2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #322 Tavistock, Dartmoor en Plymouth

Tavistock

Het was weer een vol dagje gisteren. We begonnen op een markt in Tavistock, reden door velden met loslopende dieren in het gebied Dartmoor, werden weg geregend in Plymouth en eindigde met een rustig avondje in de cottage.

Een authentiek uitziende markt in Tavistock

De ochtend begon weer lekker op tijd. Kenneth maakte voor Ger en mij een sandwich met bacon en egg. Dus we hadden een lekker ontbijtje. Daarna maakte iedereen zich klaar en was het tijd om naar Tavistock te gaan. Daar had ik me al een tijdje op verheugd!

Tavistock

Het plaatsje Tavistock zelf had al iets erg moois over zich heen. De oude gebouwen vond ik prachtig. En door een straat met meer van die gebouwen liepen we naar een heel oud gebouw. In dat oude gebouw was een markt. Je begaf je een beetje in de middeleeuwen. Het gebouw had een binnenplaats met winkeltjes en  in het midden een groot gebouw. En in dat grote gebouw zaten dan weer kraampjes zoals je die op een vrije markt ziet. Eigenlijk iets als het hof in Den Haag, maar dan meer in Harry Potter stijl. 10 keer mooier dus.

Het was erg leuk om eens over die markt te lopen! Zo hadden ze er ook een winkeltje met dvd’s en die verkochten de box van Dad’s Army. Hij was me een beetje te duur anders was hij met me mee naar huis gegaan. Inmiddels was het alweer half 2 geworden, dus we aten er ook wat. Ik nam een sausage roll met een flesje water. En na het eten liepen we langzaam terug naar de parkeerplaats.

Loslopende dieren in natuurgebied Dartmoor

Na Tavistock reden we door naar het natuurgebied Dartmoor. Dat was namelijk een ontzettend mooi natuurgebied. En dat klopte als een bus! Ik keek mijn ogen uit en schoot veel verschillende foto’s.

Prachtige uitzichten, water en last but definitely not least.. loslopende dieren! We zagen in eerste instantie alleen maar schapen lopen, maar uiteindelijk kwamen er ook nog koeien en paarden voorbij.

Door verschillende gebergte reden we richting Burrator Dam. Een prachtig gebied met loslopende schapen, maar ook een mooie stuw en een nog mooiere brug. Geweldig om te zien. Daarna reden we door de middle of nowhere naar geen idee waar! Ook erg leuk en spannend tegelijk, want je weet niet waar je uitkomt haha.

Weg geregend in Plymouth

Uiteindelijk besloten we door te rijden naar Plymouth. Daar hadden ze namelijk een winkel die kussens verkocht met de Union Jack. Die wilde Ger en José graag hebben voor thuis. We vonden de winkel op Google Maps en toen was het rijden maar. Met de minuut werd het weer slechter en toen we eenmaal in Plymouth aankwamen regende het pijpenstelen. We dachten dat de winkel in het midden van het centrum lag, dus we parkeerde in een garage en liepen naar de winkel toe. Die winkel had dus een vrij grote parkeerplaats voor de deur. Wij waren nog net niet tot de onderbroek nat. Maar we vonden wel de kussens gelukkig! Daarna liepen we nog even de Poundshop binnen en toen was het tijd om terug te lopen.

Gelukkig was de regen iets minder geworden anders waren we verzopen haha. We moesten nog naar de supermarkt, maar die had je niet zomaar in de buurt. Nou bleek dat de Morrison’s niet heel ver van ons verblijf lag, dus reden we daar naar toe. Weer eens wat anders dan de Asda! We liepen er op ons gemakje door heen en we keken naar wat we wilden eten. Ook niet onbelangrijk!

Luisteren naar uncle Dave

Ik koos voor egg fried rice met kip in sweet and sour saus. Mega lekker! Ondertussen stuurde ik een berichtje naar oom Dave. Iedere donderdag heeft hij een Rock ’n Roll uitzending op de radio in Sheerness. BRFM, mocht je willen weten welke! Ik wilde opa bedanken voor het oppassen op ons huis, dus ik vroeg aan hem of hij een liedje wilde spelen van mijn neef Roy als dankjewel. En uiteindelijk kwam dat ook voorbij haha! Geweldig vind ik dat als hij zoiets afspeelt. We luisterden de rest van de avond ook nog en er kwam nog een liedje voorbij voor Mandy, Jordy en Olaf. Ondertussen zat ik weer achter de laptop, want het dagboek wilde ik natuurlijk ook weer invullen! En nog even wat brainstormen voor Ballontraebay is niet geheel onbelangrijk!

Het was een toffe dag met het mooie Tavistock, de loslopende dieren in Dartmoor en het weg regenen in Plymouth. Met als toefje de radioshow van uncle Dave. Hoe was jullie donderdag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. Ger
    oktober 20, 2017 / 9:57 am

    Het was geweldig gisteren als een sneltrein door de winkels oh ja stoomtrein Kenneth en Fiennes hadden volgens mij haast om snel weer in het huisje te zijn om op te drogen. Maar het was weer een geslaagde dag en avond met het luisteren naar u kleine Dave. Toedeloe tot de volgende keer maar weer.

  2. oma
    oktober 20, 2017 / 5:42 pm

    Weer een heel mooie dag en leuk beschreven. Engeland is, wat natuur betreft, ook heel mooi. Het paard heb ik toch even moeten bekijken of hij ook een uier had, in eerste instantie leek het mij een koe, maar ook weer een mooie achtergrond. Wat leuk, dat je Dave gevraagd hebt in het verzoekplaten programma, opa heeft wel een poos geluisterd, meestal het eerste deel en dan vallen zijn ogen dicht. Ik zal het hem vertellen, dat vindt hij erg jammer. En ook al muziek voor Olaf, geweldig. Kelly, nog een fijne avond en morgen nog een heel mooie dag. Groetjes en liefs van oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: