0   15
13   33
3   21
16   45
2   16
6   23
7   39

365 plates #317 Op naar Lanivet in Engeland

Lanivet

Hip hooray, gisteren vertrokken we naar Lanivet in Engeland! Een lange reis volgde met een boel lol en smalle wegen. Ik neem je graag mee door de eerste dag met een paar foto’s!

Een half uurtje langer slapen

Ik kon gisteren een half uurtje langer slapen dan vorige week haha. Om kwart voor 2 ging de wekker en was het tijd om ons klaar te maken voor vertrek. De laatste spulletjes werden gepakt en daarna gingen we naar mijn schoonouders. Om iets na 3 vertrokken we dan naar Calais. Een lang ritje, waarbij ik jammer genoeg niet kon slapen haha. We maakten een pitstop op het tankstation en daar zagen we een kleine M&M bar, daar heb ik een tijdje bij staan staren. €1,95, voor 100 gram vond ik wat veel, maar er even naar kijken en Kenneth een foto laten maken, dat wilde ik wel. En toen gingen we door naar Calais.

Ik vond het indrukwekkend met al die hekken om ons heen. De douane die extra controles uitvoerde en de manier waarop je de trein in ging. Ik was ook stiekem best wel een beetje nerveus. Maar het eerste treinstel had honden op de zijkant, en toen was ik gerustgesteld. Dat moest wel goed komen! De treinreis was zo voorbij en stelde eigenlijk niks voor. Het is ook een stuk makkelijker dan op de boot, maar de boot is wel mooier. En toen kwam de reis door Engeland!

Ontbijten bij “The Cabin”

Scania menu: Witte bonen in tomatensaus, een worstje, bacon, gebakken toast en een ei. Ik had geen lunch meer nodig haha.

Het ontbijt hadden we rond half 9 Engelse tijd. We aten bij een truckstop die mijn schoonvader al ruim van te voren had uitgezocht. Volgens mij heb ik dat zelfs al een keer verteld, maar dat weet ik niet zeker haha. Ik koos voor het Scania menu, een kleine English breakfast die heerlijk smaakte! Na het eten zochten we uit hoe we het beste konden rijden en toen gingen we verder. Na een poos maakte we een tussenstop bij de Starbucks. Even de benen strekken en een cafeineboost. Ik nam een classic hot chocolate, die was ook erg lekker. En het was mijn eerste keer bij de Starbucks!

Daarna reden we door over verschillende wegen. Uiteindelijk zaten we achter veel tractoren aan, die waren bezig met naar ons idee mais te vervoeren. Het was een lang stuk nog tot Lanivet, dus we stopte bij een soort American diner. De prijzen kwamen uit Hollywood, dus we dronken er alleen wat en toen reden we in een weg door!

Smalle wegen in Lanivet

Lanivet

Uiteindelijk kwamen we door Bodmin en daarna in Lanivet terecht. En vlakbij Lanivet was ons huisje. Maar om daar te komen moesten we dus echt door extreem smalle wegen naar boven. We lagen allemaal dubbel toen we echt in de gaten kregen waar we nou terecht waren gekomen. Zo smal en zo boers! Hilarisch! Het huisje en het uitzicht waren in ieder geval geweldig, dus het was voor mijn schoonmoeder en mij de perfecte kans om foto’s te gaan maken in en om het huis haha. Vooral omdat de zon nog zo mooi scheen! Daarna deden we even rustig aan, dronken we een kopje thee en aten we een koekje.

Rond half 6 gingen we op jacht naar het Fish&Chips restaurant “The Stranger” in Lanivet. We reden door Bodmin heen, zagen allemaal leuke winkeltjes en kwamen toen uiteindelijk met lachen, gieren, brullen weer in Lanivet terecht haha. We aten er Fish and Chips en als toetje Apple crumble.

Het smaakte heerlijk! Daarna reden we via een veel kortere weg terug naar het huisje. Echt grappig en spannend is de toegangsweg naar het huisje toe. We vonden ons huisje gelukkig weer en daarna was het tijd om lekker rustig aan te doen.

Het was een hele leuke dag! Een hele hoop weer gezien, een totaal andere kijk weer op Engeland en toch blijf ik er van gecharmeerd. Hoe was jullie zaterdag?

Het vervolg:

Dag 2: Gwithian, theehuisje en Land’s End
Dag 3: Weggewaaid op Lizard Point|
Dag 4: Newquay, nieuwe banden en Padstow
Dag 5: Polperro, Looe en Bodmin
Dag 6: Tavistock, Dartmoor en Plymouth
Dag 7: Terug naar Camborne en Welcome Stranger
Dag 8: Folkestone en goodbye England

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

  1. Dorothé
    oktober 15, 2017 / 11:46 am

    Have fun and enjoy, bring back beautiful memories xxx

  2. oma
    oktober 16, 2017 / 6:01 pm

    weer leuk om te lezen en dat is mee genieten van jullie Engeland reis. Handig voor later, dan ligt alles vast op “Ballontraebay” . Heel veel plezier en groetjes van oma xx

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.