6   20
4   24
6   13
4   15
4   31
4   27
21   41

Tijd voor freakin popcorn en hot chocolate

freakin popcorn

Wat een weertje is het de afgelopen dagen he ! Ik krijg de neiging om dan onder een dekentje te kruipen en er niet meer onder uit te komen. Maar dan wel met een kopje hot chocolate en wat lekkers, zoals deze freakin popcorn!

Freakin popcorn

Wat heb je nodig?

 • Karamel popcorn (persoonlijke favoriet is die van de Appie)
 • Spekjes
 • M&M’s
 • Oreo’s
 • En alles wat je zelf wilt

Hoe maak je het ?

Pak een kom, bakje, of iets waar jouw inhoud inpast en gooi dan alles bij elkaar. Persoonlijk deed ik de popcorn in de bak. Knipte ik wat spekjes in kleine stukjes, brak wat oreo’s in kleine stukjes en gooide er ook nog wat M&M’s door heen.

Maar je zou ook prima kleine stukjes mars er doorheen kunnen doen, of mini stukjes brownies, of zoute pretsels. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en dat is héél leuk!

Nutella hot chocolate

Menigeen is al bekend met de Nutella hot chocolate! Je warmt melk op en daarin laat je al roerend de Nutella op een lepel smelten en vermengen met de melk. Als het geheel warm is en de Nutella helemaal gesmolten is het klaar. En met een snufje kaneel en wellicht een toef slagroom is het heerlijk om op te drinken. Dat deed ik vroeger regelmatig op zondagochtend bij het huiswerk.

Maar Kenneth kwam laatst met een makkelijke variant. Het enige wat je nodig hebt is een Nutella pot die bijna leeg is, melk en een magnetron.

Je neemt de bijna lege pot en vult deze voor de helft met melk. Daarna doe je de deksel erop en is het schudden maar! Vervolgens vul je hem tot de hals en dan gaat de dop erop. De pot gaat nu in de magnetron voor 1 tot 1,5 minuut. Verstandig is om de pot met een handdoek eruit te halen, de pot is namelijk ontzettend warm. En dan is het schudden als een malle! Tot alle pasta van het glas af is. Je doet de deksel eraf halen, eventueel een snufje kaneel, rietje en voila ready to drink. Maar wel voorzichtig zijn, in eerste instantie verbrand je namelijk zo je tong!

Ik wens je nog een fijne zondagmiddag! En wie van jullie kenden de Nutella hot chocolate al?

 

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

 1. Ger van Zantvoort
  september 17, 2017 / 5:26 pm

  Oke het word tijd dat we op bezoek komen om te proeven.
  Het lijkt me wel lekker vooral de popcorn en de spekkies.
  Groetjes.

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.