2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn succes is niet jouw succes

succes

Het gebeurt nog regelmatig dat ik aanloop tegen andermans idee van succes. Hoe het in vredesnaam kan dat ik met zo’n opleiding doe wat ik nu doe. En omdat het me nog steeds bezig houdt dat mensen dit denken wil ik er graag weer over schrijven.

Mijn verhaal

woorden

Zoals mijn vaste volgers weten heb ik een hele leuke MBO opleiding tot Manager Transport en Logistiek gevolgd. 4 jaar lang heb ik mij met heel veel passie ingezet om mijn diploma te behalen en mijn plekje in de logistieke wereld te eigenen. Dat ging met veel vallen en weer opstaan. Zelfvertrouwen verliezen en weer winnen. Het waren 4 lange jaren die veel van mij vroegen, maar waar ik ergens diep van binnen toch nog met trots op terug kijk. Dat diploma heb ik op zak en er is niemand die mij dat afpakt. Idemdito voor de kennis die ik heb opgedaan over het vak, maar bovenal over mijzelf.

ondernemen

Waar anderen jaren ploeteren om er achter te komen dat wat ze doen niet het juiste is. Dat wat ze doen niet bij hun ‘zijn’ past. Kwam ik daar na een half jaar al achter. Een verhaal dat best bijzonder is. Want waar anderen zich ziek melden en door een diep dal ploeteren om er weer uit te komen, koos ik voor de misschien wel moeilijkere weg. Ik nam het risico door te zeggen “Ik stop!”. Even geen financiële zekerheid, maar wel alle vrijheid om terug bij mijzelf te komen en mijzelf weer te vinden. En ook dat ging niet van vandaag op morgen. Sterker nog, toen ik opnieuw begon met werken had ik nog geen kans gehad om te verwerken wat ik moest verwerken.

Een andere ervaring doet veel

postbezorger

Maar, doordat ik op een plek terecht kwam met vooral veel fijne mensen. Met zelfstandigheid en genoeg vrijheid. Kreeg ik de ruimte om weer te bloeien tot wie ik nu echt ben. Ik ben opgenomen in een team dat samen werkt, grapt, leed deelt en elkaar steunt. Iets waar ik veel meer waarde aan hecht als aan dat diploma dat in de kast ligt. Ik heb oprecht plezier in mijn werk. Ik lach veel meer, heb zo nu en dan wel eens stress en oké soms is het enorm pittig. Wat voor de ander “maar” vier uurtjes werken zijn, zijn het er wel 4 waarin je fysiek continue bezig bent! Bedenk je maar eens hoe het is om 4 uur lang te spinnen en op de loopband te staan. Dat is niet niks. En toch heeft post bezorgen ervoor gezorgd dat de last van wat ik heb meegemaakt heel langzaam begint te slijten.

Ik heb ook nog mijn bedrijf

Kamer van Koophandel

En naast dat ik dat doe heb ik nog altijd Bij Zus. Ik weet dat het lijkt op relaxed achter je laptop zitten en wat schrijven. Op wat fotootjes maken en die delen. Maar het is veel meer dan dat. Het is vooral nadenken. Nadenken over wat je schrijft en wat je doet. Hoe je iets vorm gaat geven, hoe je iets precies in het juiste jasje giet en hoe je de juiste mensen benaderd. En bovenal dat je ze aanspoort om je te blijven volgen. Het is het allerleukste wat er is, maar bij lange na niet zo simpel als dat het lijkt. Creativiteit is vooral heel veel denken en dat is geweldig, maar ook vermoeiend.

Mijn succes

succes

Wat ik in ieder geval wil zeggen is dat doen waar je voor geleerd hebt niet altijd voor die persoon succes is. In mijn ogen is succes doen waar je gelukkig van wordt. Ik hou van de transport, vind vrachtwagens en de logistieke keten nog steeds geweldig, maar ik hoor er op gebied van karakter niet thuis. Ik weet dat ik het qua kennis had gekund en dat er van uit ieder front het volste vertrouwen in was. Maar ik heb vrijheid nodig. Ik moet mijn tijd zo goed en zo kwaad als het kan zelf kunnen bepalen. Zodat ik er kan zijn als het nodig is en ik kan werken aan mijn bedrijf. Ik kan soms nog boos worden op mezelf om het feit dat ik niet kan doen wat de mensenmassa doet. Dat ik ook hierin niet in het standaard plaatje pas. Maar uiteindelijk is dit wel mijn succes en weet ik dat al mijn dierbaren trots op me zijn. Op wie ik ben en wat ik als persoon doe.

succes

Wat voor mij succesvol is hoeft dat voor jou niet te zijn. Als je gelukkig bent met 40+ uren knallen dan is dat prachtig. Want ook jij bent nodig. Maar je hoeft in ieder geval niet iemand anders zijn succes of jouw succes in twijfel te nemen omdat deze niet in jouw of andermans norm past. Blijf dicht bij jezelf, blijf trots op jezelf en zorg dat je geluk voorop staat. Het is jouw verhaal en niet dat van iemand anders.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  mei 25, 2020 / 7:45 am

  wij weten het, wat je schrijft komt uit je hart. En met deze job heb je prettige mensen om je heen en af en toe eens goed lachen is gezond. Bovendien heb je tijd voor Jewel en het schrijven van je blog “Bij Zus”. En het geluk met, en de liefde voor Olaf neemt je niemand af. Voel je happy. Een heel mooie dag, Kelly! Liefs oma xxx

 2. Mama Dorothé
  mei 25, 2020 / 8:17 am

  Keigoed geschreven Kelly. Trots op je meis. Je doet het goed xxxxx❤

 3. Tilly
  mei 25, 2020 / 9:11 am

  Geweldig mooi geschreven !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: