13   33
3   21
16   45
2   16
6   22
7   38
4   21

Top 3 stadion eten en PEC Zwolle – Fortuna Sittard

Kelly en papa, selfie bij wedstrijd PEC Zwolle - Fortuna Sittard

Afgelopen weekend was er niet alleen de KreaDoe, maar ook de wedstrijd PEC Zwolle – Fortuna Sittard. Na een lange dag in Utrecht zat ik dus de volgende dag samen met papa in de bus naar Zwolle. Ik neem je mee op ons kleine avontuur met een domper en een top 3 aan stadion eten wat ik tot nu toe in de eredivisie heb gegeten. 

Na ongeveer 6 uur slaap stond ik zondag 5 november 2023 alweer om 7 uur naast het bed. Ik maakte me klaar voor de dag, liep achter Jewel aan door het dorp en vervolgens kon ik nog even ontbijten en wat dingen opruimen in huis. Ik pakte mijn Fortuna Sittard sjaal boven, zei Kenneth en Jewel gedag, stapte in mijn auto en reed naar Roermond. Daar had ik rond half 10 afgesproken met papa om te vertrekken naar Sittard. Maar ik ben liever wat eerder, zodat ik nog even kort kan kletsen met mama en mezelf niet hoef te haasten. 

De reis ging naar Sittard, omdat we daar op de bus stapten richting Zwolle voor de wedstrijd PEC Zwolle – Fortuna Sittard. Mocht je een beetje topografisch zijn ingesteld, ja, dat betekent inderdaad dat we met de bus weer langs huis kwamen. De reis verliep ondanks de flinke buien gelukkig goed. Er hing een gezellige sfeer en we hoopten met z’n allen de 3 punten mee terug te nemen. Papa en ik kletsten een eindje weg en de tijd vloog voorbij. 

stadion eten

Top 3 stadion eten

We kwamen aan in het MAC3PARK-stadion en we waren het er unaniem over eens dat dit een fijn stadion was. Het zag er een beetje Engels uit met het gebouw en de kleuren. Voor het uitvak hoefden we niet ontelbaar veel trappen op in een trappenhuis en de geluidsinstallatie was ook goed. Wel zo handig. En ook het eten was erg goed. We hadden beide een broodje bal en de prijs-kwaliteit verhouding was prima. En daarnaast was het eten ook een goede manier om even op te warmen in de kou. 

Ik denk dat tot nu toe mijn top 3 ‘stadion eten’ dit seizoen als volgt is:

  1. De nieuwe hamburger in het Fortuna Sittard stadion. Een hamburger met alles erop en eraan in een soort krantenpapier.
    Vorige seizoenen stond op deze plek in mijn top 3 de hamburger bij FC Groningen, maar ze gebruiken nu hetzelfde papier om de burger heen. Een soort krant en dat vind ik wel wat hebben.
  2. Het broodje shoarma bij AZ. Een gewoon wit bolletje met kip in shoarma kruiden en wat mayonaise. Leuk om weer eens wat anders te eten als een broodje frikadel en het was lekker.
  3. Het broodje bal bij PEC Zwolle. Een grote gehaktbal op een wit bolletje en je krijgt er ook nog 2 sausjes bij. Ik was helemaal verbaasd. 

PEC Zwolle – Fortuna Sittard

Mocht je het nog niet in de gaten hebben, ik probeer het verhaal over de wedstrijd te vermijden. De 3 punten bleven in Zwolle na een wedstrijd waar volgens mij geen enkele Fortunees, inclusief de spelers zelf, enthousiast van werd. Ze hebben het geprobeerd, maar de kansen waren er eigenlijk niet. Tenminste, ik vond van niet. 1 bal had in de goal kunnen zitten, aan het begin, maar die raakte de paal. Dus die kans was ook verkeken. 

stadion eten

Nadat we ruim 90 minuten in de kou hadden gestaan waren we blij om weer de warmte van de bus op te zoeken. Papa had ’s morgens koffie gezet en in een thermofles meegenomen, die was nog steeds warm, dus daar konden we ons goed aan opwarmen. Ondertussen werden we weer naar huis gereden en praatten iedereen over wat we hadden gezien. En rond een uur of 6 kwamen er veel telefoons te voorschijn voor Max in de Formule 1. Een goede afleiding.

Rond half 8 waren we weer terug in Sittard en zo waren we ook weer op tijd terug in Roermond. We kletsten nog even en daarna ging ik weer naar huis. Het was een gezellige dag met papa en die 3 punten, die halen we hopelijk de volgende keer binnen.

Veel liefs van hier,
Kelly

Bekijk voor meer updates mijn Instagram en Facebook.

Volg:

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.