2   22
6   22
4   26
6   13
4   15
4   31
4   27

Een terugblik op de KreaDoe 2023 herfsteditie

KreaDoe 2023 herfsteditie

Het weekend is voorbij en we kijken terug op een geweldige zaterdag in de Jaarbeurs in Utrecht. De KreaDoe 2023 herfsteditie. We hebben genoten met een grote G en we nemen je graag mee door onze dag.

Vroeger grapte we altijd over de oma van Kenneth dat ze al op de A73 klaar stond als we haar kwamen halen. Zaterdagochtend moest ik er weer aan denken toen ik zelf bepakt en bezakt op de stoep stond te wachten. Kevin en Jill kwamen me namelijk halen en ik kon niet meer wachten. Dus ik besloot buiten alvast klaar te gaan staan en een paar minuten later reden ze de straat in. Het avontuur van KreaDoe 2023 kon beginnen.

Onze KreaDoe 2023 perskaart ophalen

De combinatie van treinreizen en de herfst is best spannend te noemen. Rijden ze? Hebben ze geen vertraging? Op de heenweg viel het allemaal reuze mee. We moesten nog lachen om de conducteur die omriep dat we moesten wachten op een ‘treintje’. Hilarisch. De reis vloog voorbij en voor we het wisten liepen we in de massa mee richting de Jaarbeurs.

We stopten onze jassen in een kluisje en vervolgens gingen we naar de ruimte voor de pers. Dezelfde lieve vrouw achter de balie verwelkomde ons net als in maart 2023. Zo’n perskaart halen voelt zo speciaal en bijzonder. Alsof je een VIP bent die je natuurlijk niet bent. Maar die perskaart is heel handig, want we konden zo langs de drukte af en naar binnen lopen. 

Gouden Lijntjes gespot

We baanden ons een weg door de eerste mensenmassa met boodschappenkarretjes en rugzakken. In de 2e zaal was het nog heerlijk rustig en konden we gaan kijken bij BeCreative. Daar spotte ik roze haar bij iemand aan een bureau. Roze haar betekent Anne van Gouden Lijntjes. Ik probeerde het zacht tegen Jill te zeggen, maar een BeCreative medewerker pikte ons gesprek op. Ze spoorde ons aan om vlug het boek te kopen en naar haar toe te gaan. Nu was het tenminste nog rustig. Dus we kochten snel het boek en gingen naar haar toe.

Jill gaf haar het zakje knapkoek en dat werd ontzettend enthousiast ontvangen. We maakten een gezellig praatje en Anne zette een handtekening in onze boeken met nog een leuke persoonlijke tekst erbij. Het gaf een enthousiast stuiter gevoel. Dus we gingen nog net niet huppelend door naar de volgende hal. In die hal viel het oog gelijk op de zwart wit gestreepte wand. Paperfuel!

Workshop realistisch oog tekenen bij Karin van Paperfuel

Onderweg er naar toe kwamen we Karin al tegen. En bij de kraam werden we enthousiast begroet door Petra en Lizet. Die kenden we van vorige keren en Instagram. Instagram zorgt voor zo’n leuke verbinding. Ik blijf me erover verbazen.

Karin Luttenberg Paperfuel cadeautje

We kochten de muisjes pin, Doodle your day journal en het nieuwe kleurblok. En daarna kregen we de kans om Karin ons cadeautje te geven. Haar enthousiasme was ook zo leuk. Ze maakte gelijk een foto ermee en dat was handig, want nu kan ik het jullie ook laten zien. 

Na de foto met Karin gingen Jill en ik nog even verder met oriënteren waar we alles en iedereen konden vinden. Het MUS theater voor onze Meet en Greet later met CreaChick. Hobbyshop-online in samenwerking met Tombow Benelux. Iets voor half 11 besloten we alvast te gaan zitten aan de workshoptafel van Paperfuel. We hadden namelijk een workshop bij Karin gekocht om een realistisch oog te leren tekenen. 

Jill en Kelly klaar voor de workshop
KreaDoe 2023 workshop Paperfuel

We vonden het volgen van deze workshop best spannend en in combinatie met het stuiteren dat we deden waren we lekker spontaan met onze opmerkingen. Zo vond Jill een kleur promarker heftig en was ik blij dat ze de basis van het oog al had voorgetekend. De workshop was ontzettend leuk en inderdaad, zo’n realistisch oog tekenen is best goed te doen. Als je de regelmaat in het tekenen van wimpers loslaat en vertrouwt op de kennis van Karin en het kunnen van jezelf, komt het goed. We maakten allebei een mooi oog en we hebben weer genoten van de tijd bij Karin aan tafel. We hebben de smaak ook hiermee te pakken. 

Snuffelen en winkelen

wafels KreaDoe 2023

Tijdens de workshop begonnen we een suikerdipje te krijgen, dus we wandelden toen we klaar waren richting de wafelkraam. De afgelopen KreaDoe’s sloegen we de wafelkraam over, maar dit keer moesten we het toch testen. We namen beide een wafel met poedersuiker en witte chocolade en die werd goedgekeurd. Het deeg was een soort poffertjesdeeg. Ontzettend lekker en het gaf weer een boost om op pad te gaan. Tijd om te winkelen en op jacht te gaan naar de plek waar je een foto kan maken.

Kelly gewinkeld bij Hobbyshop Online

We wandelden door de paden en het viel ons op dat er veel was om kaarten te maken. Een hobby die we wel hebben gehad, maar niet meer zo actief hebben. Ook de kralen en diamond painting was weer goed vertegenwoordigd. Eigenlijk was er dit keer voor ieder wat wils, heel fijn. We snuffelden bij Most-Cutest, nog wat andere leuke winkeltjes en toen besloten we in de rij te gaan staan voor de camera. Zo hadden we ook weer onze KreaDoe herinnering vastgelegd. Daarna winkelden we nog bij Hobbyshop-Online uit Sittard.

