuwsbrieven, ja ik zag mij daar al helemaal zitten. Dus ik deed waar ik de kriebels van kreeg, ik stuurde een sollicitatiebrief. En toen was daar op een dag het mailtje der mailtjes. Ik mocht op gesprek komen!

Het 1e gesprek

Er werd gewinkeld, zodat ik zeker netjes voor de dag kwam en er werd elke dag geleerd. Tijdens mijn wandelingen met Jewel vertelde ik haar hoe de gemeente is opgebouwd, hun kernwaarden, mijn reden dat ik daar zou willen werken en ga zo nog maar even verder.

Goed voorbereid stapte ik in mijn auto en kreeg ik mijn volgende uitdaging. De accu van de auto deed moeilijk. Maar uiteindelijk, met een hoop gedoe, kwam ik bij de gemeente aan. Om het ijs te breken en het lekker Kellyiaans, wat betekent: typisch Kelly, te houden begon ik daarmee ook mijn gesprek.

Dat gesprek verliep voor mijn gevoel heel goed. Ik was lekker mijzelf, ik doorstond het vragenvuur en het klonk allemaal top. Er was alleen een uitdaging waar een oplossing voor nodig was. Ze hadden graag dat ik 2 hele dagen werkte en tijdens vakanties full time. Nu bleek dat full time gelukkig ook gedeeltelijk vanuit thuis, maar die 2 dagen moesten wel opgelost worden.

Ik kon en wilde Jewel niet 2 hele dagen alleen laten. Maar gelukkig was er een oplossing voor. Mam wilde op Jewel komen passen en als dat niet ging mocht ze naar papa en mama. Dus voor dat ik wist of ik door was naar ronde 2 was die uitdaging al opgelost.

Het 2e gesprek

Gelukkig maakte ik tijdens het gesprek een goede indruk en kreeg ik ’s avonds nog een telefoontje. Ik mocht een week later nog een keer terug komen. Toen ik de telefoon weer ophing begon ik te huilen. Van spanning, opluchting, enthousiasme, van alle emoties die er voorbij kwamen.

Het lieveheersbeestje op de auto.

Een week later was ik er weer klaar voor. De auto hadden we laten maken, dus die liet me niet in de steek en er zat een lieveheersbeestje op de auto. Voor mij een teken dat mijn schoonpap met me mee ging. Dus hup die kant uit.

Eenmaal daar mocht ik gelijk aan de slag met een opdracht. Ik pakte hem aan zoals ik het hier op Bij Zus ook aanpakte en daarna liep ik het gesprek weer binnen. Opnieuw stuiterde ik een eind weg, zo erg dat ik zelfs wat water uit mijn bekertje knoeide. En toen ze me vroegen wat ik zou doen als ik de baan had vertelde ik dat ik in een hoekje zou gaan zitten huilen.

Er was namelijk een kleine miscommunicatie, ik verstond als ik hem niet had en zij als ik hem wel had. Dus dat zette ik gauw recht met het feit dat ik dan taart zou halen. Ik wilde deze baan zo graag. Ik had alle oppashulp die ik nodig had met Jewel geregeld. Het was afwachten.

Tijd voor taart

En gelukkig hadden ze bij de gemeente in de gaten dat ze me beter niet te lang konden laten wachten. Ik was net het veer over toen ik werd gebeld. Ik mocht taart gaan halen. Dus dat deed ik. Aardbei-brownievlaai om precies te zijn.

Afscheid bij de post

Mijn afscheid bij de post was met een lach en een traan. Precies met de juiste uitdagingen, want in de periode tussen sollicitatiegesprekken en mijn ontslag ging mijn postfiets kapot. Moest ik al fietsend, lopend en met de trein met een nieuwe postfiets met losse trapper van Montfort naar huis brengen. Gingen mijn schoenen nog kapot, mijn gewone fiets kapot en die nieuwe fiets moest dus ook langs de fietsenmaker.

De presentatie setting voor de kleuters.

Het mooiste van mijn laatste momenten bij de post was het moment dat ik bij Olaf in de klas en de andere kleuterklas wat mocht komen vertellen als postbezorger. Ik maakte zelf een verhaal met bijbehorende tekeningen en aan de hand daarvan legde ik uit wat een postbezorger deed. Dat was echt het perfecte einde van mijn loopbaan bij de post. Een uurtje met een gouden randje.

Een cirkeltje rond gemaakt

Inmiddels zijn we een hele tijd verder. Ik werk nu 3 maanden bij de gemeente en ik ben nog steeds op momenten verbaasd dat ik dit werk mag doen. Het werk is echt iets waar ik jaren alleen maar van kon dromen. En het mooiste is dat ik dit heb bereikt door Bij Zus. Door alle ervaring die ik heb opgedaan in die 7 jaar schrijven op mijn blogs. Dat had ik nooit verwacht.

Het voelt alsof er een cirkeltje rond is. Als meisje hoopte ik altijd zoiets te gaan doen, toen kwam de transport op mijn pad, het bloggen, mijn avontuur bij de post en nu lijkt het alsof ik daar ben waar ik zijn moet. Deze weg was nodig en nu mag ik doen wat ik ontzettend leuk vind.

Ik sluit af met een quote waar dit verhaal me aan doet denken. Een Engelse quote, dus voor de toegankelijkheid vertaal ik hem even. ‘Geef nooit iets op dat je heel graag wilt, het is moeilijk om te wachten, maar moeilijker om ergens spijt van te krijgen.’

Veel liefs van hier,
Kelly

Voor meer updates kun je me volgen op Instagram en Facebook.

Volg:

5 Reacties

 1. Roos Smeets
  maart 12, 2023 / 10:12 pm

  Top verhaal Kelly. Het doel bereiken is altijd mooi. Op de wegen daar naar toe, daar leer je het meest. Daar doe je het meest levens- en werkervaring op. Geniet van je nieuwe vaan. Hij is niet voor niets op je pad gekomen!

 2. José
  maart 13, 2023 / 9:13 am

  Een hele weg maar het is gelukt. En ik vind het leuk om oppas van Jewel te zijn. Geeft mij ook een invulling van de week.

 3. opa en oma
  maart 13, 2023 / 6:34 pm

  Proficiat Kelly, een uitdaging en je gaat ervoor! Mooi gedaan, maar je hebt het in de vingers en verdient het ook. Heel veel succes verder van opa en oma ……………..

 4. Tine Gansner
  maart 13, 2023 / 6:39 pm

  weer mooi beschreven Kelly en wij wensen je succes, maar vooral ook veel werkplezier!
  Dit heb je echt verdiend!!!

 5. april 6, 2023 / 9:41 pm

  wat geweldig, gefeliciteerd voor de nieuwe baan.

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.