6   20
4   24
6   13
4   15
4   31
4   27
21   41

Recept voor “verse” lasagne met verstopte groente

verstopte groente

Het is al een hele tijd geleden dat ik beloofde dat er weer een nieuw recept van mijn lasagne kwam. Ik heb hem onlangs weer een beetje ge-update en vandaag laat ik je die zien. Een “verse”lasagne met verstopte groente!

“Verse” lasagne met verstopte groente

verstopte groente

Wat heb je nodig?

 • 1 pak verse lasagnebladen (ik koop het altijd bij de Appie, wanneer er 1+1 is 😉 )
 • 3 potjes verse saus (onze favoriet is de variant met mascarpone, ook verkrijgbaar bij de Appie)
 • courgette
 • 3 paprika’s
 • zakje gewassen wortelen
 • 300 gram rundergehakt
 • zakje geraspte kaas

Hoe maak je het?

Allereerst verwarm je natuurlijk de oven voor op de aangegeven warmte voor een minuutje of 15. Bij die wat ik heb is het 180 graden. Ondertussen is het voor jou tijd om alle groenten te snijden. Ik snijd de paprika in stukjes en de worteltjes in stukjes, die gaan dan de keukenmachine in en die maak ik klein, tot flintertjes. Daarna is het een kwestie van de saus maken. Dus je bakt het gehakt rul, voegt er de flintertjes groente aan toe en bakt dit even aan. Daarna gaat de verse saus er doorheen en laat je het even pruttelen. Hieraan kun je eventueel nog wat Italiaanse kruiden toevoegen. De courgette snijd ik ondertussen in plakken, niet te dik, niet te dun. Een beetje wat goed voelt. Dat is met alles qua gewicht. Het moet in evenwicht zijn.

Als de saus warm genoeg is, ga je aan de slag met het bouwen van de lasagne. Ik boter de ovenschaal een beetje in en dan begin ik. Eerst saus, dan courgette, dan lasagnebladen, een beetje geraspte kaas, saus, courgette, lasagnebladen, beetje kaas en dan zo door tot boven. Je eindigt met lasagnebladen, saus en een mooie laag geraspte kaas. Hierin kun je ook variëren.  En dan mag hij de oven in voor 25 minuten. Na 25 minuten laat je de lasagne even een beetje afkoelen en dan is het etenstijd! Naast de lasagne serveer ik meestal wat rucola of salade, maar dat is slechts een idee.

Ik zou zeggen eet smakelijk! Heb jij nog een variatie op de lasagne? Dan laat het me weten. Ik heb ook nog een ander lasagne recept die vind je hier

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

 1. oma
  januari 15, 2018 / 8:13 am

  lijkt lekker, ook eens, wat aangepast, proberen! groetjes oma xx

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.