Meet en greet met CreaChick

Selfie CreaChick, Jill en Kelly

Onze volgende stop was het MUS theater voor een ontmoeting met CreaChick. Het was een verbazingwekkende lange rij, maar het liep heel goed door. We stonden om 20 voor 1 in de rij, om 1 uur ging het poortje open en om 20 over 1 stonden we alweer buiten met een foto en poster rijker. Wat een leuk mens is Maris. En dapper ook met de hoeveelheid mensen en kinderen die zij mocht knuffelen deze dag.

Nieuwe shopper en picknicken

Shopper KreaDoe 2023

Daarna gingen we toch maar een shopper halen bij de stand van KreaDoe zelf. Alle kleine tasjes begonnen nu wel zwaar te worden, dus een shopper leek ons veel fijner. Eenmaal bij de stand kwamen we erachter dat we ook de shopper van vorig jaar konden krijgen. En dat maakte ons heel blij. De shopper van dit jaar vonden we iets minder en de shopper van vorig jaar waren we misgelopen. Er was een 1 plus 1 actie en Jill vroeg of we er 2 van vorig jaar mochten. Dat was mooi meegenomen.

Blij met onze perskaarten

Daarna besloten we langs de KreaDoe stand even op de grond te gaan zitten. We hielden een picknick met fruit en wat snoepjes. We maakten nog een foto waar we trots onze perspasjes lieten zien en we reorganiseerden even onze tassen. Daarna gingen we kijken of we Nienke Vletter konden vinden. Ook een BNI’er, Bekende Nederlandse Illustrator. We vonden haar, maar ze was nog druk met workshops geven, dus we besloten te wachten met de knapkoek afgeven.

We gingen weer op jacht naar materialen bij de verschillende stands. Ondertussen zag ik ook bij een stand een computergestuurde snijmachine voor een leuke prijs. Toch besloot ik hem te laten staan, omdat het geen Cricut was en er geen materialen bij de beursdeal zaten. 

Ontmoeting met Nienke Vletter

Rond 3 uur gingen we weer kijken bij Nienke en besloot ik Jill een zetje te geven om nu toch te vragen of ze even een momentje had. En dat had ze gelukkig! Wat een lief en gezellig mens is Nienke. Zo leuk hoe die BNI’ers zijn buiten Instagram om. Daarna was het weer tijd voor een korte pauze en voor we het wisten was het half 4, tijd om naar de BeCreative shop bingo te gaan. Helaas hadden we daar geen prijs, maar de lootjes gaan mee in de trekking van 23 november 2023, dus we houden moed. 

Boeklancering Gouden Lijntjes en Carla Kamphuis

Na de bingo begon gelijk de boeklancering van Gouden Lijntjes en Carla Kamphuis. We scoorden nog een Gouden Lijntjes pin en Jill een foto met Anne. En daarna gaven we ons laatste zakje knapkoek af bij Carla Kamphuis. We maakten een praatje met Carla en zij zette nog een handtekening in het boek dat we van haar hadden gekocht. Dat konden we ook afvinken van ons lijstje. Jill liet nog even haar schetsboek zien aan Nienke en daarna wandelden we langzaam richting uitgang.

Een Kellyiaanse actie

Jill ging even bij Posca kijken en ik besloot in de tussentijd aan de overkant de Cricut te bekijken. En ergens ging er iets mis, want van het ene op het andere moment stond ik in de rij van de Cricut en ging de Cricut Joy Xtra mee naar huis. Een typisch Kellyiaans moment, want het stond echt niet in de planning en ik moest er ook nog mee thuis zien te komen. We deden weer een re-organisatie van de shoppers en toen kreeg ik hem in een shopper mee richting Utrecht Centraal. En zwaar dat hij was. Ik kon er alleen nog maar om lachen. Echt zo’n typisch Kelly momentje.

De KreaDoe 2023 hooligans naar huis

KreaDoe 2023 hooligans

We speelden KreaDoe 2023 uit en gingen om sluitingstijd naar buiten. Onderweg naar het treinstation zagen we nog een politiebusje rijden en grapte ik tegen Jill dat hij voor de KreaDoe hooligans kwam. Want ja, die horde dames, en heren, met volle boodschappentassen moest ook weer veilig naar huis. Op het station aangekomen haalden we een broodje bij de Albert Heijn en wilden we eigenlijk de eerst volgende trein naar huis nemen. Alleen was de trein kleiner dan normaal en al overvol. Dus namen we een half uurtje later de volgende.

Van Utrecht tot Den Bosch zaten we op een trapje en daarna konden we op een stoel gaan zitten en de rest van de reis op een fijnere manier doorbrengen. Half 8 waren we er weer en zat deze geweldige dag er zo goed als op. Een koffietje bij papa en mama, nog een burger bij Kevin en Jill en toen was het bedtijd!

Het was weer een dag met een gouden randje. Een overzicht van al mijn aankopen met foto’s houden jullie nog even tegoed. In ieder geval tot volgend jaar KreaDoe!
Veel liefs van hier,
Kelly

Bekijk voor meer updates mijn Instagram en Facebook.

Volg:

2 Reacties

 1. Ellie
  november 6, 2023 / 7:50 pm

  Nou zo te lezen een top dag gehad en inderdaad ook nog leuke spullen gescoord.
  Kan me voorstellen dat je dan aan t eind van de dag de knollen op hebt en de voetjes voelt. Veel creaplezier met je aankopen

 2. José
  november 7, 2023 / 9:34 am

  Dat was een drukke dag. Maar wel heel leuk. Jullie hebben er in iedergeval van genoten. Veel plezier met de nieuwe spulletjes

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.