6   20
4   24
6   13
4   15
4   31
4   27
21   41

Workshop Schattige diertjes teken je zo in Sittard

workshop schattige diertjes teken je zo

4 maart 2023 zaten Jill, Mandy en ik al op tijd in de auto om naar Sittard te gaan. Voor de workshop van Karin Luttenberg bij Hobbyshop Online, maar ook voor een bezoekje aan de Verfzaak. Deze dag verdient een apart plekje op Bij Zus.

Met het beginnen van deze blog realiseerde ik me dat ik al kort wat had geschreven over dit onderwerp in een vorige blog. Dus ik twijfelde of ik er nog meer tekst en uitleg aan wilde geven, maar het was zo’n leuke dag, dat de eigen baas in mij zei ‘Schrijf.’.

Tickets scoren voor de workshop

In oktober 2022 kwam het boek ‘Schattige diertjes teken je zo’ uit van Karin Luttenberg. Jill en ik waren bij de boeklancering in de Apenheul. Een mooie dag met 2 workshops, een fotomomentje met Karin, een lekkere lunch en een kijkje bij de voedertijd van de gorilla’s. Het was een belevenis op zichzelf.

workshop boeklancering
De workshop tijdens de boeklancering.
Foto: Lizet Beek Fotografie

Na de boeklancering werd bekend gemaakt dat ze ook workshops ging doen in het land. Jill en ik zaten start klaar achter de laptop op het moment dat de tickets online kwamen. We bestelden tickets voor Oss. En toen later Sittard erbij kwam bestelden we die ook.

We kwamen op het idee om Mandy mee te vragen, dus zo gezegd zo gedaan. Ze wilde graag mee. Dus ik ruilde de tickets van 09.00 uur in Sittard om naar 15.00 uur, zodat we daar samen naar toe konden. En toen was het wachten tot het 4 maart 2023 was.

Op naar Sittard

Zaterdag 4 maart zaten we om half 12 startklaar bij papa en mama. Het verzamelpunt waar we even een heerlijk stukje karamelvlaai aten en vervolgens in mijn auto sprongen. Op naar Sittard!

Onze eerste stop lag vooraan op het industrieterrein. Dat was de Verfzaak. Een groothandel met voornamelijk verf, behang en allerlei randmaterialen. Maar ook een wand vol speciaal papier en speciale potloden. En rekken met verf, klein materiaal en rekjes alcoholmarkers. Onze afdeling. Het is een soort mini walhalla waar we graag eens in de zoveel tijd snuffelen.

Na ruim 3 kwartier snuffelen liepen we met ideeën, maar zonder producten naar buiten. De twijfel en de gok dat we bij Hobbyshop Online iets zouden vinden was op dat moment toch nog te groot. Onderweg richting onze volgende bestemming sloeg de twijfel al bij Mandy toe, dus besloten we na de workshop nog even terug te rijden.

Workshop Schattige diertjes teken je zo!

De workshop van Karin was bij Hobbyshop Online in Sittard. Het ligt in het industriegebied bij het Fortuna Sittard stadion, dus dat was voor ons als een thuiswedstrijd. Letterlijk en figuurlijk. We waren veel te vroeg, dus we haalden lunch bij de Jumbo en picknickten in de auto.

Starstruck

20 voor 3 liepen we de groothandel binnen en mochten we nog even wachten in de showroom. We snuffelden wat rond en toen kwam Karin naar beneden. Mandy verwoordde het alsof we met een vriendin stonden te praten. Jill en ik waren eigenlijk even starstruck. Wat wil zeggen dat we aan de grond genageld stonden en een gevoel hadden van ‘daar heb je ons idool!’.

We maakten een praatje en daarna mochten we haar naar boven volgen. Boven was namelijk de workshop ruimte van Hobbyshop Online. Een prachtige ruim opgezette ruimte met 2 lange rijen tafels met stoelen. Op ieder plekje lag een placemat met spullen klaar om aan de slag te gaan. En een kleine flyer en sticker als goodie.

De tijd vloog voorbij

Bedankje workshop
Een klein bedankje in de vorm van een kaartje en een theepot gevuld met chocolaatjes van Rousseau.

We gaven ons kleinigheidje als dank voor het organiseren van de workshop en het naar Sittard komen. En daarna namen we plaats aan de tafel. Toen we compleet waren gingen we van start. We leerden een muis te tekenen op een circuspodium en vervolgens gingen we aan de slag met de alcoholmarkers.

Karin wist dat we het al vaker hadden gedaan, dus nadat ze onze basis had bekeken mochten Jill en ik van haar gelijk door met de markers. De tijd vloog aan ons voorbij en Mandy had ook lol aan het gebruik van de alcoholmarkers. Het was echt een hele leuke en gezellige middag met leuke complimenten. Voor we het wisten was het 3 uur en tijd om af te ronden.

workshop
Samen met Karin op de foto.

We maakten nog een selfie met haar en daarna mochten we beneden nog producten bestellen en gelijk afhalen. Jill nam nog wat mee, dus we wachten even en ik haalde in de tussentijd ook alvast de auto. Die stond namelijk iets verderop geparkeerd.

workshop Schattige diertjes teken je zo
Mijn eindresultaat van de workshop.

Samen de middag afsluiten

Zoals we voor de workshop hadden afgesproken gingen we na ons bezoek aan de Hobbyshop nog even terug naar de Verfzaak. Het lag maar 6 minuten uit elkaar, dus we waren nog voor sluitingstijd terug in de winkel. Mandy nam er alcoholmarkers mee en toen gingen we terug richting Roermond.

Bij de Burger King aten we samen nog even een menu en een toetje en daarna gingen we richting papa en mama. We kletsten daar nog even bij, Mandy ging naar huis en ik bracht Jill naar Kevin. Om vervolgens zelf ook weer naar huis te rijden.

Het was een geslaagde dag in het mooie Sittard met een schattige muis die mee naar huis mocht. Mandy hebben we met het alcoholmarker virus aangestoken en deze dag was voor herhaling vatbaar. Op naar het volgende!

Liefs van hier,
Kelly

  • De 1e workshop die ik volgde van Karin was op de Kreadoe.

Bekijk voor meer updates mijn Instagram en Facebook.

Volg:

2 Reacties

  1. Tine Gansner
    maart 20, 2023 / 6:08 pm

    Mooi beschreven Kelly en geweldig dat jullie daar samen zo van genieten!! en wij genieten mee!!!

  2. april 6, 2023 / 9:34 pm

    Wat super leuk is deze, echt prachtig getekend.

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.