2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Recept: farfalle in roomsaus

farfalle

Eindelijk heb ik weer eens een recept voor een avondmaaltijd of lunch. Met overgebleven gehaktballen en de dingen die ik in huis had maakte ik een lekkere maaltijd. Namelijk farfalle in roomsaus!

Gisterenavond maakte ik gehaktballen voor een aardappelen, groente, vlees gerecht. Echter vergat ik de ui en vond ik de smaak een beetje matig. Dus ik besloot wat anders te maken met de gehaktballen. Ik wilde er niet voor naar de winkel, dus ging ik aan de slag met wat we hadden in de kast. En stiekem was het best wel een geslaagde maaltijd. Heel erg simpel, maar wel inspirerend!

farfalle

Wat heb je nodig ?

Voor 2 personen:
– +/- 200 gram farfalle
– 2 gehaktballen (ongeveer 250 gram rundergehakt)
– 150 gram doperwtjes uit de diepvries
– 175 gram sperzieboontjes
– 100 gram zuivelspread
– 2 uitjes
– teentje knoflook
– knoflookpoeder, paprikapoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden

Hoe maak je farfalle in roomsaus?

Allereerst zet je een pan water op en dat breng je aan de kook. Hierin kook je de farfalle, zolang als op de verpakking staat vermeld.

Ondertussen snipper je de 2 uien en schil je de knoflook. In een grote pan bak je de ui glazig en vervolgens voeg je ook de knoflook toe. Even bakken en daarna voeg je het vlees toe. Dit kan gewoon rundergehakt zijn of net als bij mij overgebleven gehaktballen. Als het gehakt rul gebakken is of de gehaktballen in stukjes kan ook de groente erbij.

Na een minuut of 5 voeg je er de helft van een bakje zuivelspread aan toe samen met de kruiden. Ik begon met ongeveer 2/3 eetlepels van ieder. Maar het slimst is om er zelf even mee te spelen en goed te proeven.

Zodra de pasta gaar is giet je deze af en meng je dit goed door je roommengsel heen. En dan is het klaar!

Eet smakelijk!

Dan heb je een lekkere avondmaaltijd, maar ook een eventuele lunch. Ik heb zitten smullen en het was super snel en makkelijk gemaakt. Wat is jouw favoriete pasta soort? Die van mij zijn tagliatelle en farfalle.

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 15, 2019 / 5:55 pm

    Kelly, dat lijkt me ook wel lekker. Vlindertjes en gehakt met ui gaan heel goed samen, ook met sla. En dan nog eens roomsaus, smullen maar! Groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: