0   1
6   15
7   36
4   20
2   30
12   34
7   37

Makkelijk & snel: gewokte zalm in teriyaki saus met broccolirijst

broccolirijst

Een tijd geleden kocht ik bij de Lidl broccolirijst. Ik had er al eens eerder gado gado mee gemaakt, maar toen hadden we ’s avonds alweer vrij snel honger. Dit keer besloot ik met zalm aan de slag te gaan en er een wokmaaltijd van te maken.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • 2 zalmmoten (vers of uit de diepvries, persoonlijk haal ik ze altijd uit de diepvries)
  • zakje krieltjes voor 2 personen
  • +/-350 gram broccolirijst
  • 400 gram sperzieboontjes uit de diepvries
  • half flesje teriyakisaus

Hoe maak je het klaar?

Voor de krieltjes

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hier de krieltjes over uit. Doe een beetje olie over de aardappeltjes en schud dit door elkaar zodat de olie overal zit. Ik doe dit door de puntjes van het bakpapier bij elkaar te pakken en even goed op de plaat te schudden.

Doe de krieltjes in de oven tot ze mooi knapperig en goud bruin zijn. Ik prik zelf altijd even met een vork in een krieltje om te controleren of hij gaar is.

De gewokte zalm met broccolirijst in teriyakisaus

Doe een scheutje olie in de wokpan en laat dit warm worden. Vervolgens leg je hierin de zalmmoten. Doe een goede scheut teriyakisaus erbij en laat dit bakken.

Zodra je de zalm kan pluizen voeg je de broccolirijst en sperzieboontjes toe. Dit laat je bakken tot het gaar is.

Serveer het geheel op een bord en dan zeg ik “Smakelijk eten!”.

Ik denk dat een gerecht als dit ongeveer €6,- is. Redelijk budgetproof!
Tip van mij: neem de broccolirijst een keer mee als er een 30% sticker op zit. Je kunt het namelijk ook goed vanuit de diepvries mee opbakken.

Dit gerecht zou je ook kunnen maken met ovenfrietjes of rijst en erwtjes in plaats van sperzieboontjes. De variatie vind ik zelf het leuke aan wokgerechten. Je kunt allerlei producten wokken en ook wat je er bij serveert kan van alles zijn. Hebben jullie al eens broccolirijst gegeten?

Volg Bij Zus op Facebook, Instagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

  1. José
    mei 15, 2020 / 11:14 am

    Dat zIet er lekker uit. Ga ik volgende week proberen. Is inderdaad goed te maken met andere groente en misschien ook met bloemkoolrijst. gr xxx

  2. oma
    mei 15, 2020 / 12:25 pm

    goed omschreven Kelly, ook een flinke maaltijd! Wij wokken ook af en toe en inderdaad kun je eraan toevoegen wat je graag eet. Hier zijn dat natuurlijk vaak verschillende soorten groenten, ook heel lekker. Fijne dag verder, knuffel oma xxx

  3. mei 19, 2020 / 3:11 pm

    Super leuk recept en handige tip van die broccolirijst 🙂

    Ondanks dat ik niet dol ben op zalm, lijkt me dit toch oprecht lekker.

    Liefs
    X

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.